در فضای استارتاپی عادت بر این است که از موفقیتها بگوییم تا امیدمان به آینده را زنده نگهداریم اما اشتباه بزرگی است که شکست گذشتگان را به فراموشی بسپاریم و از تجارب گذشتگان بهرهمند نشویم. برای این منظور تیم اکوموتیو اقدام به جمعآوری تجربیات مجموعهای از استارتاپهای ناموفق کرده است تا شاید مرور سرگذشت ناکام ایشان زمینهای باشد برای موفقیت استارتاپهای نوپای جامعه استارتاپی ایران. این مجموعه به مرور و در قالب بخش داستان شکست منتشر و در اختیار مخاطبین قرار خواهد گرفت. هجدهمین قسمت از این مجموعه که به داستان شکست استارتاپ Pay By Touch میپردازد را با هم مرور میکنیم. شرکت شبکههای Solidus که با نام Pay By Touch فعالیت میکرد، در سال ۲۰۰۲ در قالب شرکتی خصوصی توسط جان پی. راجرز در سانفرانسیسکو تأسیس شد. این شرکت از طریق ویژگیهای منحصربهفرد بیومتریک اشخاص، امکان دسترسی ایمن به اطلاعات شخصی را فراهم کرده و ارائهدهندهی اعتبارسنجی بیومتریک، بازاریابی شخصی، و راهکارهای پرداخت بود. روشهای معاملهی ارائهشده از سوی Pay By Touch، مناسب و ایمن هستند.
شرکت، شبکهای از اعتبارسنجی بیومتریک را برای انجام معاملات در آمریکا، آسیا، و اروپا فراهم ساخته بود و از طریق پلتفرم شبکهی خود، مصرفکنندگان را با قراردادن انگشت روی یک اسکنر، به حسابهای مالی، اطلاعات احراز هویت فردی و غیره مرتبط میساخت. این پلتفرم همچنین روشهایی را برای پرداخت در شبکههای تبادلات مالی بین شرکتی، با کارت یا بدون آن فراهم میآورد. روشهای تجاری Pay By Touch، شامل پرداخت بیومتریک چندخطی، پرداخت بیومتریک یکخطی، بازاریابی شخصی، خدمات آیدی مشتری، پردازش پرداخت، نقدکردن چکهای بیومتریک، احراز هویت چندعاملی بیومتریک و غیره میشود.
جان پی راجرز علیرغم شخصیت سرکش و زندگی آشفتهای که داشت، زمانی که به سانفرانسیسکو رسید، موفق شد برای راهاندازی استارتاپ خود، سرمایهگذاران را مجاب به دادن ۳۴۰ میلیون دلار کند. از جمله ؛ گوردون گتی یکی از ثروتمندترین مردان جهان، ۵۰ میلیون دلار و ران بارکله میلیاردر؛ محرم اسرار و متصدی امور مالی بیل کلینتون میلیونها دلار درPay By Touch سرمایهگذاری کردند. بدین ترتیب دیگر اشخاص صاحبنفوذ و سرمایهداران بزرگ نیز به سرمایهگذاری در این شرکت ترغیب شدند.سرمایهگذاران تحت تأثیر حضور اشخاص صاحبنام در هیئتمدیره و شخصیت کاریزماتیک راجرز و نگرش وی نسبت به آیندهای قرار گرفته بودند که در آن هرکسی به جای پول نقد یا کارت اعتباری، میتوانست با اثر انگشت خود، خرید کند. اما همین افراد پس از ورشکستگی شرکت و قرار گرفتن راجرز تحت پیگرد قانونی، وی را مسئول دور ریخته شدن ۸ میلیون دلار در ماه دانسته و معتقد بودند مهمانیهای دائم او و «سوءمصرف مواد مخدر» -کوکائین- قدرت قضاوت تجاری او را تحتالشعاع قرار داده و رفتارهای مخربی را در پی داشته است. حتی یکی از اعضای هیئتمدیره از رفتارهای نامناسب او با کارمندان زن خبر داده بود.
با این وجود وکیل او با رد کردن اتهامات وارده گفت که شکست شرکت هیچ ارتباطی با زندگی خصوصی موکلش نداشته و او تا سرحدّ مرگ برای نجات زیرمجموعهاش تلاش کرده است.
می ۲۰۰۷ وقتی سرمایهگذاران از اوضاع بد شرکت بو بردند با ارسال ایمیلهایی به یکدیگر خواستار تغییر در رأس شرکت شدند. خواستهای که با واکنش تند و ایمیلهای تهدیدآمیز راجرز مواجه شد. درنهایت، Pay By Touch، با داشتن بیش از ۸۰۰ کارمند، ۱۹ مارس ۲۰۰۸ بدون اطلاع قبلی بسته شد و دیگر به فعالیت خود ادامه نداد.