دکتر سورنا ستاری در بازدید از یکی از شرکت های داروسازی دانش بنیان لرستان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه توسعه شرکت های دانش بنیان بر پایه مغز و دانش است، اظهار کرد: این شرکتها معمولاً ساختمان بزرگی ندارند، اما فروش زیادی دارند که منجر به ایجاد ارزش افزوده در مواد اولیه می شود.
وی اضافه کرد: در حوزه گیاهان دارویی این دانش میتواند منجر به ایجاد ارزش افزوده و قیمت بالا در بازار بشود.
ستاری با بیان اینکه ۴۲۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور در حال فعالیت است، تصریح کرد: از محل فروش محصولات این شرکتها شاهد درآمد ۶۰ هزار میلیارد تومانی بودیم و قطعاً این شرکتها در فروش صادرات و تولید داخلی جهش خوبی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ تولید و فروش شرکتهای دانش بنیان را به اقتصاد وارد کنیم، عنوان کرد: باید اقتصاد دانش بنیان را توسعه داد و فرصت مناسب را برای ۴ میلیون دانشجو و ۳۴ میلیون جوان مهیا کنیم تا به سمت این مساله سوق پیدا کنند.
ستاری بر ایجاد محیط کسب و کار مناسب تأکید کرد و گفت: باید سیستم تأمین مالی به سمت بخش خصوصی پیش برود که این یکی از سیاستهای جدی ما در معاونت فناوری است.
وی بر توسعه صندوقهای پژوهش و فناوری تاکید کرد و با بیان اینکه باید این صندوقها حمایت شوند و اعتبار خوبی به آنها اختصاص داده شود، تصریح کرد: در راستای تأمین مالی از طریق این صندوقها در ۷ ماهه امسال ۷۰ میلیارد ریال به شرکتهای دانش بنیان تسهیلات اختصاص یافته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اضافه کرد: شرکتها باید به سمت سرمایه گذاری خطرپذیر سوق داده شوند و سهمیه خود را تأمین کنند.
وی دانشگاه را به عنوان محور توسعه معرفی کرد و گفت: دانشگاهها نیروی انسانی خلاق پرورش میدهند و میتوانند بهخوبی در این زمینه فعالیت داشته باشند.