اخبار استارتاپی

۳مدل ارائه تسهیلات سربازی به نخبگان

رئیس اداره‌ی سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این‌که سه روش همکاری با معاونت علمی برای دوره‌ی سربازی تحصیل کرده‌ها داریم، گفت: دوره‌ها با تأیید رهبری به صورت آزمایشی در حال اجرا است.

سردار موسی کمالی رئیس اداره‌ی سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در نشستی مبنی بر ارائه تسهیلات سربازی افراد فعال در شرکت‌های دانش بنیان گفت: دو اصل برای تأمین نیروهای مسلح برای برقراری امنیت کشور (حرفه‌ای–مردمی) وجود دارد که کشورهای مختلف با توجه به شرایطشان و تمهیدات، منابع مالی، وضعیت سوق الجیشی و غیره یکی از این دو مدل را انتخاب می‌کنند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر نظام وظیفه مدل نظام تأمین مردمی را انتخاب کرده است.

سردار کمالی با بیان این‌که نیروهای مسلح ۵۰ درصد نیروهای خود را از سربازان وظیفه تأمین می‌کند، گفت: این می‌تواند به اقتصاد کشور و منابع دفاعی کمک کند.

رئیس اداره‌ی سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: در اجرای اصل ۱۴۷ قانون اساسی، نیروهای مسلح می‌توانند در زمان صلح در راستای تولید، آموزش، بهداشت، تحقیقات، محرومیت‌زدایی به کمک دولت بشتابند. ما بیش از ۱۵۰ دستگاه غیر نظامی همکار در این زمینه‌ها داریم.

وی با بیان این‌ که بیش از ۴۰ درصد از کارکنان نظام وظیفه وارد نیروهای مسلح می‌شوند، ادامه داد: اکثر این افراد تحصیل کرده هستند که با توجه به فناوری‌های جدیدی که وارد شده، اقدامات موثری در راستای به کارگیری آن‌ها انجام خواهیم داد.

سردار کمالی خاطرنشان کرد: واگذاری سرباز به دستگاه غیر نظامی و ورود استعدادهای برتر و نخبگان به این دستگاه‌ها، سربازانی که خدمت سربازی را با گذراندن یک پروژه‌ی تحقیقاتی طی می‌کنند و فعالیت سربازان در شرکت‌های دانش بنیان به جای سربازی از مواردی هستند که نظام وظیفه از افراد تحصیل کرده استفاده کرده است.

رئیس اداره‌ی سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: از این رو تصمیم گرفتیم با معاونت علمی در سه حوزه برای نظام‌ وظیفه نخبگان و افراد تحصیل کرده همکاری کنیم. یکی از این موارد سرباز محقق و نخبه‌ای است که بتواند علاوه بر مسائل دولتی به بخش خصوصی وارد شود؛ برای این منظور ۱۰۰ نفر به صورت آزمایشی با تأیید مقام معظم رهبری انتخاب شده اند؛ در این زمینه بنیاد ملی نخبگان ضرورت اجرایی در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: از دیگر موضوعات همکاری با معاونت علمی در خصوص نظام‌ وظیفه نخبگان این است که مشمولین تحصیل کرده (که مدرک لازم را دارند ولی تخصصی ندارند) می‌توانند در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت کنند؛ برای این منظور در سال ۹۷، دو هزار نفر به صورت آزمایشی در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند.

به گفته‌ی وی این می‌تواند به شرکت‌های دانش بنیان کمک کند و سبب اشتغال زایی سربازان شود و از سوی دیگر توانمندی تخصصی آنان نیز افزایش می‌یابد.

سردار کمالی در خصوص سومین محور همکاری ستاد نیروهای مسلح با معاونت علمی در خصوص نظام‌ وظیفه گفت: تعدادی از افراد تحصیل کرده به شرکت‌ها برای ارائه‌ی خدمت خواهند رفت؛ برای این منظور ۵۰۰ نفر به صورت آزمایشی با اجازه‌ی مقام معظم رهبری به این موضوع ورود پیدا کرده اند تا در رأس مهارت‌آموزی و اشتغال فعالیت کنند.

وی در خصوص ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: طبق قانون، ایرانیانی که در خارج از کشور حداقل سه سال اقامت داشته باشند و سالی دوبار حداکثر در ایران تردد کنند مشمولان طرح نظام وظیفه سربازی خواهند شد.

به گفته‌ی سردار کمالی کارشناسان ارشد و بالاتر که در خارج از کشور هستند بنا به دعوت وزارت‌خانه‌ها برای انجام مقاله، ارائه‌ی تدریس، میزگرد و غیره می‌توانند حضور داشته باشند و از این قانون بهره‌مند شوند. هم‌چنین آن‌هایی که وارد کشور می‌شوند تفاوتی بین داخل و خارج وجود ندارد و همه می‌توانند از قانونی که برای افراد داخل کشور است، استفاده کنند.

سردار کمالی در خصوص حقوق این افراد تصریح کرد: افرادی که در این دوره‌ها حضور می‌یابند حقوق سربازی دریافت می‌کنند که سازمان نظام وظیفه می‌تواند برای برخی از افراد تشویقی و جایزه نیز در نظر بگیرد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
مهر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *