اخبار استارتاپی

تشکیل کمیته ویژه بررسی مشکلات ارزی فاوا

با توجه به مشکلات ارزی فعالان حوزه فاوا، رئیس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای ویژه را مطرح کرد که با موافقت نصرالله جهانگرد معاون نوآوری وزیر ارتباطات همراه شد.

جلسه کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران با حضور نصرالله جهانگرد معاون نوآوری وزیر ارتباطات و نمایندگانی از سازمان توسعه تجارت، وزارت ارشاد اسلامی، اعضای کمیسیون و فعالان بخش خصوصی حوزه فاوا حول بحران‌های موجود برای فعالان حوزه فاوا به دلیل مشکلات ارزی برگزار شد.

در این جلسه محمدرضا طلایی رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بحران‌های موجود برای فعالان حوزه فاوا به دلیل نرخ ارز و نحوه‌ی انتقال آن، گفت: بانک مرکزی با ارائه و طرح سامانه‌های مختلف می‌خواهد قیمت ارز را کنترل کند اما هم‌چنان صادرکنندگان و واردکنندگان حوزه‌ی فاوا با مشکلات فراوانی در این خصوص روبه‌رو هستند.

وی ادامه داد: در حوزه فاوا لااقل تاکنون اخباری منتشر نشده که نشان دهد قرار است برای حل مشکلات ارزی فعالان این حوزه اقدام ویژه‌ای انجام شود. خصوصا در بخش سخت‌افزاری شاهد خواب اجناس در گمرک و تحمیل هزینه‌های اضافی به واردکنندگان هستیم. لذا پیشنهاد می‌کنم در حوزه ICT نیز یک کمیته ویژه برای آشنایی وزارتخانه‌های مربوطه تشکیل شود تا دغدغه‌های حوزه فاوا با صدای بلندتری منتقل شوند.

رئیس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی افزود: کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران این قابلیت را دارد که با تعامل با وزارت ارتباطات اقدامی را برای رفع این مشکلات به انجام برساند. هم‌چنین کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی در زمینه استارتاپ ها نیز آمادگی همکاری با وزارت ارتباطات را دارد.

طلایی گفت: سال گذشته ۶ طرح برای بررسی نقش ICT در اقتصاد ایران توسط کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ارائه شد که قرار شد با هماهنگی اتاق، همایشی برای معرفی نقش ICT در اقتصاد ایران برگزار کنیم. هم‌چنین برای معرفی فاوا به سایر تشکل‌های اتاق نیز دوره‌های آموزشی گذاشته شده است.

بیش‌ترین تعداد مجوزها مربوط به مجوزهای حوزه کسب و کار

در این جلسه نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات نیز با اشاره به مشکل تعدد مجوزها در کشور گفت: بیش‌ترین تعداد مجوزها مربوط به مجوزهای حوزه کسب و کار است. هم‌چنین برای تولید داخل و صادرات چیدمان لازم صورت نگرفته، اما اگر قصد واردات وجود داشته باشد مشکل خاصی وجود ندارد و این امر مطلوب نیست.

وی با بیان این‌که بازار درحال دگردیسی کامل بوده و این امر در اندازه‌های تولید تاثیر عمیقی داشته و شکاف توان تولید بسیار بالا است، افزود: برای مثال در بازار ICT اگرچه شاید حدود ۳ میلیون گوشی وارد می‌شود اما مشخص نیست سهم بازار ایران را چه کسی کنترل می‌کند. در خیلی کشورها رجیستری از طریق باندلینگ انجام می‌شود تا میزان واردات و سهم تولید داخل را بتوان کنترل کرد.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که در کشور باید رگولیشن منطقی در بازار ایجاد شود، ادامه داد: شاید رجیستری از منظر دولت باعث افزایش درآمد شده باشد، اما گام بعدی باید باندلینگ باشد و مسائلی هم‌چون امکان نصب اپلیکیشن‌های ایرانی روی گوشی‌ها دیده شود.

جهانگرد ادامه داد: دگردیسی بازار فاوا پیش روی ما است و اگر تا پیش از این سهم سخت‌افزار در بازار بیش‌تر بوده، امروز سهم نرم‌افزار در حال پیشی گرفتن است. از سوی دیگر نباید فراموش کرد فارغ از مجادله‌ی بین‌المللی که بر بازار ایران اثر می‌گذارد در زمینه‌ی مالیات، مجوزها و موارد دیگر نیز مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم این مشکلات احصا شده و در حل آن‌ها مشارکت داشته باشیم.

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به موفقیت‌های حوزه‌ی دیتا در کشور گفت: وقتی منابع بودجه‌ای دولت محدود می‌شود، حوزه‌ی کسب و کار هم افول می‌کند اما پلت‌فرم دیتا باعث شده که این حوزه تا حدودی مستقل عمل کند؛ لذا بهتر است تا حد ممکن دولت در این حوزه ورود نکند.

وی هم‌چنین موافقت خود را با طرح ریاست کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی برای تشکیل کمیته‌ای جهت بررسی مسایل ارزی حوزه فاوا ابراز داشت.

جهانگرد در زمینه‌ی ارائه تسهیلات نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای ارزیابی استارتاپ ها قرار شده که پس از انجام بررسی، تسهیلات لازم را ارائه دهیم. هم‌چنین نرخ بهره برای تحقیق و توسعه همواره کم‌تر در نظر گرفته می‌شود و در خصوص وام‌هایی که می‌دهیم نیز نرخ بهره در استان‌ها ۲ درصد پایین‌تر از تهران است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
مهر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *