وحید یزدانیان با اشاره به حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای فراهمسازی زیرساختهای آموزشی و مهارتی ۹۰ هزار شغل مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهار داشت: این آموزشها برای افراد جویای کار در جهت ورود به بازار کار دیده شده که بهصورت رایگان است و باید ظرف مدت یک سال این میزان اشتغال در حوزهی ICT در کشور ایجاد شود.
مجری طرح فراهمسازی زیرساختهای آموزشی ۹۰ هزار شغل ICT تاکید کرد: این طرح در قالب اجرای طرح «تکاپو» دیده شده و دولت با سرمایهگذاری در تمام استانها درصدد حل معضل اشتغال است.
او افزود: در این زمینه، دولت (وزارت ارتباطات) برای آموزش فناوری اطلاعات و ارتباطات به علاقهمندان و ارتقای مهارتها در این بخش، از طریق دانشکدهی علمی کاربردی مخابرات اقدام کرده است.
یزدانیان ادامه داد: در زمینهی مهارتآموزی به سربازان نظاموظیفه نیز با تفاهم صورت گرفته با ستاد کل نیروهای مسلح مقرر شد تربیت سرباز معلمانی که نسبت به آموزش ICT به سایر سربازان اقدام میکنند بهصورت رایگان انجام پذیرد.
او با اشاره به اینکه در حوزهی مشاغل فناوری اطلاعات و ارتباطات با دو رویکرد مواجه هستیم، گفت: هماکنون وضعیت ایجاد اشتغال در حوزهی ICT (فناوری ارتباطات و مخابرات) بسیار شفاف بوده و از آنجایی که مناسبات کار در این حوزه اغلب از سوی دولت بهصورت مستقیم یا با واسطه انجام میپذیرد، شمارش اشتغال ممکن است؛ البته با اینوجود بازار ICT اشباع شده و پتانسیل ایجاد اشتغال کمتر است.
یزدانیان ادامه داد: اما در حوزهی IT (فناوری اطلاعات) پتانسیل ایجاد شغل با وجود استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان، بسیار بالا بوده؛ با اینوجود مشکل عمده، احصای مشاغل در این بخش است. از آنجایی که منظومهی فعالیت کاری در حوزهی IT شفاف نیست و مخاطبان آن بر اساس ذائقهی جامعه شکل میگیرند، شناسایی و شمارش ایجاد اشتغال در این بخش بهسختی صورت میگیرد.
او ادامه داد: با این حال شناسایی و رصد ایجاد شغل مربوط به وزارت ارتباطات نبوده و وزارت کار نسبت به شمارش مشاغل اقدام میکند. در این زمینه، سامانهای از سوی وزارت کار تدوین شده که در صورت راهاندازی، رصد دقیقی از تعداد مشاغل و افراد جویای کار انجام میشود.
به گفتهی یزدانیان، این سامانه در قالب طرح تکاپو راهاندازی شده است که در این طرح، مزیتهای نسبی استانهای مختلف در ایجاد اشتغال، شناسایی خواهد شد. بر این اساس ممکن است در منطقهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، مزیت نخست بوده و پتانسیل بیشتری برای ایجاد شغل داشته باشد و در منطقهای ممکن است این مزیت کمتر باشد.
یزدانیان تصریح کرد: مطابق بررسیهای صورت گرفته، ایجاد اشتغال در حوزهی فناوری اطلاعات و ارتباطات، در تمامی استانهای کشور جزو مزیتهای رقابتی بوده اما ممکن است اولویتهای آن در استانهای مختلف تا حدودی متفاوت باشد.