اخبار اطلاعات و ارتباطات

دولت: رفع فیلترینگ «اکثر پلتفرم‌ها» تا پایان ۱۴۰۴؛ تنها مسائل فنی و هماهنگی میان‌دستگاهی باقی است

معاون ارتباطات ریاست‌جمهوری و سخنگوی دولت از عزم اجرایی برای برداشتن محدودیت‌های اینترنتی خبر می‌دهند؛ وزیر ارتباطات می‌گوید رئیس‌جمهور پیگیری ویژه دارد و فعالان کسب‌وکار درخواست شفاف‌سازی دارند.

سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، اعلام کرد که رفع فیلترینگ «اکثر پلتفرم‌ها» تا پایان سال ۱۴۰۴ در دستور کار است و فقط مسائل فنی و نیاز به توافق میان دستگاه‌های ذی‌ربط مانده است. سخنگوی دولت و وزیر ارتباطات نیز از پیگیری مستمر این موضوع خبر داده‌اند، در حالی که اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی خواستار شفاف‌سازی درباره مقاومت‌ها و موانع باقیمانده شده است.

  • مواضع رسمی: معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور با ارجاع به وعده انتخاباتی مسعود پزشکیان اعلام کرد: «فیلترینگ اکثر پلتفرم‌ها تا پایان ۱۴۰۴ رفع می‌شود، تنها مسائل فنی فیلترینگ باقی مانده است و منتظر توافقاتی هستیم که چند دستگاه در این باره دخیل هستند.» این اظهارنظر چارچوب زمانی و اولویت‌گذاری دولت را روشن می‌سازد: تمرکز بر حل مسائل فنی و حصول توافق میان نهادهای مسئول.
  • استدلال اقتصادی و پیگیری دولت: فاطمه مهاجرانی، سخنگوی هیأت دولت، با اشاره به بررسی‌های کارشناسی گفت که «فیلترینگ هزینه‌ها را بالا می‌برد» و به همین دلیل دولت پیگیر رفع آن است. او تأکید کرد که اقدامات در جریان است اما «هنوز در برخی سکوها رفع نشده است»، که نشان‌دهنده وجود موانع مرحله‌ای و غیرهمگن بودن پیشرفت در پلتفرم‌ها است.
  • نقش ریاست‌جمهوری و وزارت ارتباطات: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تکرار کرده که رئیس‌جمهور «پیگیری ویژه و مستمری» روی مسئله دارد و جلسات مستمر برای رفع فیلترینگ برگزار می‌شود. گزارش‌دهی منظم و مدیریت جلسات، از نشانه‌های ورود رویکرد اجرایی به این موضوع است.
  • دیدگاه بخش خصوصی: رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، خبر داده بود که «بعضی شنیده‌ها حاکی است که تا پایان تابستان یک پلتفرم دیگر رفع فیلتر خواهد شد.» او همچنین عنوان کرد که رفع فیلتر واتس‌اپ اثر روانی بیشتری نسبت به اثر عملیاتی روی کسب‌وکارها داشته و از دولت خواست مقاومت‌ها و واقعیت‌ها را شفاف بیان کند.
  • تأخیرها و زمینه‌های اجرایی: وزیر ارتباطات پیش‌تر گفته بود که جنگ ۱۲ روزه باعث تأخیر در روند رفع فیلترینگ شده است. با پایان درگیری و گذشت حدود دو ماه، انتظار عمومی و سازمانی بر این است که روند وعده‌ داده‌شده از سر گرفته شود. اقدامات باقیمانده عمدتاً در سه محور قرار دارد: رفع مسائل فنی، حصول توافق میان دستگاه‌های ذی‌ربط و مدیریت پیام‌رسانی عمومی درباره تغییرات.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *