محمد طالبی در پاسخ به این سوال که مطالعات و بررسیها درباره تکنولوژی بلاک چین و وضعیت طراحی رمزارز ملی در بانک مرکزی در چه مرحلهای قرار دارد، خاطرنشان کرد: در بانک مرکزی ایران بررسی و مطالعات خوبی درباره آن انجام و نظاماتی هم تعریف شده که در حال نهایی شدن است؛ اما باید توجه داشت که به هر حال بحثی داریم به عنوان CryptoCurrency که مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین هست اما خود تکنولوژی بلاک چین علاوه بر ارزهای رمزینه، زمینههای دیگری را نیز در حوزه مالی فراهم میکند که این دومی مهمتر است و در بانک مرکزی در حال بررسی ضوابط و مقررات آن هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمی راجع به ارز ملی مبتنی بر بلاک چین در بانک مرکزی اتخاذ شده یا خیر؟ گفت: مطالعاتی که درباره بلاک چین در بانک مرکزی انجام میشود متمرکز است و نتایجش هر چه باشد،اعم از ارز رمزینه ملی یا قواعد درباره ارزهای جهانروا اعلام میشود، چراکه هنوز مطالعات به مرحله مقرراتگذاری نرسیده است.
طالبی تاکید کرد: موضوع ارز رمزینه فضای خاصی است و ساده نیست، لذا به نظر میآید نمی توان خیلی زود درباره آن قضاوت کرد، بلکه نیازمند بررسی بیشتر است.
دبیر کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بحث ارزهای رمزینهی جهانروا مطرح شده ، ادامه داد: هم اکنون کشورها به سمت CryptoCurrency های ملی و نشنال حرکت کرده اند که تحولاتی را ایجاد خواهد کرد و همچنین بازارهای سرمایه به سمت ابزارهایی رفته اند که مبتنی بر بلاک چین است.
وی درباره کارکرد همایشهایی که راجع به این موضوع توسط بانک مرکزی برپا میشود، گفت: این همایشها میتواند دیدگاه صاحبنظران را راجع به این مساله جمعآوری کند که در عصر جدید مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین، چه اتفاقی برای نظام مالی ما رخ خواهد داد.