اخبار استارتاپیاخبار سرمایه گذاری خطرپذیر

پول هست، اما سرمایه‌گذاران محتاط شده‌اند؛ اکوسیستم استارتاپی برای بقا می‌جنگد

دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر با اشاره به وضعیت فعلی سرمایه‌گذاری در اکوسیستم نوآوری کشور می‌گوید منابع مالی در شرکت‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد، اما فضای سرمایه‌گذاری در ماه‌های اخیر محتاطانه‌تر شده و بسیاری از فعالان این حوزه در شرایط فعلی بیش از هر چیز برای حفظ بقا تلاش می‌کنند.

سجاد زوار، دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر (CVC)، در نشست خبری نواتک با اشاره به نقش این انجمن در اکوسیستم نوآوری گفت: انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر به‌عنوان حلقه واسط میان سرمایه‌گذاران و تیم‌های نوآور فعالیت می‌کند و تلاش دارد مسیر اتصال ایده‌ها و استارتاپ‌ها به منابع سرمایه را تسهیل کند. به گفته او این انجمن از ابتدای دهه ۹۰ با حضور بازیگرانی مانند صندوق‌های پژوهش و فناوری، شتاب‌دهنده‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری شکل گرفته و اکنون به یکی از نهادهای صنفی فعال در حوزه سرمایه‌گذاری نوآوری تبدیل شده است.

زوار با اشاره به وضعیت فعلی اکوسیستم استارتاپی کشور تأکید کرد: چالش‌های این حوزه تنها به کمبود تیم‌های مناسب یا مسائل اقتصادی محدود نمی‌شود. به گفته او یکی از مشکلات جدی، تعدد نهادهای تنظیم‌گر است که بدون هماهنگی و اطلاع قبلی تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که آثار مستقیم آن متوجه استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای خلاق می‌شود.

او در این باره توضیح داد: در برخی موارد حتی مشخص نیست تصمیم‌گیرنده نهایی چه نهادی است و چه کسی باید پاسخگوی پیامدهای آن باشد. به گفته زوار، قطع اینترنت در مقاطع مختلف نمونه‌ای از چنین تصمیماتی است که می‌تواند به شکل مستقیم به فعالیت کسب‌وکارهای فناوری آسیب وارد کند.

دبیر انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ادامه از نهادهای قانون‌گذار خواست نقش خود را در سطح سیاست‌گذاری حفظ کنند و از ورود به حوزه‌های اجرایی و بنگاه‌داری فاصله بگیرند. او معتقد است مدیریت عملیاتی و توسعه کسب‌وکارها باید به خود اکوسیستم واگذار شود و سیاست‌گذاران بهتر است تمرکز خود را بر ایجاد چارچوب‌های حمایتی و تنظیم‌گری مناسب قرار دهند.

زوار همچنین از انتشار گزارش زیست‌بوم سرمایه‌گذاری نوآوری کشور در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این گزارش در حال جمع‌آوری و تحلیل داده‌هاست و احتمالاً طی یک تا دو ماه آینده منتشر خواهد شد. به گفته او این گزارش می‌تواند تصویر دقیق‌تری از وضعیت سرمایه‌گذاری در اکوسیستم فناوری کشور ارائه دهد.

او در ادامه با اشاره به فضای سرمایه‌گذاری در ماه‌های اخیر گفت: برخلاف تصور برخی، منابع مالی در شرکت‌های سرمایه‌گذاری همچنان وجود دارد، اما فضای تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری محتاطانه‌تر شده است. زوار تأکید کرد که باید از شکل‌گیری حس ناامیدی در اکوسیستم جلوگیری کرد، زیرا همچنان سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها انجام می‌شود و سرمایه‌گذاران به دنبال فرصت‌های مناسب هستند.

به گفته او اکوسیستم نوآوری ایران پیش از این خود را برای یک دوره رشد جدی در سال‌های آینده آماده کرده بود، اما شرایط اخیر باعث شده بسیاری از فعالان این حوزه فعلاً تمرکز خود را بر حفظ و ادامه فعالیت‌ها بگذارند. زوار در پایان ابراز امیدواری کرد که با بهبود شرایط، مسیر رشد و توسعه برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور دوباره هموار شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *