اخبار هوش مصنوعی

گروک ۴ فست صدرنشین آزمون‌های مقایسه مدل‌های هوش مصنوعی شد

این مدل با مصرف کمتر منابع و هزینه، سرعت پاسخ‌دهی بالاتری دارد و از امروز برای کاربران رایگان و اشتراکی فعال شده است.

لیمو HR

استارتاپ xAI متعلق به ایلان ماسک از مدل جدید Grok 4 Fast رونمایی کرد. این نسخه جدید نسبت به مدل‌های پیشین سریع‌تر و بهینه‌تر عمل می‌کند و طبق اعلام شرکت، با حفظ همان کیفیت Grok 4 به‌طور میانگین از ۴۰ درصد توکن پردازشی کمتری استفاده می‌کند.

xAI در بیانیه خود تأکید کرده است که Grok 4 Fast علاوه‌بر نمایش سریع‌تر نتایج، هنگام اجرای وظایفی از جمله کدنویسی یا جستجو در وب، با ۹۸ درصد هزینه کمتر همان سطح عملکرد مدل قبلی را ارائه می‌دهد.

ساختار این مدل مشابه GPT-5 شرکت OpenAI از معماری یکپارچه بهره می‌برد که می‌تواند بین درخواست‌های پیچیده و مدل استدلالی جابه‌جا شود و در مواقع لازم پاسخ‌های سریع‌تر از مدل غیر استدلالی تولید کند.

طبق نتایج آزمایش‌های LMArena، پلتفرم مقایسه مدل‌های هوش مصنوعی، Grok 4 Fast در وظایف مرتبط با جستجو و هشت فعالیت متنی دیگر در جایگاه نخست قرار گرفته است. xAI این مدل را نه‌تنها برای مشترکان پولی، بلکه برای کاربران رایگان نیز فعال کرده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *