سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان ضمن اشاره به اعمال معافیت مالیاتی سال ۹۶ برای شرکتهای دانشبنیان تولیدی و نوپای نوع (۱) گفت: برای این منظور شرکتهای نوپا و تولیدی باید به قسمت پیامهای کارتابل اختصاصی خود بر روی سامانهی ارزیابی شرکتهای دانشبنیان مراجعه کنند و بعد از رویت اطلاعات موجود در پیام «مصادیق مشمول معافیت مالیاتی سال مالی ۹۶» اظهارنامهی خود را بر اساس آن اطلاعات تکمیل نمایند و این اطلاعات به سازمان امور مالیاتی هم ارسال خواهد شد.
عضو هیات علمی پژوهشکدهی مطالعات فناوری بیان کرد: همانند سالهای گذشته، با هماهنگی سازمان امور مالیاتی، اطلاعات شرکتهای دانشبنیان که تا پایان سال ۱۳۹۶ به تائید «کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان» رسیده اند، به همراه مصادیق فعالیتهای دانشبنیان آنها، به منظور اعمال معافیت مالیاتی به سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد. لذا لازم است به منظور جلوگیری از مشکلات بعدی، در صورت وجود ایراد در پیام ارسالی، به خصوص مصادیق معرفی شده مشمول معافیت، مراتب جهت اصلاح به این آدرس اطلاع رسانی شود.
ایشان همچنین ضمن اشاره به الزام تکمیل اظهارنامهی مالیاتی و داشتن دفاتر مالی برای استفاده از معافت مالیاتی افزودند: تمام شرکتهای متقاضی استفاده از معافیت مالیاتی در سال ۹۶ حتما باید اظهارنامهی مالیاتی را تکمیل و ارسال نمایند و مشمول معافیت بودن به معنی عدم ارسال اظهارنامه نیست. مطابق قانون مالیات مستقیم در صورت عدم ارائهی اظهارنامهی مالیاتی و دفاتر مالی امکان استفاده از هیچ معافیت مالیاتی وجود ندارد.
رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان دربارهی میزان و زمان بهرهمندی از معافیتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان، از تاریخ تائید در کارگروه میتوانند از معافیت استفاده کنند. بنابراین اگر بخشی از فروش کالاها و خدمات دانشبنیان، قبل از تاریخ تأیید کارگروه محقق شده باشد، نمیتوانند برای آن معافیت مالیاتی تقاضا کنند.
به گفتهی صاحبکار، چنانچه شرکتها در مراحل تکمیل اظهارنامهی مالیاتی خود به فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان و تاریخ تائید شرکت توسط کارگروه توجه نکنند، ممکن است در مسیر رسیدگی پروندههای مالیاتی توسط ممیزان ادارات امور مالیاتی، اشکالاتی پیش آمده و ضمن عدم امکان استفاده از معافیتها، مشمول برخی جرائم مالیاتی شوند.
صاحبکار در انتها در مورد تکمیل اظهارنامهی مالیاتی بیان کرد: سطر (۲۸) جدول شمارهی (۶) مربوط به معافیت مالیاتی مادهی (۳) قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان است و حتما باید به صورت کامل توسط شرکتهای دانشبنیان در زمان ارسال اظهارنامهی مالیاتی تکمیل شود.
شایان ذکر است مرکز مشاوره به شماره تلفن ۸۳۵۳۴ آمادهی پاسخگویی به سوالات شرکتهای دانشبنیان است.