آزمایشگاه فین تک با هدف ارائه سند باکس بانکی به کسب و کارهای نوپا از سوی شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا در دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد. هدف از راهاندازی آزمایشگاه فین تک ارائه تمامی خدمات موردنیاز به کسب و کارها بدون نیاز به ثبت شرکت از سوی آنان است.
آرین افشار مدیر فینوا در مراسم افتتاح این آزمایشگاه گفت: «این آزمایشگاه با هدف ارائه خدماتی از جمله فضای استقرار، آموزش و زیرساختهای نوین مبتنی بر فناوریهای مالی به دانشجویان و با تمرکز بر حوزههای فین تک، بلاکچین، هوش تجاری، سرویسهای تجزیه و تحلیل، هوش مصنوعی و سرویسهای ابری راهاندازی شده است.»
به گفته او راهاندازی آزمایشگاه فین تک یکی از برنامههای توسعه خدمات مرکز نوآفرینی فردا (فینووا) برای ایجاد ارتباط مستمر با دانشگاه است و افتتاح این آزمایشگاه یکی از مهمترین برنامههای توسعه فعالیت فینوا در سال ۹۸ است. مدیر فینوا اعلام کرد که آنها قصد دارند با کمک شرکت ارتباط فردا و انتقال امکانات خود به فضای دانشگاه، تیمهای نخبه را جذب و شناسایی کنند.
افشار درباره فرصتهای سرمایهگذاری این مرکز گفت: «ما روشهای مختلفی برای سرمایهگذاری در حوزههای مرتبط با سبد سرمایه گذاری فینووا ایجاد کردهایم که شامل مواردی نظیر: اعتبارسنجی، رگولاتوری، وامدهی، تامین مالی جمعی، پردازش اطلاعات بازار سرمایه و معاملات الگوریتمی، مباحث مرتبط با بلاکچین بهویژه در بخش رمزارزها، دستهبندی کاربران و شناخت مشتری در بخش احراز هویت است.»
مدیر فینوا تاکید کرد: «در شرایط فعلی مقرر شده این خدمات در یک دوره زمانی ۹ ماهه در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار گیرد.» او شرط استفاده از خدمات آزمایشگاه فین تک را حضور حداقل یکی از موسسان کسب و کار در دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر دانست.
قرار است زیرساختهای مورد نظر و سرویسهای بانکی مورد نیاز مانند سندباکس در اختیار کسب و کارهایی که میخواهند از آزمایشگاه فینتک استفاده کنند قرار گیرد و البته این گام اول است. پس از آن این کسب وکارها میتوانند از فضای کار اشتراکی فینوا استفاده و رشد کنند و سپس از شتابدهنده ها بهره ببرند و در نهایت از طریق صندوق سرمایه گذاری جذب سرمایه کنند.
مدیر فینوا در پایان صحبتهایش اعلام کرد سال ۹۹ تمرکز آنها بر سرمایه گذاری خواهد بود. تاکنون ۳ تیم برای ورود به آزمایشگاه فین تک درخواست دادند و قرار است از هفته آینده کار خود را آغاز کنند.
آزمایشگاه فین تک با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ریاست دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد.