ایده های استارتاپی

نگاه به کارآفرینی از پنجره سینما

فیلم هایی بر اساس زندگی کارآفرینان بزرگ که تماشای آن‌ها پیشنهاد می‌شود.

فیلم‌های کارآفرینی جزئی از سینمای هر کشور محسوب می‌شوند. در دنیای امروزی فیلم‌های بسیار زیادی در سرتاسر دنیا ساخته می‌شوند که اهداف و موضوعات مختلفی را دنبال می‌کنند. سینما و فیلم‌سازی هر روز در حال پیشرفت است و نویسندگان از گذشته تا به حال علاقه زیادی به فیلم‌های کارآفرینی پیدا کرده‌اند که تماشای فیلم تاثیر مثبتی بر افراد بگذارد بخصوص افرادی که منتظر یک جرقه و انگیزه بوده‌اند.

اگر که مرجع IMDb را بررسی کنید لیستی از بهترین فیلم‌هایی که دیدن آن‌ها برای همگان واجب است را خواهید دید که در این لیست برخی از فیلم‌ها مربوط به زندگی کارآفرینان است، افرادی که رویای خود را دنبال کردند و به واقعیت تبدیل کردند که اغلب هم توسط کارگردانان و نویسندگان بنامی تهیه و تولید شده‌اند. خوشبختانه تماشای فیلم یکی از تفریحات فراگیر است که بزرگ و کوچک تماشای آن را دوست دارند بخصوص زمانی که درسی از آن‌ها گرفته شود. همیشه به یاد داشته باشید که در دنیای واقعی دست کم حقیقتی وجود داشته که فیلم آن را ساخته‌اند. شکیبا باشید تا این مجموعه را با هم بررسی کنیم.

شبگرد (Nightcrawler ۲۰۱۴)

یکی از جنجالی‌ترین و هیجان ‌انگیزترین فیلم‌های زمان خود. البته خیلی هم از زمان اکران آن نمی‌گذرد فقط ۴ سال ناقابل. این فیلم داستان زندگی جوانی را روایت می‌کند که به هر دری زده تا شغلی برای خود دست و پا کند. موضوعی که در این فیلم بسیار به آن اشاره می‌شود آینده نگری و پشتکار است که ترکیب این دو غوغا می‌کند. شاید کمی فضای فیلم در ابتدا جنایی و وحشیانه به نظر برسد اما رفتار شخصیت اصلی که جیک جنهال در آن نقش آفرینی کرده است به کلی شما را درگیر قضیه می‌کند.

فیلم در مورد مردی است که وقوع یک جنایت را شهادت می‌دهد و دقیقا بعد از آن تصمیم می‌گیرد روزنامه نگار جنایی شود و در این راه دست به کارهای عجیبی می‌زند که حتی باعث به خطر انداختن جانش می‌شود اما … خب پیشنهاد می‌کنم ادامه آن را خودتان تماشا کنید. این فیلم به شما یاد خواهد داد که با کمی پشتکار می‌توان به هر موقعیتی دست پیدا کرد فقط کافی است تمرکز خود را بر روی ویژگی‌ها و نقاط مثبت خود بگذارید.

Nightcrawler

در جستجوی خوشبختی (The Pursuit of Happyness ۲۰۰۶)

هیچوقت تسلیم نشو شعار اصلی این فیلم است. این فیلم بر اساس داستانی واقعی ساخته شده. یکی از بهترین فیلم های کارآفرینی انگیزشی و همچنین یکی از بهترین فیلم‌هایی که تا به حال دیده‌ام. این فیلم بر اساس یک کتاب ساخته شده است، کتابی که شامل خاطرات شخصیت اصلی داستان است.(فروش این کتاب به قدری بود که تصمیم به ساخت فیلم آن گرفتند) بازی بی نظیر پدر و پسر در این فیلم همچنین میزان احساسات فیلم را چندین برابر کرده. این فیلم در مورد زندگی کارآفرینی است که تقریبا تمام دارایی خود را از دست داده و در این بین سرپرستی پسر خردسال خود را هم یکی از وظایف اوست، اما او در این موقعیت دست از تلاش بر نمی‌دارد و برای رویای خود همواره می‌جنگد.

The Pursuit of Happyness

شیطان پرادا می‌پوشد (The Devil Wears Prada ۲۰۰۶)

این فیلم شما را برای دنبال کردن شغل رویایی‌تان و تلاش برای بدست آوردن آن تشویق می‌کند. این فیلم به شما نشان خواهد داد که چطور در شرایط سخت دوام بیاورید و چطور در دنیایی غریب و نا آشنا وارد شوید و همچنین به شما ثابت خواهد کرد که کار سخت شما بی نتیجه نخواهد ماند. حضور مریل استریپ افسانه‌ای در این فیلم و نقش مقابل آن یعنی آن هاتاوی دیدن این فیلم را لذت بخش تر می‌کند. این فیلم در حول حوزه‌ی مد و فشن می‌چرخد و زندگی زنی را روایت می‌کند که چطور پله‌های نردبان سرنوشت خود را یکی یکی پشت سر می‌گذارد.

The Devil Wears Prada

غول‌های سیلیکون ولی (Pirates of Silicon Valley ۱۹۹۹)

ساخت این فیلم هم الهام گرفته از زندگی موسسان اپل و مایکروسافت است، دو غول تکنولوژی که از زمین‌های خاکی کارشان را آغاز کردند و در نهایت به موفقیتی بی نظیر دست پیدا کردند. هر دوی این افراد یعنی استیو جابز و بیل گیتس از صفر آغاز کردند و این فیلم روایت این داستان را به خوبی بیان می‌کند و به جزئیات می‌پردازد و همچنین رقابت بین این دو کارآفرین را هم به تصویر کشیده. شاید یکی از دلایل قرار گیری این فیلم در این لیست باز هم ایمان به رویاها باشد، قضیه‌ای که در تمامی موارد ذکر شده تا به اینجا به قوت خود باقی مانده. این فیلم شامل نکاتی تاثیرگذار در موفقیت این دو اسطوره است که هر کارآفرینی هنوز هم به دنبال این نکات هستند.

Pirates of Silicon Valley

مانیبال (Moneyball ۲۰۱۱)

برای دیدن این فیلم حضور برد بیت به عنوان مدیر یک تیم بیس بال کافی است. ماجرا از این قرار است که این باشگاه سرمایه‌ای ندارد تا برای بازیکنان خود هزینه کند، اما بیل(برد پیت) دست از تلاش نمی‌کشد و برای باقی ماندن در این رقابت دست به راه‌های جدیدی می‌زند، این فیلم الهام بخشی برای پشتکار فراوان است، پشتکاری خستگی ناپذیر. این فیلم یکی از جذاب‌ترین فیلم های کارآفرینی است که نشان می‌دهد که چطور یک کارآفرین می‌تواند با بودجه کم اما انتخاب راهی درست به موفقیت دست پیدا کند.

Moneyball

پدر خوانده (The Godfather ۱۹۷۲)

هرچقدر هم از این اثر هنری تعریف کنیم باز هم کم است. Godfather جز ده فیلم برتر دنیا شناخته شده است که دیدن آن به همگان توصیه می‌شود و بی شک در لیست دوستداران فیلم با آن مواجه خواهید شد. داستان فیلم در مورد رشد و رونق پیدا کردن یک تجارت خانوادگی است که در نهایت به یک باند بزرگ خلافکاری تبدیل می‌شوند که در این راه با مخالفان بسیار زیادی مبارزه می‌کنند.

شاید یکی از نقاط قوت این فیلم همین شعار مبارزه باشد، مبارزه در قبال ایده‌ها و آرزوهایی که نمی‌خواهیم فقط آرزو بمانند. این فیلم در میان فیلم های کارآفرینی در الهام بخشی بی نظیر است برای کسانی که می‌خواهند همیشه بهترین بمانند.(البته ممکن است در این فیلم به کارهای غیر قانونی روی آورده باشند اما شما فقط تلاش در این راه را در نظر بگیرید) یکی از بهترین دیالوگ‌های این فیلم شاید این باشد: “مردی که برای خانواده خود وقت صرف نمی‌کند، یک مرد واقعی نیست.”

The Godfather

وال استریت (Wall Street ۱۹۸۷)

این فیلم در رابطه با کسب و کار و حرص و طمع در مال اندوزی است. داستان سهامدار جوان جاه طلبی که برای بدست آوردن قدرت در بازار دست به انجام کارهایی می‌زند که دیگران جرات انجام آن را ندارند حتی سرمایه گذاران با تجربه. او در این راه بسیار خطر کرده و هیچ ترسی از انجام معاملات با افراد کله گنده را ندارد به قولی سرش برای بازاری خطرناک درد می‌کند. در دیدن این فیلم نیازی نیست به حرص و طمع این جوان توجهی داشته باشید این ویژگی فقط فیلم را دیدنی تر می‌کند. کافی است به تلاش او در این راه و ریسک پذیری او توجه کنید.

Wall Street

دیگ بخار (Boiler Room ۲۰۰۰)

دیگ بخار یکی از فیلم های کارآفرینی الهام گرفته از فیلم wall street است اما در درون خود داستانی متفاوت را به نمایش می‌کشد. در هنگام تماشای آن باید اجازه دهید فیلم بر شما غلبه کند و در شما نفوذ کند. این فیلم حس و حال راه اندازی تجارت خودتان را به شما منتقل می‌کند و حس استقلال به شما می‌دهد، همچنین در تمام فیلم به این موضوع اشاره می‌شود که نباید در این راه از نظر اخلاقی فاسد شد و به اعتقادات خود باید پایبند بمانید، همچنین این فیلم انگیزه شما را چندین برابر خواهد کرد.  داستان فیلم زندگی مردی را روایت می‌کند که از نظر مالی و شغلی غنی است اما به یکباره تمامی دارایی خود را از دست می‌دهد و دوباره تلاش می‌کند از صفر شروع کند و دوباره به اوج برسد. این فیلم همچنین روحیه شکست ناپذیر و تلاش مستمر را در خود جای داده.

Boiler Room

اگه میتونی منو بگیر (Catch me if you can ۲۰۰۲)

این فیلم بر اساس یک داستان کاملا واقعی است، کلاهبرداری که در دنیای واقعی اتفاق افتاده. در مورد مرد جوانی که به زیرکی با جعل اسناد و جا زدن خود در شغل‌های متفاوت به موفقیت و ثروت می‌رسد. حال چه قانونی بوده یا نه اما Frank Abagnale که نقش او را دیکاپریو بازی کرده است یکی از بهترین‌های فیلم های کارآفرینی زمان خود بوده که با هوش و ذکاوت خود به موفقیت دست پیدا کرد. تماشای آن را از دست ندهید.

Catch me if you can

جوی (joy ۲۰۱۵)

این فیلم بر اساس زندگی یک زن کارآفرین ساخته شده است که از یک زن معمولی به یکی از بزرگترین کارآفرینان زمان خودش تبدیل می‌شود. داستان این فیلم در واقع زندگی جوی منگانو را روایت می‌کند. همچنین جنیفر لارنس به جای شخصیت اصلی داستان نقش آفرینی می‌کند که الحق به زیبایی هم این نقش را بازی کرده است. جدای از بازی زیبای جنیفر لارنس و کارگردانی دیوید او. راسل موضوع این فیلم هم بحث برانگیز است. داستان در باره‌ی یک کسب و کار خانوادگی است. جوی با تلاش خود و همچنین تشویق اطرافیانش به مدیر این کسب و کار تبدیل می‌شود و در واقع می‌توان گفت از فرش به عرش می‌رسد و در این بین خانواده خود را هم سهیم کرده است. این فیلم را هم به لیست خود اضافه کنید.

joy

بنیان‌گذار (The Founder ۲۰۱۶)

این فیلم به داستان شکل گیری امپراطوری بزرگ غول خوشمزه دنیا یعنی مک دونالد می‌پردازد. این فیلم نشان می‌دهد که چطور یک فروشنده ساده کسب و کار برادران مک دونالد را به یکی از بزرگترین کسب و کارهای دنیا تبدیل می‌کند. در واقع در این فیلم فرد زیرکی به اسم رِی که نقش آن را مایکل کیتون بازی کرده است یک فروشنده ساده دوره گرد است که به طریقی با برادران مک دونالد آشنا می‌شود و متوجه می‌شود که همبرگر فروشی آن‌ها با دیگر همبرگر فروشی‌ها متفاوت است و قابلیت تبدیل شدن به یک کسب و کار بزرگ را هم دارا است. این فیلم را فراموش نکنید.

The Founder

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۱ Average: ۴]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

۳ دیدگاه

    1. ممنون که نظرتون رو با ما در میون میزارید. بله قطعا فیلمای زیادی توی این لیست جاشون خالیه که سعی میکنیم تو مقاله های بعدی بهشون بپردازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *