رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی برگزاری اجلاس سالیانهی شورای جهانی، پژوهش را راهی برای ارتباط با شبکهی علمی جهانی دانست.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجلاس سالیانهی شورای جهانی در شهر مسکو برگزار شد. در این اجلاس که به میزبانی بنیاد پژوهشهای بنیادین روسیه (RFBR) و بنیاد ملی پژوهش کره (NRF) برگزار شد نمایندگان ۶۵ بنیاد حامی پژوهش از ۶۰ کشور جهان حضور یافته تا درخصوص دو موضوع: داوری طرحهای پژوهشی و دیپلماسی علمی با یکدیگر به تبادل نظر بپردازند. در این اجلاس، نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی به نمایندگی از ایران، رویکردهای صندوق در خصوص مسائل دیپلماسی علمی و داوری پژوهشی را تبیین کرد.
در این راستا رئیس صندوق در خصوص برگزاری این اجلاس اظهار کرد: اساس فعالیت این شورا پرداختن به مسائل اساسی در حوزهی پژوهش است تا با نگاهی به آینده، نقد شرایط موجود را انجام دهد. از این طریق آشنایی با ظرفیت های علمی کشور انجام میشود و کمکی برای توسعهی تعاملات بین المللی ایجاد خواهد شد؛ چراکه برای توسعهی فعالیت ها در این دیپلماسی علمی نیاز به افزایش این تعاملات وجود دارد.
ضرغام ادامه داد: این شورا علاوهبر اجلاس جهانی، سالیانه یکبار در قالب اجلاس منطقهای تشکیل جلسه میدهد. اجلاس منطقهی آسیا و اقیانوسیه GRC در سال ۲۰۱۸ در شهر تهران و به میزبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و با موضوعات اثربخشی پژوهشی و دسترسی آزاد برگزار خواهد شد. وی برگزاری این اجلاس در ایران را راهی برای ارتباط با شبکهی علمی جهانی است.
همچنین پیش از این اجلاس، نشستی با موضوع نقش همسایگان در پژوهش به میزبانی RFBR برگزار شد که در نتیجهی آن مقرر شد. کشورهای حاشیهی دریای خزر برنامههای پژوهشی را در ارتباط با اولویت های این حوزه به صورت مشترک با یکدیگر تدوین و اجرا کنند.
شورای جهانی پژوهش سازمانی بین المللی متشکل از سران بنیادهای علمی دنیا است که توسط هیات مدیره و کمیتهی اجرایی اداره می شود و نمایندهی ایران نیز عضو کمیتهی اجرایی این شورا است.