رحیم خاکی سرپرست مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی جهاددانشگاهی در خصوص رویدادهای استارتاپی طلوع برکت گفت: جهاد دانشگاهی با راه اندازی مرکز تخصصی فعالیت های قرآنی دانشجویان و تبدیل آن به سازمان قرآن دانشگاهیان در جهت خلق ایده های جدید و کمک به توسعه فعالیتهای قرآنی در کشور و جهان اسلام پیشگام بود.
وی ادامه داد: با شکلگیری این سازمان و ایجاد مراکز تخصصی قرآنی از جمله خبرگزاری قرآن، شکلگیری مسابقات بینالمللی دانشجویان، تشکیل جشنواره ملی دانشجویان کشور و تبدیل پژوهشهای قرآنی به پژوهشهای میان رشتهای قرآن و تولیدات متنوع دیگر این سازمان شکل گرفت.
خاکی با تاکید بر اینکه در حوزه اشتغال و بازار کار اسلامی مرکزی تحت عنوان مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی تاسیس شد، افزود: این مرکز پیوسته در جهت کمک به شکل گیری استارتاپ های اسلامی قرآنی با راه انداختن رویدادهای استارتاپی تحت عنوان طلوع برکت در دانشگاهها و مراکز تخصص از جمله نمایشگاه قرآن و یا اربعین و برخی مراکز دینی اسلامی قرآنی زمینهای را برای کشف ایدههای برتر مهیا کرده است.
وی ادامه داد: این فعالیت در جهت شناسایی گروههایی است که بتوانند ایدههای خلاقانه را تبدیل به محصول کنند. همچنین جهاد دانشگاهی با تمام ابزارها از جمله رسانهها در جهت تبلیغ کمک خواهد کرد. حضور شبکههای تخصصی مانند شبکه قرآن و رادیو قرآن و بعد از آن نیز توسعه همکاری ها با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ، بنیاد ملی نخبگان و همه مجموعههایی که میتوانند، کمک کنند به شکلگیری جریان جدید و خلاقانه در موضوع اسلامی وقرآنی مدنظر جهاد دانشگاهی است.
خاکی با اعلام اینکه در بازار بینالمللی، سهم عمدهای محصولات دینی و اسلامی را شامل میشود، ادامه داد: هرساله میلیون ها مسلمان در بازار مکه و مدینه محصولات عمدتا چینی را خریداری میکنند. چینی که بازار جهان اسلام را قبضه کرده و همه محصولات آن را با کیفیتهای نازلی تولید و صادر میکند و مسلمانان در این حوزه غفلتهای چندین ده ساله دارند.
سرپرست مرکز رشد واحدهای فناور هنر قرآنی جهاد دانشگاهی افزود: محصولات ملموسی که هر روزه مصرف میشود، میتواند مد نظر این رویداد قرار بگیرد و در ادامه شرکتهایی شکل بگیرند که استانداردهای بهتر و ایجاد در آمد بیشتر بازارهای جهان اسلام را تدارک بینند.
وی با اعلام فعالیتها در مرکز رشد افزود: در مرکز رشد فناوریها تلاش میکنیم ابتدا رویدادها را پختهتر کنیم و بتوانیم و با استفاده از اساتیدی مشاور تخصصی اطلاعات این حوزه و تکنینک ارائه آن را بهروز کنیم و هم در نحوه کیفیت و برگزاری این رویدادها،اطلاعرسانی و تبلیغات و جذب ایدههای مناسب تلاش مضاعف کنیم.
این فعال قرآنی با اعلام اینکه از سال ۹۵چنین رویداد و استارتاپ قرآنی در کشور برگزار شده است، تصریح کرد: در ۱۴ رویدادی که برگزار شد، رعایت حداقلها بوده است .از آنجایی که این حوزه برای ما جدید است، ما همهی محتوا و ابزارها را در اختیار نداریم.
خاکی عنوان کرد: تلاش میکنیم تا رویداد به رویداد کیفیت بالاتر برود و شاهد محصولاتی باشیم که از این تلاشها در جامعه ارائه میشود وبا استقبال مخاطبان کشور و منطقه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: از بین ۲۷ ایدهای که در طول این مدت انتخاب، استقرار و حمایت برای تولید محصول شد نزدیک به حدود هفت الی هشت ایده را به محصول رساندیم و شرکتها به دوره بلوغ خودشان رسیدند و درحال حاضر ۸ مجموعه در مرکز مستقر هستند و گروههایی که در رویدادها انتخاب می شوند هم میزبانی خواهیم کرد.
وی با اشاره به عدم موفقیت بعضی از گروهها اظهار داشت: گروههایی که برتر نشده و یا انتخاب نگردیدند مورد مطالعه مجدد قرار خواهند گرفت و این شانس را به آنان خواهیم داد که به کمک اساتیدی که در کلینیک گپ و گفت کسب و کار های اسلامی هستند ایده شان را دوباره بازبینی کرده و اگر قابلیت حمایت بود آن ها را پیگیری خواهیم کرد.
در پایان خاکی ابراز کرد: با نظر همکاران این عرصه این رویدادهای سالانه را به رویدادهایی سه ماهه تبدیل خواهیم کرد که بتوانیم در دانشگاهها و شهرهای بزرگ دیگر تجربه کنیم و کمک کنیم این کار بزرگ توسعه پیدا کندکه هدف ما از رویداد طلوع برکت حرکت به سمت توسعه و کسب ایده های خلاق در راستای قرآن و اسلام است.