سرمایه گذاری خطرپذیرمقالات سرمایه گذاری خطر پذیر

سرمایه گذار فرشته چیست؟

سرمایه گذار فرشته که به عنوان یک سرمایه گذار خصوصی، سرمایه گذار اولیه یا سرمایه گذار نیک‌اندیش شناخته می‌شود، فردی با ارزش خالص بالاست که معمولا در ازای گرفتن حقوق سهامداران شرکت، از استارتاپ های کوچک یا کارآفرینان، حمایت مالی می‌کند.

سرمایه گذاران فرشته اغلب در میان خانواده و دوستان کارآفرینان یافت می‌شوند. وجوهی که سرمایه گذاران نیک‌اندیش فراهم می‌کنند ممکن است یک باره و برای کمک به راه‌اندازی کسب‌و‌کار، یا مداوم و برای حمایت و پیش بردن شرکت در مراحل اولیه و دشوار باشد.

نکات کلیدی

  • سرمایه گذار فرشته معمولا فردی با ارزش خالص بالاست که در مراحل اولیه و با سرمایه‌ی خودش، استارتاپ‌ها را تامین مالی می‌کند.
  • سرمایه گذار فرشته اغلب منبع اصلی تامین مالی برای بسیاری از استارتاپ هایی‌ست که صاحبان سهام، آن را به سایر شیوه‌های غارتگرانه سرمایه گذاری ترجیح می‌دهند.
  • حمایت سرمایه گذاران نیک‌اندیش از استارتاپ ها، نوآوری را تقویت کرده و باعث رشد اقتصادی می‌شود.
  • این نوع سرمایه گذاری‌ها با ریسک همراهند و معمولا بیش از ۱۰٪ از پورتفیلوی سرمایه گذار فرشته را تشکیل نمی‌دهند.

آشنایی با سرمایه گذاران فرشته

سرمایه گذاران نیک‌اندیش افرادی هستند که به دنبال سرمایه گذاری در مراحل اولیه‌ی استارتاپ‌ها هستند. این نوع سرمایه گذاری‌ها با ریسک همراه بوده و معمولا بیش از ۱۰٪ از پورتفیلوی سرمایه گذار فرشته را تشکیل نمی‌دهند. اکثر سرمایه گذاران فرشته، سرمایه‌ی اضافی در دسترس دارند و به دنبال نرخ بازدهی بالاتری نسبت به سرمایه گذاری‌های سنتی هستند.

سرمایه گذاران فرشته شرایط مطلوب‌تری را در مقایسه با سایر وام دهندگان ارائه می‌دهند؛ زیرا معمولا به جای سودآوری کسب‌و‌کار، روی کارآفرینی که کسب‌و‌کار را شروع می‌کند، سرمایه گذاری می‌کنند.

تمرکز سرمایه گذاران فرشته بر کمک به راه اندازی استارتاپ‌هاست، نه سود احتمالی که ممکن است از کسب‌و‌کار به دست آورند. در اصل، سرمایه گذاران فرشته نقطه مخالف سرمایه گذاران خطرپذیر هستند.

به سرمایه گذاران فرشته، سرمایه گذاران غیررسمی، سرمایه گذاران نیک‌اندیش، سرمایه گذاران خصوصی، سرمایه گذاران اولیه یا فرشتگان کسب‌و‌کار نیز گفته می‌شود. آن‌ها افراد ثروتمندی هستند که در ازای حقوق صاحبان سهام یا بدهی قابل تبدیل، به استارتاپ‌ها بودجه می‌دهند.

برخی سرمایه گذاران فرشته از طریق پلتفرم‌های تامین مالی جمعی آنلاین سرمایه گذاری می‌کنند و یا برای جمع آوری گروهی سرمایه، شبکه‌های حمایتی سرمایه گذاری فرشته ایجاد می‌کنند.

تاریخچه سرمایه گذاران فرشته

اصطلاح «فرشته» اولین بار در تئاتر برادوی در زمانی که ثروتمندان برای پیشبرد تولیدات تئاتر سرمایه فراهم می‌کردند، به کار برده شد. اصطلاح «سرمایه گذار فرشته» اولین بار توسط ویلیام وتزل، موسس مرکز تحقیقات سرمایه گذاری دانشگاه نیوهمپشایر استفاده شد. وتزل پژوهشی را در مورد چگونگی جمع‌آوری سرمایه توسط کارآفرینان به انجام رسانید.

چه کسی می‌تواند سرمایه گذار فرشته باشد؟

سرمایه گذاران فرشته معمولا افرادی هستند که توانسته‌اند عنوان «سرمایه گذار معتبر» را به دست آورند. اما کسب این عنوان از شروط ضروری نیست.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) کسی را «سرمایه گذار معتبر» می‌داند که جدا از اقامتگاه شخصی‌، ارزش خالص دارایی‌هایش ۱ میلیون دلار یا بیشتر بوده، یا در دو سال گذشته ۲۰۰ هزار دلار درآمد داشته، یا درآمد مشترک با همسرش ۳۰۰ هزار دلار باشد. از سوی دیگر، هر سرمایه گذار معتبری لزوما سرمایه گذار فرشته نیست.

این افراد باید هم سرمایه و هم تمایل به تامین بودجه برای استارتاپ ها را داشته باشند. استارتاپ‌های نیازمند سرمایه، پذیرای این نوع سرمایه گذاری هستند و آن را به سایر شیوه‌های غارتگرانه سرمایه گذاری ترجیح می‌دهند.

منابع تامین مالی

برخلاف سرمایه گذاران خطرپذیر که سرمایه‌ی جمع‌آوری شده از افراد مختلف در صندوق سرمایه گذاری استراتژیک را مدیریت می‌کنند، سرمایه گذاران نیک‌اندیش معمولا از سرمایه‌ی خودشان استفاده می‌کنند. سرمایه گذاران فرشته معمولا افراد هستند اما نهادی که در واقع سرمایه را تامین می‌کند، ممکن است یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC)، یک کسب‌و‌کار، بنیاد، صندوق سرمایه گذاری یا هر نوع واسطه دیگری باشد.

مشخصات سرمایه گذاری

سرمایه گذاران نیک‌اندیش با سرمایه گذاری روی راه‌اندازی استارتاپ هایی که در مراحل اولیه شکست می‌خورند، کل سرمایه‌شان را از دست می‌دهند. به همین دلیل، سرمایه گذاران فرشته حرفه‌ای به دنبال فرصت‌هایی با استراتژی خروج مشخص، تملیک یا عرضه اولیه سهام (IPO) هستند.

نرخ بازده داخلی موثر برای پورتفیلوهای موفق سرمایه گذاران نیک‌اندیش، تقریبا ۲۲٪ است. گرچه این رقم در چشم سرمایه گذاران، مناسب و برای کارآفرینانی که کسب و‌ کارشان در مراحل اولیه است، بسیار گران به نظر می‌رسد اما منابع مالی ارزان‌تری مانند بانک‌ها، معمولا برای چنین سرمایه گذاری‌های تجاری در دسترس نیستند.

از این رو، سرمایه گذاری فرشته برای کارآفرینانی که هنوز در مرحله‌ی راه‌اندازی کسب و‌ کارشان بوده و با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، گزینه‌ای عالی است. جذابیت سودآوری باعث شده تا سرمایه گذاری فرشته در طی چند دهه‌ی گذشته رشد کرده و به منبع اصلی سرمایه برای بسیاری از استارتاپ ها تبدیل شود. این امر به نوبه‌ی خود باعث تقویت نوآوری و رشد اقتصادی شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۲ Average: ۵]
منبع
Angel Investor
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *