ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به دغدغه هایی که کسب و کار های نوپای فضای مجازی با آن روبه رو هستند، تاکید کرد: ما سعی کردم به تدریج دغدغه های کسب و کارهای فضای مجازی را برطرف و تسهیل کنیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی به مشکلاتی که استارت آپ ها در حوزه بیمه و مالیات دارند، گفت: در حوزه بیمه از حدود ۶ ماه پیش توافقی را با سازمان تأمین اجتماعی داشته ایم تا مشکلات این بخش کاهش یابد. در رابطه با وضعیت مالیات این کسب و کارها، با سازمان امور مالیاتی در حال مذاکره هستیم.
وی در مورد فیلترینگ مقطعی، یک شبه و بدون اطلاع برخی کسب و کارهای اینترنتی نیز اضافه کرد: با توافقاتی که با دادستانی داریم، موضوع فیلترهای کسب و کارهای فضای مجازی به شدت کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر در خود دولت نیز تصمیماتی گرفته شد که به هیچوجه دولتیها نسبت به فیلتر شدن کسب و کارهای فضای مجازی اقدام نکنند.
فیروزآبادی افزود: در مجموع هم در حوزه قضائی و هم در حوزه اجرایی کشور، تصمیم بر این است که از تنبیهاتی اینگونه در رابطه با کسب و کارهای اینترنتی جلوگیری به عمل بیاید و آمارها نیز نشان میدهد که اینگونه تصمیمات برای این کسب و کارها به شدت کاهش پیدا کرده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در مورد ساماندهی صدور مجوز کسب و کارهای فضای مجازی نیز گفت: ما میگوئیم که برای گرفتن مجوز به کسب و کارها فشار نیاورند. فعلاً بگذارند بدون مجوز هر کسب و کاری به فعالیت خود ادامه دهد. اگر مواردی هم بود که نیاز به کسب مجوز داشت، این موضوع در اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی تعریف شد و کسب و کارها باید از آن مجوز بگیرند.
وی با تاکید بر ساماندهی تعدد مجوز کسب و کارهای فضای مجازی اظهار داشت: بنا داریم مطالعه مجددی درخصوص تعددی که برای دریافت مجوز فعالیت کسب و کارهای فضای مجازی وجود دارد، انجام دهیم. هم اکنون هم در وزارتخانههای صمت و بازرگانی و هم در سازمان نظام صنفی رایانهای این تعدد وجود دارد و در بعضی جاها، مرزهای همپوشان دیده میشود که در حال استخراج آن هستیم و اگر لازم باشد سیاست گذاری خواهیم داشت تا این مرزها شفافتر باشد.