آزمون سنجش میزان ریسک پذیری
تنها چیزی که در مورد آینده قطعی است، عدم اطمینان و ریسک است.
در دنیای پر رقابت و توام با عدم قطعیت امروز، رفتار افراد در مقابل ریسک یکی از عوامل موفقیت در اتخاذ تصمیمات به شمار میآید. ریس پذیری را میتوان بخش جدانشدنی کارآفرینی دانست، چرا که مرز بین کارآفرین بودن و نبودن را این ویژگی تعیین میکند. معمولا افرادی که توانایی ریسک پذیری ندارند، ترجیح میدهند با استخدام در یک ادارهی دولتی و داشتن درآمدی متوسط (به اصطلاح خودشان آب باریکه) از حریم امن خود بیرون نروند. اما افراد ریسک پذیر ( دیگر میتوانیم بگوییم کارآفرین) با داشتن توانایی ریسک پذیری خطر سرمایه گذاری بر روی یک ایده را به جان میخرند و کسب و کاری را راهاندازی میکنند.
بنابراین میتوان گفت که کارآفرینی با ریسک پذیری ارتباط مستقیم دارد. از همان ابتدای شروع یک کسب و کار شما با سرمایهگذاری بخشی از سرمایهی شخصی خود روی یک ایده اثبات نشده، یک ریسک را پذیرفته اید؛ همچنین ممکن است فردی را استخدام کنید که پس از چند ماه استعفا دهد و یا ایدههای شما، مشتریان شما را عصبانی کند. همانطور که میبینید از ابتدای مسیر کارآفرینی شما باید خود را آمادهی پذیرفتن ریسکهای زیادی کنید. از انواع ریسکهایی که یک کارآفرین باید انجام دهد میتوان به ریسک شغلی، ریسک مالی، ریسک خانوادگی و اجتماعی و ریسک روانی اشاره کرد.
زمانی که صحبت از ریسک پذیری به میان میآید، ممکن است برخی از ما آن را با ریسک های افراطی اشتباه بگیریم. اما جنس ریسک کارآفرینان نه افراطی است و نه از نوع ریسکهای کوچکی که احتمالا بسیاری از ما نیز در زندگیمان تجربه کرده ایم، ریسکهای کارآفرینان از جنس اعتدال است و اصطلاحا آن را ریسک پذیری حساب شده نیز مینامند. در واقع یک کارآفرین موفق پیش از انجام هر ریسکی در مسیر کسب و کار خود امکان شکست یا موفقیت در آن کار را محاسبه میکند و بیمهابا عمل نمیکند.
از جمله ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان در ایجاد یک کسب و کار جدید تحمل میزان قابل قبولی از ریسک و مخاطره است. آزمون زیر به شما کمک میکند این ویژگی را در خود ارزیابی کنید.