اخبار استارتاپیاخبار هوش مصنوعی

نخستین بوت کمپ تخصصی هوش مصنوعی برگزار شد

مرحله اول بوت­ کمپ هوش­ مصنوعی شتابدهنده همتک در تاریخ 13 و 14 تیرماه در محل کارخانه نوآوری و در محل فضای کار اشتراکی زاویه برگزار شد.

خدمات حقوقی کسب و کار

این بوت­ کمپ که با هدف توسعه مدل کسب و کار، تربیت نیروی کارآفرین، شبکه سازی، توسعه پلتفرم­ های خدمت­ دهی و … برگزار شد با ارائه دکتر مهدی محمدی، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیرامون رصد اکوسیستم استارتاپی آغاز شد. در این بخش حوزه‌های کاری رایج در استارتاپ ­ها و به طور ویژه، دسته بندی استارتاپ­ های حوزه هوش مصنوعی بیان شد؛ همچنین به برخی از مشکلات اکوسیستم استارتاپی اشاره شد.

در ادامه دکتر محمدصادق بیجندی، معاون رییس جهاد دانشگاهی، به سخنرانی پرداختند و ضمن اشاره به برخی از مشکلات اکوسیستم استارتاپی لزوم پیگیری استارتاپ­ های خارجی و بومی­ سازی ایده­‌های آن‌ها را خواستار شدند.

بخش بعدی برنامه به صحبت­‌های دکتر خلیق­ رضوی، یکی از بنیان­گذاران همتک، اختصاص داشت. ایشان به نحوه شتاب­دهی یک مسئله، سرویس­‌های مختلف حوزه AI و اهدافشان اشاره کردند؛ همچنین چند مثال از سرویس‌­های هوش­ مصنوعی و کاربرد آن­ها در دنیای امروز ارائه کردند.

پس از ارائه­‌های این بخش، نشستی با حضور چند تن از اعضای هیئت مدیره همتک و اعضای جهاد دانشگاهی برگزار شد. صحبت‌­ها پیرامون ظرفیت‌های فعلی هوش­ مصنوعی در ایران، نقاط قوت و ضعف و رویکرد سازمان­ها و نهادهای پیشرو در این حوزه بود؛ همچنین در این بخش چالش‌­های مطرح شده در بوت کمپ شرح داده شد تا شرکت­ کنندگان بتوانند سوالات خود را پیرامون این چالش‌­ها مطرح کنند.

شش چالش در این رویداد مطرح شد که موضوعات آن‌ها عبارت­ند از:

  • احراز هویت اتوماتیک
  • طراحی پلتفرم اشتراک­‌گذاری GPU
  • کنترل پیامک‌ها و جلوگیری از دریافت پیامک‌های تبلیغاتی
  • طراحی سیستم پیش‌­بینی قیمت کالا
  • تشخیص میزان محتوای آگهی‌ها و تحلیل سریع آن‌ها
  • ارزیابی نسخ دارویی از طریق هوش­‌مصنوعی

در بخش بعدی برنامه، کارگاه تیم­سازی با ارائه دکتر عمار جلالی منش برگزار شد. در این بخش تعریف کار تیمی و الزامات آن، پندارهای نادرست درباره تیم‌سازی، عوامل پویایی کار تیمی و ویژگی‌های یک تیم موفق توسط دکتر جلالی منش بیان شد.

در قسمت پایانی روز اول نیز ایده های اولیه برای حل چالش ها بیان شد و شرکت کنندگان به تیم سازی حول این ایده ها پرداختند.

روز دوم بوت­ کمپ هوش ­مصنوعی با سخنرانی دکتر کیانی آغاز شد و در خصوص فشار خون و روش‌های سنجش آن و همچنین دیتاهایی که می‌توان با بررسی فشار خون به دست آورد، صحبت شد. در ادامه، مهندس مهدی اخوان‌پور با بیان مثال­‌هایی عملی، در خصوص هوش مصنوعی و یادگیری عمیق صحبت کردند و پس از آن، آقای علیرضا نوریان به سخنرانی پرداختند. در ادامه ویدیویی از دکتر علی حبیب­‌نیا، متخصص یادگیری عمیق، نمایش داده شد که تمرکز این ویدیو و صحبت‌های دکتر حبیب‌نیا بر روی تکنولوژی‌های هوش مصنوعی و همچنین سیستم‌های غیر خطی بود. آخرین ارائه روز دوم با صحبت­‌های دکتر جلالی‌منش در خصوص تیم‌سازی و فرآیندهای آن همراه بود.

در بخش پایانی از روز دوم رویداد که مهم‌ترین بخش بوت­ کمپ هوش­ مصنوعی محسوب می‌­شد، تیم‌ها کار گروهی خود را بر اساس تیم‌سازی‌هایی که در روز اول انجام گرفت، آغاز کردند و با راهنمایی‌ منتورها، در فضایی آزاد مشغول کار­کردن بر روی مدل‌ کسب­ و­ کار خود شدند. در انتها نیز، پس از گذشت شش ساعت، منتورها بر اساس فاکتورهایی که پیش از شروع بوت­ کمپ مشخص شده بودند، طرح‌ها را ارزیابی کردند.

لازم به ذکر است که مهلت ارائه اولیه طرح‌­ها در روز ۳۱ تیرماه و به­ صورت غیرحضوری بوده و اختتامیه بوت­ کمپ نیز در تاریخ ۲۴ مرداد برگزار خواهد­ شد.

آلبوم تصاویر:

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۱ Average: ۵]
نمایش بیشتر

سید وحید مرتضوی

مدیر محتوای اکوموتیو، کارشناسی ارشد بهینه سازی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا