اخبار استارتاپی

حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و فناور صنایع الکترونیک کشور

صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک کشور با اعطای هزار میلیارد ریال تسهیلات موفق به حمایت از ۱۶۷ شرکت دانش بنیان شده است.

لیمو HR

بررسی عملکرد صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا)­ نشان می‌دهد تسهیلات مالی اعطایی در سه سال اخیر از ۱۳۰ درصد مجموع تسهیلات قبلی طی ۱۶ سال فعالیت پیشی گرفته است. به طوری که تنها در سال گذشته، از ۱۶۷ شرکت دانش بنیان و فناور صنایع الکترونیک کشور،­ به میزان­ حدود­­ هزار میلیارد ریال حمایت صورت گرفته است.

این صندوق که به حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک در بخش‌های خصوصی و تعاونی می‌پردازد. با اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی (۵ تا ۱۵ درصد) و صدور ضمانت‌نامه به شرکت‌های فعال صنایع الکترونیک از این صنایع حمایت می‌کند.

تسهیلات مالی قابل ارائه به شرکت‌ های دانش بنیان و فناور می‌تواند در قالب حمایت از طرح‌های تحقیقاتی،­ نمونه‌سازی آزمایشگاهی، نمونه‌سازی نیمه‌صنعتی و صنعتی، تجهیز، بهینه‌سازی، اخذ تاییدیه، تولید نیمه‌صنعتی و انبوه، انتقال فناوری، تامین کسری نقدینگی اجرای قرارداد و شرکت در نمایشگاه و همایش‌ها باشد.

نرخ سود تسهیلات صحا بسته به سطح فناوری و نوع فعالیت (سقف: ۳ درصد کم‌تر از شبکه‌ی بانکی، کف: یک سوم سود شبکه‌ی بانکی) در حال حاضر ۵ تا ۱۵ درصد بوده و به صورت قابل توجهی کم‌تر از نرخ تسهیلات شبکه‌ی بانکی کشور­ است. ­میانگین دوره بازپرداخت تسهیلات ۳ سال است که با یک دوره استراحت، بر اساس ماهیت و شرایط طرح و نیز عواملی چون دوره بازگشت سرمایه تعیین می‌شود.

هم‌چنین تضامین جهت ارائه‌ی خدمات مالی و اعتباری به متقاضیان با دید حمایتی بر اساس ماهیت طرح، اعتبارسنجی توانمندی‌های متقاضی از جنبه‌های مالی، علمی و فنی، بازار، سوابق قبلی و سایر عوامل مرتبط با ریسک طرح تعیین می‌شود.

صدور ۶۲۰ میلیارد ریال ضمانت‌نامه برای شرکت‌ های دانش بنیان و فناور

هم‌چنین در بخش ضمانت‌نامه، صحا در سال گذشته موفق به صدور ۱۵۶ فقره ضمانت‌نامه به ارزش ۶۲۰ میلیارد ریال شده است که این میزان امکان گرفتن بیش از ۴۷۰۰ میلیارد ریال قرارداد را توسط شرکت‌های صنایع الکترونیک کشور میسر کرده است که این عدد برای سه سال اخیر به مبلغ ۹۵۰۰ میلیارد ریال بالغ می‌شود.

ضمانت‌نامه‌های صادرشده صحا در سه سال اخیر بیش از ۵ برابر ضمانت‌نامه‌های صادر شده‌ی ۱۶ سال قبل از آن بوده است و بیش از ۴۰ درصد متقاضیان دریافت ضمانت‌نامه در سال ۱۳۹۶ برای نخستین بار از این خدمت صحا بهره برده و تعیین سقف اعتباری شده اند. رشد چشمگیر تعداد ضمانت‌نامه‌های صادر شده در کنار رشد مبلغ آن‌ها نشان‌دهنده‌ی فراگیر شدن مرجعیت صحا در امر ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز فعالان صنایع الکترونیک است.

فرآیند روبه رشد حوزه‌های مختلف صنعت الکترونیک طی سال‌های اخیر، صحا را بر آن داشته است تا­ همه‌ی ­صنایع موجود خود را جهت تامین مالی حداکثری این صنعت به کار گیرد که در این راه علاوه بر تخصیص حداکثری سرمایه صحا، از توانمندی اهرمی برای ارتقاء ظرفیت و افزایش توان صندوق در حمایت از طرح ها ­استفاده شده است. هم‌چنین توانمندی‌ صحا در ارزیابی طرح‌های اقتصادی حوزه الکترونیک به لحاظ توان فنی و کارشناسی نیز باعث تخصیص تسهیلات در زمان کوتاه به متقاضیان شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *