امیرمسعود عرب امروز در نشست مشترک دانشگاه های علوم بهزیستی و توانبخشی و صنعتی شریف در بیمارستان رفیده که به منظور توسعه فناوری های توانبخشی بین دو دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم بهزیستی چشم انداز متفاوتی با دانشگاه های پزشکی برای خود تعریف کرده است، اظهار کرد: دانشگاه طی ۲۷ سال گذشته به صورت تخصصی به حوزه های توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روان پرداخته است و در صدد هستیم تا الگوی صحیح توانبخشی را به کل کشور ارائه دهیم.
وی یکی از موضوعات مهم را فناوریهای داخل بیمارستانها عنوان کرد و گفت: یکی از مواردی که مکتوب خدمت وزیر بهداشت نوشتهام، موضوع توسعه فناوریهای توانبخشی در کشور است و تاکنون نیز برنامههای عملیاتی با مرکز تحقیقات فناوریهای توانبخشی موفقیان داشتهایم، اما ضرورت توسعه بیشتر این فناوریها همکاری بیشتر با دانشگاههای فنی و صنعتی است.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به مذاکرات این دانشگاه برای همکاری مشترک با دانشگاههای کشورهای شرق مدیترانه و نیز مذاکراتی برای ساخت ویلچر ارگونومیک با یکی از دانشگاههای موفق دنیا در این حوزه، خاطر نشان کرد: هشت میلیون سالمند در کشور زندگی میکنند که درصد قابل توجهی از آنها تنها هستند و گاهی اوقات اگر زمین بخورند تا ۲۴ ساعت امکان اطلاع به دیگران را ندارند. این در حالی است که با سنسورهای ساده میتوان این اطلاع رسانی را انجام داد و از فناوریها برای خدمت بیشتر به جامعه استفاده کرد.
عرب با اشاره به شروع یک استارتاپ تریگر بین دانشگاه علوم بهزیستی و دانشگاه صنعتی شریف، گفت: ۹۶ دانشجوی پستدکتری در این استارتاپ تریگر ایده دادند و تاکنون یک الی دو فراخوان برای طرحهای مشترک داده شده و اولین طرح نیز “اپلیکیشن پیشگیری از آلزایمر سالمندان” بود که هفته گذشته رونمایی کردیم.
وی در پایان افزود: توانبخشی از راه دور و واقعیت مجازی از موضوعاتی هستند که پرداختن به آنها واجب است و هر چه دانشگاههای فنی با پزشکی در حوزه توانبخشی همکاری داشته باشند، خروجی این حوزه بهتر خواهد بود.