اخبار استارتاپی

انتشار کارنامه‌ی حوزه‌ی ICT کشور طی ۷ ماه دولت دوازدهم

۲۲ مرکز استانی کسب‌و‌کارهای نوپا طی ۷ ماه دولت دوازدهم راه‌اندازی شده است.

«دولت همراه» به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های دولت الکترونیک اعلام و از اپلیکیشن دولت همراه رونمایی شد تا ارتباط مردم با دولت به صورت اختصاصی شود و ضمن ارتباط با دستگاه‌ها، همه‌ی اطلاعات را تجمیع شده داشته باشیم.

بر اساس آماری که از سوی مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده، طی هفت ماه گذشته ظرفیت ارتباطات بین‌الملل کشور، دو برابر و ظرفیت ارتباطات داخلی، سه برابر شده و با تغییر مدل تعرفه‌ها در مجموع شاهد رشد ۱۶ درصد تولید محتوا در داخل کشور بودیم.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول مدت هفت ماه گذشته موفق شده پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه را دو برابر کند، به طوری‌ که در ابتدای دولت دوازدهم ۵۰ درصد شهرهای ما پوشش نسل سوم و چهارم داشتند اما اکنون همه‌ی شهرها این پوشش را دارند.

هم‌چنین در حوزه‌ی شاخص ارتباطات روستایی در قالب اینترنت، تلفن ثابت و تلفن همراه، در ابتدای دولت دوازدهم معادل ۳۵ درصد کل روستاها دارای ارتباطات کامل بودند که در این مدت به رشد ۵۷ درصدی در توسعه‌ی ارتباطات روستاها رسیده‌ ایم.

در این راستا بیش از ۵۳ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور تحت پوشش خدمات نسل سه و چهار برده شده که به گفته‌ی مسئولان، در نوروز امسال برای مردم قابل لمس بود؛ هم‌چنین در برخی از شاخص‌های دولت الکترونیک، رشد چهار برابری داشتیم مثل میزان شاخص مشارکت در توسعه‌ی دولت الکترونیک که در ابتدا ۴ درصد بود و امروز به ۱۶ درصد رسیده که البته باید به بالای ۶۰ درصد برسیم.

راه‌اندازی دولت همراه یکی از مهمترین پروژه‌های دولت الکترونیک، چهارشنبه‌ی گذشته رونمایی شد که از طریق کافه‌بازار و اپ‌استورهای داخلی قابل دسترسی است که بر این اساس ارتباط مردم با دولت به صورت اختصاصی می‌شود تا ضمن ارتباط با دستگاه‌ها، همه اطلاعات را تجمیع شده داشته باشیم. البته در این بخش مسئولان حوزه ICT کشور بر تکمیل سرویس‌های ارایه شده در دولت همراه به لزوم پیوستن همه دستگاه‌ها تاکید دارند.

به عنوان مثال در حوزه‌ی وزارت ارتباطات وقتی وارد اپلیکیشن می‌شوید، مشخصات تمام سیم‌کارت‌ها، خطوط ثابت و اشتراک‌های خود را می‌توانید ببینید و قبوض آن را پرداخت کنید و یا تغییر نشانی‌ها را انجام دهید.

از سوی دیگر با اجرای پروژه‌هایی که در هفته ارتباطات افتتاح شد، ظرفیت ارتباطات بین‌الملل کشور دو برابر و ظرفیت ارتباطات داخلی از همان چیزی که از ابتدا تا الان ایجاد شده بود، سه برابر شده است. به عبارتی از ۶.۴ ترابیت ظرفیت قابل استفاده از شبکه داخلی به ظرفیت ۱۸.۲ ترابیت رسیدیم.

هم‌چنین در حوزه‌ی اینترنت نیز ۱.۲ ترابیت ظرفیت نصب شده بود که به ۲.۴ ترابیت ارتقا پیدا کرده و در این مدت براساس مدل شبکه‌ی ملی اطلاعات و تعریف جدید مدل تعرفه‌ها، باعث شد با رشد چهار برابری تولید محتوا به‌خصوص در حوزه‌ی محتوای صوتی و تصویری روبه‌رو شویم که مجموعا محتوای داخلی نسبت به قبل رشد ۴۰ درصدی و در مجموع ۱۶ درصدی را داشت.

شکل گرفتن چارچوب‌هایی برای حمایت از کسب‌و‌کارهای نوپایی که در فضای مجازی فعال هستند، موضوع دیگری است که با دستور رئیس‌جمهوری، کمیته‌ای تشکیل شد و طرحی با نام «طرح نوآفرین» شامل تمامی مشکلات کسب‌و‌کارهای نوپا در حوزه‌های تامین منابع مالی، جذب مالی، بیمه، مالیات و مشکلات این‌چنینی تدوین شد که قرار است چهارشنبه‌ی آینده مصوب شود.

 راه‌اندازی ۲۲ مرکز توانمندسازی کسب‌و‌کارهای نوپا در مراکز استان‌های کشور هم از جمله‌ دیگر اقدامات انجامی توسط وزارت ارتباطات است. هم‌چنین یکی از کارهای خوب مبارزه با قاچاق تلفن همراه بود که این پروژه نشان داد اگر عزم داشته باشیم، می‌توانیم با قاچاق مقابله کنیم. فازهای این پروژه‌ی کامل شده بعد از تثبیت به مرحله‌ی نگهداری رسیده است که به گفته‌ی مسئولان مربوطه، کار سخت و طاقت فرسایی بود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *