سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در آیین افتتاح فاز نخست از احداث اولین پاک بخش خصوصی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از بحثهای جدی امروز ایجاد شهرهای فناوری و حمایت از مناطق محل استقرار آنهاست. به طور مثال دانشگاه صنعتی امیرکبیر که هماکنون پایلوت مراکز رشد علم و فناوری شده است، توانسته در این زمینه فعالیتهایی را انجام دهد.
وی تصریح کرد: ۴۵۰ شرکت دانش بنیان در محدودهی کوی دانشگاه وجود دارد؛ ضمن اینکه مرکز نوآوری دانشگاه شریف هم بستری جدی برای فعالیتهای این شرکتها در شهر تهران شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصریح کرد: فرزندان جوان کشورمان با استعداد فراوان خود توانسته اند در مراکز نوآوری و دانش بنیان بدرخشند.
وی با اشاره به بازدید خود از ایستگاه نوآوری شریف گفت: ۴۰ هزار متر مربع توسط مسئولان دانشگاه شریف در اختیار بخش خصوصی برای احداث فاز نخست اولین پارک علم و فناوری بخش خصوصی قرار گرفته که میتواند محل مناسبی برای اجرای آموختههای علمی باشد علاوه بر این مرکز هم اقدامات دیگری در دستور کار است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از کارخانجات نوآوری در شهر تهران که توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری لازم در آن صورت گرفته حمایت جدیتری خواهد کرد که در آینده نزدیک شاهد افتتاح بیشتری از این قبیل کارها خواهیم بود.
توسعهی شتاب دهنده ها در راستای افزایش صادرات محصولات دانش بنیان
ستاری خاطرنشان کرد: با توسعهی شتاب دهنده های فراوان و شهرهای علم و فناوری در ایران شاهد افزایش صادرات محصولات دانش بنیان بوده و حمایتهایی را در دستور کار داریم به همین جهت خدماتی را به شرکتهای دانش بنیان برای توسعهی صادراتشان داده و خواهیم داد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: ۴۵۰ میلیون دلار در سال گذشته صادرات محصولات دانش بنیان داشته ایم که امیدواریم در سال جاری این رقم به ۶۰۰ میلیون دلار رسیده و با هدفگذاری لازم در ۲ سال آینده بتوانیم این رقم را به یک میلیارد دلار برسانیم.
وی عمده محصولات صادراتی دانش بنیان ایرانی به خارج از کشور را در رشتههای بیوتکنیک، حوزهی نانو خواند که به ۶۰ کشور صادر شده است.
ستاری گفت: شرکتهای دانش بنیان به هیچ وجه دولتی نیستند و ساختار فکری کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است که شرکتهای دانش بنیان به دست بخش خصوصی افتاده و میکوشیم از طریق آن علم را تجاری کنیم تا مخترعین بتوانند از طریق شتاب دهنده ها فعالیتهای خود را توسعه دهند.
ستاری افزود: دانشگاه صنعتی شریف با توسعهی اقدامات و حمایت از علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان به جای آنکه به خرید ساختمان و امکانات توجه کند با رویکردی منطقی توانسته امکانات خود را به سمت احداث پارک علم و فناوری و حمایت از شرکتهای دانش بنیان سوق دهد که این امر میتواند باعث پیشرفت بیشتر شده و منجر به تحول زندگی مردم شود.