زینب حمیدزاده با اشاره به حضور بانوان ایرانی در عرصه های مختلف علم، فناوری و نوآوری بیان کرد: ایران از نظر حضور زنان در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق عمل کرده است و کارنامه درخشانی دارد.
وی در دیدار با هیأت بانوان لبنانی افزود: بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در خصوص شاخص شکاف جنسیتی، میزان حضور زنان ایرانی در مقاطع مختلف آموزش عالی در کشور با مردان برابر است.
به گفته حمیدزاده، درآمد شرکتهای دانش بنیان در کشور چهار هزار میلیارد ریال در سال است و ۱۳۶ هزار نفر نیز در این شرکتها مشغول به فعالیت هستند.
مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: بر اساس شاخص نوآوری نیز وضعیت ایران خوب است. به نحوی که رتبه ایران در این زمینه از ۱۲۰ به ۶۰ کاهش یافته است و بالاترین سرعت در نوآور شدن را به خود اختصاص داده است.
وی درباره توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری، گفت: معاونت علمی برای شکل دادن و توسعه این اکوسیستم تلاش مستمری دارد و برای تحقق این امر مراکز نوآوری و شتاب دهنده هایی را تأسیس کرده است.
حمیدزاده با اشاره به شکلگیری استارتاپ های موفق در کشور، گفت: برخی از این استارتاپ ها توسط بانوان اداره میشود و نقش آنها در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرای برنامه بازگشت نخبگان ایرانی غیر مقیم را نیز جزو برنامههای موفق معاونت علمی دانست و تصریح کرد: در ۴ سال گذشته یک هزار و ۱۰۹ متخصص ایرانی به کشور بازگشتند که از این میزان، ۲۲۰ نفر از بانوان متخصص و نخبه ایرانی مهاجر به دیگر کشورها بودند.
وی درباره برنامه توانافزایی بانوان فناور و خلاق در معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، گفت: این برنامه در معاونت علمی با سه محور الگوسازی، توسعه زیرساخت و شبکهسازی در حال اجرا است و تاکنون استانداردهای خوب و قابل توجهی داشته است.