محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از استارتاپ های محتوایی خانه نوآوری گفت :امروز اکثر کشورهای توسعه یافته جهان درمسیر صنایع فرهنگی در حرکتند و موضوع فرهنگ ملل نه تنها بودجه طلب نبوده، بلکه به محوری برای تولید سرمایه بدل شده است و اکنون کشور ما نیز نیازمند توجه به فناوری های فرهنگی است.
نیری افزود: امروزه شرکت هایی که در زمینه فناوری های نرم و هویت ساز فعالیت میکنند، فرصت تبدیل به استارتاپ را دارند درحالی که در گذشته، به آنها بهاء داده نمیشد.
وی تصریح کرد: گاهی اگر دولت کاری انجام ندهد و همین که موانع را تسهیل کند، مفیدتر است. تلاش ما این است که مانع نباشیم و سعی داریم تا روند کسب مجوزها را ساده تر کنیم چراکه هویت بخشی به شرکت های دانش بنیان است از حمایت مالی آنها انگیزه بخش تر است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: خانه نوآوری فعالیت خود را با کمترین امکانات آغاز کرد اما اکنون به مرحله رونمایی از استارتاپ هایش رسیده که این بیانگر انگیزه قوی مجموعه است و معاونت علمی نیز تلاش کرده دراین مسیر همراهی کند و امیدواریم با یکپارچه کردن سازوکارهای جزیره ای، مسیردشوار استارتاپ ها را هموارتر کنیم .
همچنین صداقت مدیر خانه نوآوری درادامه این مراسم به معرفی فعالیت این خانه پرداخت و گفت: امروز حاصل فعالیت یکساله بیش از ۵۰ نفر از اهالی خانه نوآوری را برداشت می کنیم و ازآنجا که تمرکز ما در حوزه محتوا و بلاک چین است، چهار استارتاپ موفق بخش محتوایی معرفی می شوند.
وی در معرفی خانه نوآوری به برگزاری رویداد کافه بلاک چین اشاره کرد و گفت: این برنامه یکی از مهمترین دوره های رویدادهای خانه نوآوری است و تاکنون ۲۰ کافه با هدف تشکیل اجتماع بلاک چین در ایران برپا شده است. از آنجا که موضوع بلاک چین در حوزه استارتاپ بسیار جریان ساز بوده، برپایی مدرسه تابستانی با این محور را نیز در دستور کار داشتیم. در این مدرسه جوانان علاقه مند به استارتاپ ها آموزش می بینند و از بیزینس پلن تا مباحث کدنویسی درآن دنبال می شود، دراین راستا کارگاهی نیز با همکاری کانون نهادهای سرمایه گذار برای آشنایی بخش سرمایه گذار با این حوزه و ایجاد انگیزه حمایت و سرمایهگذاری آنها تدارک دیده شد.
صداقت ادامه داد: «بلاک چینی شو»، «کمپ بلاک چین»، «کافه محتوا»، «کاف گپافه» یا کافه خلاقیت، دورهمی استارتاپ ها و برپایی کارگاه های آموزشی از دیگر فعالیتهای خانه بوده و راه اندازی مدرسه تکنولوژی AR وVR نیز از برنامه های آینده ما خواهد بود.
به گفته مدیر خانه نوآوری، نحوه جذب کارآموزان در خانه نوآوری از طریق بازدیدهای دانشگاهی و یا حضور در کارگاه های آموزشی خانه بوده و سپس آنها با آموزش های تخصصی و منتورینگ حمایت می شوند. خانه نوآوری تاکنون ۱۲۰ کارگاه برگزار نموده و ۷۱ کارآموز داشته و ۳۰ تیم استارتاپی جذب آن شده اند.
در بخش بعدی مراسم مربیان و فعالان حوزه محتوا و استارتاپ معرفی و آقایان اصغر محمدی فاضل، احمد موحدیان عطار و مصطفی نقی پورفر به عنوان سفرای بینالملل، محتوایی و بلاک چین خانه نوآوری معرفی شدند.
همچنین چهار استارتاپ نقاشیم، اینفوگرامر، جتویدیو و دوزلی بوک در این مراسم معرفی شدند و بنیانگذاران نیز به بیان اهداف و چشم انداز استارتاپ ها پرداخته و به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ دادند.
مراسم رونمایی ازاستارتاپ های محتوایی خانه نوآوری با حضورمحمد حسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی کاشفی پور، مدیر حوزه هنری دیجیتال، مهدی صداقت، مدیر خانه نوآوری، علی موسوی، عضو هیئت مدیره مؤسسه دانش بنیان برکت(وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)) و پوریا سیم چی، رئیس فرهنگسرای فناوری اطلاعات با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و توسط ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزارشد و از فعالان حوزه محتوا و استارتاپ در این حوزه تقدیر شد .