رییس جهاد دانشگاهی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در حال فعالیت و توسعه پارکهای علم و فناوری است و برای توسعه امکانات و فضای فعالیت این واحدها و شرکتها در حد توان مجموعه در حال پیگیری و تلاش هستیم.
در روزهای گذشته رئیس جهاددانشگاهی، در جریان بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و جلسات هم اندیشی با دکتر مهدی کشمیری، قائم مقام معاون پژوهش و فناوری در امور فناوری و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری و نیز رئیس و معاونین شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: تمام شرکتها و واحدهای فناوری که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حضور دارند، مراحل پیش رشد، رشد و توسعه یافتگی خود را طی کرده اند و جهاددانشگاهی نیز با همین دیدگاه در حال فعالیت و توسعه پارکهای علم و فناوری است و برای توسعه امکانات و فضای فعالیت این واحدها و شرکتها در حد توان مجموعه در حال پیگیری و تلاش هستیم.
وی افزود: جهاددانشگاهی در برنامهتوسعه خود، تبدیل فعالیتهای پژوهشی و فناوری درونجهاددانشگاهی به شرکتها و مدیریت حرفهای این شرکتها را پیش بینی کرده و در این راستا در حال تلاش هستیم و با دیدگاه ایجاد شرکتهای مستقل مشکلی نداریم و حتی فضا را برای بخش خصوصی بهمنظور استفاده از این امکانات باز کرده ایم.
دکتر طیبی با بیان این مطلب که باید در راستای شکوفایی استعدادهای جوانان، دانشجویان و اساتید حرکت کنیم، افزود: در پارکهای علم و فناوری جهاد دانشگاهی فرآیند ایجاد زیر ساختها بهمنظور رشد و تعامل واحدها و شرکتهای فناور را بوجود آورده ایم و آماده ایم در فضاهای فیزیکی و زمینهای در اختیار با منابع بخش خصوصی و بخشی هم از منابعجهاددانشگاهی فضاهای فیزیکی فعالیت شرکتها را توسعه دهیم. همچنین فضای مناسب فعالیت را در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق ایجاد کرده و بر گسترش آن تاکید داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ضمن بیان موفقیتها و توسعههای انجام پذیرفته در پارکهای علم و فناوری باید در بیان معضلات و مشکلات شرکتها و واحدهای فناور مستقر در این پارکها نیز جدی بود و بطور مستمر به دنبال مطالبهگری به منظور رفع مشکلات و معضلات بود.
دسترسی به فضای کافی، مشکل بسیاری از پارکهای علم و فناوری
قائم مقام امور فناوری و سرپرست دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این جلسه گفت: جهاددانشگاهی اولین مجموعهای بود که از لحاظ تفکری و الگو پذیری، در حوزه پژوهش و فناوری و ایجاد شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، بصورتواقعی مد نظر ما بود. ادبیات آن روز ما نگاه به مدل جهاددانشگاهی بود.
دکتر مهدی کشمیری افزود: تنها استفاده از مزیت معافیت مالیاتی انگیزهحضور واحدها و شرکتها در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نبوده و همجواری با دانشگاه صنعتی اصفهان و ایجاد تعامل دو سویه، استفاده از مزیت برند شهرک و ارتباط مؤثر شهرک با دولت و دسترسی به صنایع بزرگ را میتوان از جمله مزایای دیگر استقرار شرکتها در شهرک دانست.
وی افزود: جهاددانشگاهی میتواند به منظور توسعه پارکهای علم و فناوری خود از نمونه عینی این شهرک و روند شکل گیری و توسعه آن، استفاده کند.
وی تصریح کرد: مشکلی خیلی از پارکهای علم و فناوری کشور که بصورت ساختمان هستند، عدم دسترسی به فضای کافی بهمنظور توسعه این شرکتها در محیط پارکهاست و شرکتها بعد از بزرگ شدن مجبور به ترک پارکها برای دستیابی به فضای فیزیکی بیشتر میشوند و این با اهداف اولیه پارکها، که گردهمایی و هم افزائی بوده در تناقض است.
کشمیری افزود: تصور اینکه چنین فضاهایی فقط یک محیط آزمایشگاهی است، درست نیست.
وی تاکید کرد: پارکهای علم و فناوریی که شرکتها در آن مستأجر نشین باشند، چون باور نکرده اند اینجا محیط اصلی بیزینس آنهاست، یک سکته جدی در آن شرکتها اتفاق میافتد.
وی بهمنظور توسعه و موفقیت پارکهای علم و فناوری جهاددانشگاهی به ارائه پیشنهاد، توصیه و راهکارهایی پرداخت.
دکتر پور عابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق و عضو هیأت امنای جهاددانشگاهی نیز به ارائه دیدگاههای خود پرداختند.
همچنین مهندس حمید مهدوی، رئیس پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان نیز در خصوص تاریخچه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و کسب افتخارات و فعالیتهای انجام شده، مطالبی ارائه کرد.
بازدید از پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان همچنین بازدید از واحدها و شرکتهای مستقر در مرکز رشد تخصصی دانشگاه هنر اصفهان، از جمله برنامههای سفر یک روزه دکتر طیبی به اصفهان بود.
طبق اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، این بازدید با حضور مهندس مرتضی تیموری، رئیس واحد صنعتی اصفهان، محمود مراثی، رئیس واحد اصفهان، و دکتر عبدالحسین رضایی رئیس مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی اصفهان برگزار شد.