اخبار استارتاپی

راه اندازی پارک علم و فناوری تربیت‌ مدرس

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از ایجاد یک اکوسیستم و منطقه علم و فناوری در مجاورت پردیس مرکزی دانشگاه، با الگویی متفاوت از الگوی کلاسیک جهت هموارتر شدن مسیر رشد خبر داد.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از ایجاد یک اکوسیستم و منطقه علم و فناوری در مجاورت پردیس مرکزی دانشگاه به عنوان اولویت اصلی پارک نام برد و تاکید کرد: باید الگوی کار در پارک تغییر کند و از الگوی کلاسیک که تمرکز آن بر ایجاد زیرساخت‌ها با بودجه دولتی است به سمت توسعه اکوسیستم علم‌ و فناوری اصلاح شود. در همین راستا اقداماتی در حال پیگیری و اجراست که بودجه‌های پارک بدون دخالت دانشگاه در اختیار قرار گیرد تا مسیر رشد هموارتر شود.

دکتر احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در مراسم تودیع دکتر فتح‌الله امی سرپرست پیشین و معارفه دکتر مسعود ابراهیمی کچوئی سرپرست جدید پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس ضمن تبریک هفته دولت به تاریخچه راه‌اندازی پارک علم و فناوری این دانشگاه اشاره کوتاهی کرد و گفت: پارک علم و فناوری در سال ۸۲ به همت دکتر امی و پشتیبانی دانشگاه و وزارت علوم راه‌اندازی شد و در طی ۱۵ سال فعالیت خود، فراز و نشیب‌هایی را پشت سرگذاشت. پارک علم و فناوری پس از یک دوره ۸ ساله که از حداقل فعالیت برخوردار بود، با حضور دوباره دکتر امی در سال ۹۴، جان تازه‌ای گرفت و در حد امکانات دانشگاه برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام و پیگیری شد و امیدهایی را برای محققان ایجاد کرد.

وی افزود: البته بروز مشکلات اقتصادی دو سال اخیر، گریبانگیر پارک هم شد و موجب شد که برخی طرح‌ها و برنامه‌ها به خوبی پیش نرفته و به هدف نرسد. اما با تلاش دکتر امی و به دنبال برگزاری جلساتی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، شهرداری و … موقعیت مناسبی برای آغاز موج دوم دوره جدید فعالیت‌های پارک، در سال ۹۷ فراهم شد.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: در موج دوم به منظور نیل به اهداف و در راستای کارآمدی بیشتر، رویکرد استفاده از نیروهای جوان و خوش فکر مورد توجه قرار گرفت تا با انرژی مضاعف، تمرکز و صرف وقت بیشتر، فعالیت‌های پارک را سامان داده و با پشتوانه تجارب گذشته و پیگیری جدی‌تر از طرف دانشگاه، برنامه‌های پارک همسو با طرح تحول راهبردی دانشگاه تقویت و اجرا شود.

دکتر احمدی با اشاره به تخصص و تجربه دکتر ابراهیمی، سرپرست جدید پارک علم و فناوری دانشگاه و سابقه فعالیت وی در پارک علم و فناوری گفت: دغدغه اصلی مدیران پارک باید توسعه پارک باشد. فعالیت تمام وقت برای پارک، استفاده از تجربیات پارک‌ها و شهرک‌های علم و فناوری موفق کشور، تغییر و اصلاح استراتژی از تمرکز سرمایه‌گذاری دولتی به سمت مشارکت با بخش‌های خصوصی ما را در تحقق اهداف یاری می‌کند.

وی از ایجاد یک اکوسیستم و منطقه علم و فناوری در مجاورت پردیس مرکزی دانشگاه به عنوان اولویت اصلی پارک نام برد و افزود: توسعه پارک در حاشیه پردیس‌های دانشگاه، پردیس مرکزی، پردیس کشاورزی و پردیس منابع طبیعی باید به عنوان اولویت اصلی مورد توجه خاص قرار گیرد. با وجود سرمایه‌های عظیم اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانش‌آموختگان دانشگاه، ایجاد اکوسیستم علم و فناوری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای پشتیبانی کامل از گروه‌های فناور و مراکز رشد و دسترسی ساده‌تر در مجاورت پردیس‌های دانشگاه بسیار مثمرثمر است که توسط دانشگاه‌های دیگر تجربه شده است.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: باید الگوی کار در پارک تغییر کند و از الگوی کلاسیک که تمرکز آن بر ایجاد زیرساخت‌ها با بودجه دولتی است به سمت توسعه اکوسیستم اصلاح شود. باید در خصوص پذیرش گروه‌های فناور و شرکت‌های نوآور سخت‌گیری بیشتری اعمال شود و در کنار افزایش کمی و کیفی گروه‌ها، یک سیستم ارزیابی و پذیرش علمی و چند بعدی بکار گرفته شود تا با پشتیبانی، هدایت و غربالگری‌های دوره‌ای، شرکت‌های سود ده، شایسته و پویا امکان ادامه فعالیت داشته باشند.

تلاش برای استقلال بودجه پارک

دکتر احمدی بر جلب مشارکت بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و همچنین استفاده از ظرفیت خیرین و وقف تأکید کرد و گفت: برای شکوفایی پارک علم و فناوری و گسترش فرهنگ کارآفرینی باید با نقشه و پلان هدفمند و صرف ردیف بودجه مناسب برای پارک قدم برداشت. در همین راستا اقداماتی در حال پیگیری و اجراست که بودجه‌های پارک بدون دخالت دانشگاه در اختیار قرار گیرد تا مسیر رشد هموارتر شود. همچنین زمینی به مساحت ۷۰۰ تا یک هزار متر در داخل پردیس مرکزی برای ایجاد ساختمانی جهت اسکان گروه‌ها و شرکت‌های پارک اختصاص داده شده است. برای اجرایی شدن طرح سایت بابایی و سایت پژوهش و به مرحله بهره‌برداری رسیدن آنها نیز به پشتیبانی مدیران حوزه‌های مختلف و شورای پارک نیازمندیم. تغییر و اصلاح ساختار سازمانی پارک و بکارگیری پرسنل کارآمد برای سرعت بخشیدن به توسعه طرح‌ها و نیل به اهداف ضروری است.

در ادامه این مراسم، دکتر امی، سرپرست پیشین پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس ضمن ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌های خود در سه سال گذشته گفت: از سال ۹۴ تا کنون، ۳۶۸ ایده توسط پارک دریافت شد که ۲۱۳ مورد آن پذیرفته و به همین تعداد واحد فناور تشکیل شد. ۴۸۰ نفر ایجاد اشتغال صورت گرفت. با پیش‌بینی انجام شده به تعداد ۱۳۰ واحد ۵۰ متری جهت اسکان دانش‌آموختگان فناور، اساتید و دانشجویان نیاز داریم تا در جهت رسیدن به دانشگاهی با ویژگی دانشگاه‌های نسل سوم (دانشگاه‌های فناورانه) حرکت کنیم.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر ابراهیمی، سرپرست جدید پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس از رویکرد جوان‌گرایی تقدیر کرد و به تشریح اهم برنامه‌های خود پرداخت.

گسترش تعاملات با بخش‌های مختلف دانشگاه به منظور جلب مشارکت سخت‌افزاری، مغزافزاری، ایجاد تغییر نگرش و فرهنگ‌سازی در خصوص کارآفرینی و راه‌اندازی درس کسب و کار، گسترش تعاملات با وزارت علوم (حوزه فناوری) و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور اخذ گریت دانش‌بنیان و دریافت کمک‌های مالی، گسترش تعاملات بین‌المللی در ۳ تا ۵ سال آینده به منظور ایجاد شرکت‌های فعال در عرصه جهانی، اصلاح ساختار سازمان پارک، اصلاح آئین‌نامه‌های تشویقی و تسهیلاتی (برای ایجاد فضای رقابتی)، اصلاح آئین‌نامه‌های مالی و معاملاتی، ایجاد فرایند پذیرش استاندارد شده و سیستم ارزیابی از طریق شرکت‌های فعال، حمایت هدفمند، متمرکز و سازمان‌یافته در جهت کیفی‌سازی واحدهای فناورانه، مدیریت تقاضاهای استقرار، ایجاد کافه کسب و کار و ارائه مشاوره، خدمات کسب و کار و آموزش از جمله برنامه‌های مورد اشاره دکتر ابراهیمی بود.

سرپرست جدید پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس بر جذب سرمایه تأکید کرد و افزود: در خصوص جذب سرمایه، ۳ گروه سرمایه‌گذار شامل سرمایه‌گذاران فرشته (خیرین و وقف‌کنندگان)، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر می‌توانیم داشته باشیم که در دو حوزه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پارک و سرمایه‌گذاری در داخل واحدهای فناور از مشارکت آنها منتفع شویم.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *