معاون امور پستی اظهارکرده است که در مقررات تصویب شده در شورای عالی فضای مجازی سقف مجاز برای ارسال پیامک در شبانه روز ۵۰۰ پیامک تعیین شده که اپراتورهای تلفن همراه از امروز آن را اجرائی می کنند. او تاکید کرده است که این تصمیم در راستای رسالت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حمایت و حفاظت از حقوق مشترکان در حوزه ICT اجرائی شده است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان بازوی نظارتی و قانونگذاری وزارت ارتباطات تا کنون برای ساماندهی ارسال پیامکهای مزاحم و عضویت ناخواسته کاربران در سرویسهای خدمات ارزش افزوده مقررات و سامانههای نظارت مختلفی از جمله سامانه ۱۹۵ و استفاده از کد دستوری «ستاره ۸۰۰ مربع» را در نظر گرفته بود، راههایی که تاکنون باعث کنترل ارسال پیامکهای تبلیغاتی و مزاحم به کاربران نشده است.
در نهایت نیز دی ماه سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر خود و با توجه به افزایش شکایت کاربران از دریافت پیامکهای تبلیغاتی و مزاحم خبر از تصمیم نهایی برای حذف پیامک مزاحم را داد.
او در رشته توئیتی از تشدید شناسایی و برخورد با ارسالکنندگان پیامکهای مزاحم خبر داده و اعلام کرده بود که ظرف پنج روز آینده سیستم کشف تخلفات سازمان تنظیم مقررات با تنظیمات سختگیرانهتری فعالیت خواهد کرد. همچنین به گفته او برخورد با دفاتر خدماتی فروش سیمکارتهای غیرقانونی و لغو مجوز آنها همزمان در دستور کار قرار گرفته است.
با وجود این خبر از سمت وزارت ارتباطات در نشستی که بهمن ماه سال گذشته رئیس جمهوری با مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت، حسن روحانی از وزیر ارتباطات خواست تا جلوی تبلیغات مزاحم از طریق پیامک را بگیرد . او در آن نشست گفته بود: «اتلاف وقت مردم و آزار و اذیت آنها حرام است.»
بعد از این دستور رئیسجمهوری به وزیر ارتباطات نیز محمدجواد جهرمی در توئیتر خود از اخطار به دفاتر خدمات ارتباطی خبر داد که به شیوههای غیر قانونی سیمکارت تلفنهمراه در اختیار ارسالکنندگان پیامکهای مزاحم قرار میدهند. او در آن زمان تاکید کرده بود که این تصمیم از یک بهمن ۹۷ اجرا خواهد شد و دفاتر خدمات ارتباطی در صورت انجام این تخلف با جریمه لغو مجوز روبهرو خواهند شد. همزمان با اعلام این خبر از سوی وزیر ارتباطات هم رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ۳ برنامه مشخص این سازمان برای کنترل پیامکهای مزاحم خبر داد.
حسین فلاح جوشقانی اعلام کرده بود که این اقدام رگولاتوری در راستای دستوری رئیس جمهوری به وزیر ارتباطات بوده و در اولین گام نیز با دفاتر خدمات ارتباطی همکار اپراتورهای تلفنهمراه که بدون ضابطه سیمکارتهایی را در اختیار افرادی میگذرارند برخورد خواهد شد. فلاح تصریح کرده بود اگر در این زمینه مشخص شود که اپراتورهای تلفنهمراه در همکاری با دفاتر خدمات ارتباطی اغماضی انجام دادهاند طبق مصوبات رگواتوری و همچنین بندهای پروانه با آنها برخورد خواهد شد.
درنهایت نیز ۳ روز بعد از این اظهارات وزیر ارتباطات مجداد در توئیتی دیگر اعلام کرد که به دنبال تخلف برخی دفاتر خدمات ارتباطی مجوز ۳۰ دفتر فعال در این زمینه که اقدام به فروش سیمکارت به شیوه غیر قانونی به ارسالکنندگان پیامک مزاحم کرده بودند، باطل شده است.