دکتر بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، با تاکید بر ضرورت حمایت از طرح های فناورانه مناطق محروم اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح های مناطق محروم و کمتر برخوردار حمایت ویژهای خواهد داشت تا آنها بتوانند پروژههای دانش بنیان خود را به مرحلهی تجاریسازی برسانند.
وی با بیان اینکه تعریف وزارت کشور از مناطق محروم را مبنای کار خود قرار داده ایم، خاطر نشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی ارزیابی طرحهایی که در مناطق محروم هستند را در اولویت قرار خواهد داد و نسبت به طرحهایی که در سایر استانها هستند سختگیریهایی ندارد. به عنوان مثال شاید طرحی که در مناطق محروم به تصویب برسد در تهران و سایر استانها تایید و مورد حمایت قرار نگیرد.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: شرکتهایی که در مناطق محروم هستند باید بیش از هفتاد درصد فعالیتشان در همین مناطق انجام بگیرد؛ اگر شرکتی فقط در منطقهی محروم به ثبت برسد و مابقی فعالیتهایشان را در تهران و استانها انجام دهند، نمیتوانند از تسهیلات طرح های فناورانه مناطق محروم برخودار شوند.
به گفتهی سلطانی، تسهیلاتی که در اختیار طرحهای استانها بعد از ارزیابی قرار میگیرد با بازده ۱۱ درصد است ولی برای مناطق محروم ۹ درصد خواهد بود.
وی با اشاره به مواردی که صندوق نوآوری و شکوفایی از طرحهای مناطق محروم حمایت کرده، گفت: تاکنون دو طرح از مناطق لرستان و سیستان و بلوچستان از سوی صندوق مورد حمایت قرار گرفته است؛ بسیاری از شرکتهای دانش بنیان در مناطق محروم از شرایط حمایتی صندوق نوآوری مطلع نیستند.
سلطانی با بیان اینکه همچنین دو مورد خاص در این حوزه داشتیم، گفت: بعد از زلزلهی کرمانشاه که از موارد خاص بود و جزء شرایط ویژهی مناطق محروم محسوب میشد، ۲ طرح فناورانه را حمایت کرده ایم تا بتوانند محصول قابل ورود به بازار را به تولید برسانند.