لیمو HR
اسلایدچندرسانه ای

آشنایی با انواع مدل های کسب و کار – رابین هود

رابین هود یک سیستم کسب سود از فروش به ثروتمندان و خدمت رسانی به نیازمندان است.

سیستم رابین هود در سال ۱۹۷۰ به دنبال افزایش حس مسئولیت‌پذیری شرکت‌ها شکل گرفت. این مدل برای اولین بار در بیمارستان آراویند هند پیاده‌سازی شد که در آن بیماری آب‌مروارید را برای فقرا به صورت رایگان یا ارزان قیمت با دریافت هزینه‌ی کامل از ثروتمندان جراحی می‌کردند؛ با وجود انجام دو سوم عمل‌ها به صورت رایگان، این روش موفقیت و سود هرساله‌ای برای بیمارستان به ارمغان داشت.

مزایای استفاده از مدل رابین هود ایجاد صرفه‌جویی به مقیاس، ایجاد یک وجهه مثبت برای شرکت و ایجاد روابط محکم با مشتریان آینده می‌باشد. در صورت شرایطی هم‌چون وجود یک بازار اصلی با مشتریان پرپروپاقرص و امکان تخصیص قسمتی از منابع برای تولید برای مشتریان کم درآمد پیاده‌سازی این مدل نتیجه‌بخش خواهد بود.

تولیدکننده‌های سیستم رابین هودی

WARBY PARKER d یک تولیدکننده‌ی عینک‌های گران قیمت و باکیفیت آمریکایی است که درصدی از درآمد حاصل از فروش محصولات در کشورهای توسعه‌یافته را به همکاران غیرانتفاعی خود در کشورهای درحال توسعه اختصاص می‌دهد. همکاران واربی پارکر با ارائه‌ی خدمات آموزش و تولید شخصی، هزینه‌ی تمام شده‌ی محصولات را کاهش داده و از این طریق باعث افزایش درآمد و کمک به همکاران خود شده اند.

one laptop per child ابتکاری توسط دو سازمان غیرانتفاعی OLPCA و OLPCF در آمریکا است که به هر کودک در کشورهای در حال توسعه یک لپ تاپ ارزان قیمت XO-1 با اهداف آموزشی ارائه می‌دهد. این مجموعه در کشورهای آمریکا و کانادا لپ تاپ‌هایی به قیمت ۱۰۰ دلار تولید وبه قیمت ۳۹۹ دلار می‌فروشد و به ازای هر لپ تاپ فروش رفته به دانش‌آموزان کشورهای درحال توسعه یک لپ تاپ ارسال می‌کند.

TOMS یک تولیدکننده‌ی کفش آمریکایی است که به ازای هر کفش فروخته شده، یک کفش به افراد محروم در کشورهای فقیر اهدا می‌کند و برای تامین بودجه‌ی این کمک‌ها کفش‌ها را با قیمیتی دو برابر هزینه‌ی هر کفش ارائه می‌کند. TOMS در مدت ۴ سال در ۲۵ کشور یک میلیون کفش فروش داشته است و درآمد شرکت پس از افزودن پوشاک و عینک به محصولات خود افزایش یافته است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. سلام، بنظرم مدل بیمارستان چشم آراویند رو نمیشه جزو مدل رابین هودی در نظر گرفت. مثلا تو مورد کفش تامز و همچنین یک لب تاب برای هر کودک، دوتاشونم محصولاتشون رو با قیمت بالاتر از قیمت تولید شده میفروشن و پول اضافی رو صرف مناطق محروم میکنن. اما آراویند اول هزینه های درمان رو به طرز چشمگیری کاهش داده، مثلا اینکه لنزهایی که تو عمل آب مروارید استفاده میشه رو خودش با هزینه حدود ۲ دلار تولید میکنه. ثانیا چیزی که آراویند رو خاص میکنه فقط رایگان عمل کردن حدود نصفی از بیماران فقیر نیست بلکه گستردگی این بیمارستان با الهام از مدل فرانچایز کسب و کارهایی مثل مک دونالدز هست، به طوری که آراویند شامل بیمارستانهای بزرگ و پایگاه های بسیار کوچک محلی است. آمارها نیز نشان می دهند که کیفیت عمل در آراویند حتی بیشتر از بیمارستان های انگلیس هست. همه این عوامل باعث ترغیب افراد چه فقیر و چه ثروتمند برای استفاده از خدمات این بیمارستان شده و تعداد بالای مشتریان باعث سود ده بودن آراویند شده است. در واقع حاشیه سود کم است ولی چون تعداد مراجعات بالاست، بیمارستان آراویند سودده است. نکته آخرم اینکه رفته رفته از تعداد عمل های رایگان آراویند کم شده و دلیلش هم پایین اومدن هزینه هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *