برخی از مدیران سایتهای گردشگری و رزرو اقامتگاه اعلام کرداند که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در تماس با مدیران این سایتها به آنها مهلت داده که در صورت حذف نکردن نام «اقامتگاههای غیر هتلی» از سایت خود، آنها را فیلتر خواهد کرد.
با وجود تعیین مهلت برای این کسب و کارها، سایت «وادیرو» که در زمینه رزرو اقامتگاه به صورت آنلاین فعالیت دارد دیروز (۸دی ماه) فیلتر شده است.
روز پنجشنبه (۶ دی ماه) نامهای در فضای مجازی منتشر شد که در آن شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی خطاب به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۷۰ سایت غیر مجاز در حوزه اقامتگاههای غیرهتلی را معرفی کرده بود. با این حال شنیدهها حاکی از آن است که این لیست توسط این شرکت به درخواست خود سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهیه و برای این سازمان ارسال شده است.
این اقدام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و فیلتر شدن یکی از کسب و کارهای آنلاین در این حوزه در حالی اتفاق افتاده است که از ۲۵ آذر ماه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به کلیه دستگاههای اجرایی در بخشنامهای اعلام کرده بود که هیچ یک از آنها حق ندارند شکایت خود از کسب و کارهای مجازی را بدون ارجاع به کمیته رفع موانع کسب و کارهای الکترونیکی به طور مستقیم به دادستانی ارسال کنند.
آن گونه که رضا الفت نسب، سخنگوی اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی اعلام کرده است از ابتدای سال جاری با بیاعتبار شدن تینماد از سوی هیات مقرراتزدایی، اعطای مجوز به استارتاپ های حوزه گردشگری بر عهده این اتحادیه گذاشته شده است. بنابراین ارسال چنین نامههایی و ادعای نداشتن مجوز برای همه این سایتها، فاقد اعتبار قانونی است.
به گفته الفت نسب تا کنون ۱۴ سایت و سرویس آنلاین در حوزه گردشگری و رزرو اقامتگاه شامل اتاقک، علیبابا، جاباما، فلایتیو، دیبی، علاالدین، هیپو تریپ، توریستبازار، ساینا ۲۴، جاجیگا، امیدپرواز، آبیبال، a121 و بعثت سیر خراسان از اتحادیه کسب و کارهای مجازی مجوز خود را دریافت کرده اند.