مرکز نوآوری و استارت آپ پارک علم و فناوری آذربایجان غربی با مشارکت دانشگاه ارومیه و با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مسئولان و اساتید دانشگاهی آذربایجان غربی راه اندازی شد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه افتتاح مرکز نوآوری کسب و کار های نوین در جمع اساتید دانشگاه های ارومیه گفت: هم اکنون جایگاه علمی کشور در دنیا با تلاش جهادی دانشمندان جوان بسیار مطلوب است . غلامی افزود: در حال حاضر ۱۹۷مرکز رشد و فناوری و ۴۳پارک علم و فناوری برای حفظ دستاورد های علمی کشور فعال است .
او در ادامه با اشاره به این که برای کیفی سازی نظام آموزشی در دانشگاههای کشور نیازمند بازنگری جدی و استفاده از شیوه های نوین آموزش هستیم، خاطر نشان کرد: تعامل و همکاری های علمی و آموزشی با سایر دانشگاه های معتبر جهان باید در اولویت برنامه های مراکز آموزش عالی قرار گیرد .
دکتر علی محمد نیکبخت سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی نیز درباره این مرکز نوآوری و استارت آپ اظهار کرد: فضای کسب و کارهای نوپا با محوریت IT در خیابان شهید بهشتی و در جوار پردیس دانشگاهی ارومیه به بهرهبرداری رسید تا فعالان این حوزه در این محل گرد همآیند . وی افزود: این مرکز با حدود یک میلیارد ریال هزینه به بهرهبرداری رسیده است و در مرحله نخست چهار شرکت فعال در حوزه IT در این محل مستقر شده اند .
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی از کسب مقام اول کشوری جذب یارانه فناوری توسط پارک علم و فناوری استان خبر داده و اظهار کرد: با توجه به اینکه عمده شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک خروجی دانشگاه های استان هستند جذب یارانه فناوری به میزان مطلوب در کنار حمایت از اقتصاد دانش بنیان توسط مدیران ارشد استان می تواند موجب شکوفایی اقتصادی آذربایجان غربی شود .
علی محمد نیکبخت با اشاره به مصوبه وزارت علوم در خصوص واگذاری فضاهای دانشگاه ها به پارک های علم و فناوری افزود: در همین راستا تاکنون ۴ فضا از دانشگاه ارومیه به پارک علم و فناوری استان واگذار شده است که در اختیار فعالیت های استارت آپی قرار گرفته است. وی با بیان اینکه ۹۱ شرکت در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی فعالیت می کنند، اضافه کرد: ۶۷ قرارداد تجاری در سال گذشته توسط این شرکت ها به امضا رسیده است.
سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان غربی در خصوص توسعه مراکز رشد واحدهای فناور در سطح شهرستان های استان نیز گفت: امتیاز مرکز رشد میاندوآب از وزارت علوم دریافت شده است و در حال طی مراحل پایانی خود است و شهرستان های خوی، مهاباد و بوکان نیز جزء برنامه های پارک علم و فناوری برای احداث مراکز رشد هستند.
سرپرست پاک علم و فناوری با بیان اینکه مجموعه پارک علم و فناوری به صورت حرفهای و با هدف توسعه نوآوری و انجام کارهای دانش بنیان در حال فعالیت است تا بتواند نیاز جوانان نخبه استان را فراهم کند، گفت: این پارک در تلاش است تا زمینه تجاری سازی و بازاریابی ایده های نوآورانه و فناورانه را فراهم کند و نقش کلیدی در یاری رساندن به حضور فعال این شرکتها در سطوح ملی و بینالمللی داشته باشد.