نایب رئیس اتاق بازرگانی با تاکید بر ضرورت حضور استارتاپ ها در صنایع مختلف ازجمله صنعت کشاورزی گفت: استارتاپ ها میتوانند ظرفیتهای خود را اعم از بازار دسترسی، تجارب، دانش و بینش حرفهای خود وارد اکوسیستم استارتاپی کنند و درصد مناسبی از بودجهی بنگاهها باید به سرمایهگذاریهای خطرپذیر اختصاص یابد.
«پدرام سلطانی» در نشست خبری با حضور استارتاپ های داخلی و خارجی حوزهی کشاورزی با اشاره به فعالیت برخی شرکتها در اکوسیستم استارتاپی و مدیریت نوآوری اظهار کرد: در این برنامه از کسب و کارهای بزرگ کشور و مراکز تحقیقاتی نیز علاوه بر استارتاپ ها دعوت کردیم و این رویداد اولین رویداد بینالمللی استارتاپی در حوزهی کشاورزی محسوب میشود. با توجه به شرایط کنونی حوزهی کشاورزی و بحران آب و محیطزیست، توجه به رویکردهای خلاقانه و استفاده از ظرفیتهای استارتاپی ضرورتی اجتنابناپذیر برای سرعت بخشیدن به بهبود شرایط نامساعد و پیدا کردن راهحل است.
وی ادامه داد: کشاورزی از حوزههایی است که جریان نوآوری و کسب و کارها به نسبت سایر حوزهها کمتر در آن مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین ضروری است از خلاقیتها و تفویض آنها با ظرفیتهای سرمایهگذاری استفاده شود. گروه پارسال اولین دورهی کسب و کاری خود را با تمرکز بر فعالیتهای استارتاپی آغاز کرده است. ۱۰۰ استارتاپ کشاورزی از ۲۰ کشور اعلام آمادگی کردند و با فرآیند بررسی آنها، درنهایت ۸ استارتاپ از ۷ کشور برای بررسی همکاری دعوت شدند.
تلاش سرمایهگذاری خطرپذیر برای جذب صندوقهای سرمایهگذار خارجی در ایران
نایب رئیس اتاق بازرگانی افزود: روند سرمایه گذاری خطرپذیر به این محدوده است که شرایطی را فراهم کند که صندوقهای سرمایه گذار خارجی در ایران سرمایه گذاری کنند و به این حوزه وارد شوند؛ اما ما تلاش داریم بهعنوان شرکت ایرانی وارد تعامل با استارتاپها سایر کشورها شویم و اقدامات راهبردی با این کشورها داشته باشیم. برای کسب و کارها و بنگاهها نگاه به بیرون ضروری است و ما نیاز داریم تعامل را با اقتصاد جهانی افزایش دهیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت استارتاپها در حوزهی صنعت، کشاورزی و معدن بیان کرد: استارتاپها میتوانند ظرفیتهای خود را اعم از بازار دسترسی، تجارب، دانش و بینش حرفهای خود وارد اکوسیستم استارتاپی کنند. درصد مناسبی از بودجهی بنگاهها باید به سرمایه گذاریهای خطر پذیر اختصاص یابد و علاوه بر تحقیق و توسعه منجر به خلاقیت و نوآوری شود. امیدواریم این حرکت شروع یک روند جدید از سوی بنگاههای اقتصادی به اکوسیستم استارتاپی و فرآیند جهانی این اکوسیستم باشد.
در این نشست همچنین پروا سلطانی- مدیرعامل شرکت فعال در زمینهی محصولات شیمیایی، معدنی و کشاورزی و سلولزی – اظهار کرد: ظرفیت ما در ذخایر فرآوری محصولات خام و فرآوری آنها برای رسیدن به بهرهوری بیشتر است. ما در زمینهی کشاورزی با ایدههایی نو در زمینهی زنجیرهی ارزش غذایی فعالیت کردیم و برای رسیدن به ارزشافزوده تلاش میکنیم.
وی با اشاره به تغییر مدل صادراتی از سنتی به روشی با بهرهوری بیشتر اظهار کرد: ما به کشورهای چین، روسیه، هنگکنگ و عراق صادرات داشتیم و رتبهی ۳۴ در گردش حسابی سالانه را کسب کردیم. جمعیت جهان در حال رشد سریع است و با توجه به این رشد باید محصولات کشاورزی را تا سال ۲۰۵۰، هفده درصد افزایش دهیم. در ایران زنجیرهی اطلاعاتی زیاد و بیشاز ۶۰ نوع میوه و محصول در طول سال داریم اما با سرعتبالای فرسایش خاک و کمبود آب مواجهیم. بنابراین باید به دنبال فرصتهای نوآوری در ایجاد محصول و روشهای رقابت و کمبود آب و رسیدن به ارزشافزوده باشیم.