اخبار استارتاپی

برنامه معاونت علمی برای خرید محصولات دانش بنیان توسط دولت

رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان با اشاره به مشکلات شرکتها گفت: ما همواره در صدد هستیم محصولات دانش بنیان را به ارگانها و دستگاههای مختلف معرفی کنیم و فرآیند مجوزدهی را کوتاه تر کنیم.

چندی پیش در جریان مراسم دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی با رهبر انقلاب در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، ایشان با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه شرکت های دانش بنیان ، وجود انگیزه، اعتمادبه نفس و خودباوری در حرف و عمل جوانان متخصص را نشانه ای شوق انگیز از استمرار جریان علمی در کشور برشمردند.

در این دیدار نخبگان مسائل و مشکلات خود را در حضور مقام معظم رهبری مطرح کردند و ایشان در پاسخ به این مشکلات فرمودند: «اوّلاً بایستی زیرساخت‌های قانونی این شرکتهای دانش بنیان فراهم بشود؛ الان بسیاری از زیرساخت‌های قانونی اینها مشخّص نیست که در بعضی از صحبتهای دوستان هم این معنا بود.

ثانیاً موانع را بر طرف کنند که بعضی از موانع را گفتند. اتّفاقاً همین موضوع «شش ماه» را که یکی از این دوستان گفتند، دیروز اینجا به من گفته شد؛ یکی از این شرکتهای دانش بنیان گفتند که ما این محصول را ــ که یک محصول خیلی برجسته‌ خوبی بودــ در ظرف هشت ماه ساخته‌ایم که بسیار مدّت کوتاهی است برای [ساخت] این محصول؛ شش ماه طول کشید که مجوّز گرفتیم! یعنی مجوّزی که مثلاً در ظرف یک هفته بایستی صادر بشود، شش ماه طول می کشد؛ اینها باید برداشته بشود. موانع کسب و کار اینها است، اصلاح فضای کسب و کار که بنده مکرّر تأکید کرده‌ام بر روی آن، یعنی اینکه موانع کار برداشته بشود، موازی کاری های غلط انجام نگیرد. البتّه انحصار هم بایستی برداشته بشود که در صحبتهای دوستان هم مسئله‌ انحصار بود.»

دکتر محمد صاحبکار خراسانی، رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان و مشاور فنی محصولات حوزه داروی معاونت علمی و فناوری اظهار کرد: مسائلی در مراسم بازدید مقام معظم رهبری از دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان مطرح شد که مربوط به مسائل ورود به بازار محصولات دانش بنیان، تجاری سازی، واردات کالاهای مشابه، دریافت مجوزها و… بود؛ در کل ما اقداماتی برای شرکتهای دانش بنیان در خصوص بیمه، گمرک، تامین اجتماعی، سربازی و … اجرایی کرده ایم.

وی افزود: فرایند حمایت ها از شرکتهای دانش بنیان کامل تر شده اما باز هم در صدد هستیم که سبد برنامه حمایتی گسترده تری را برای شرکتهای دانش بنیان تدارک ببینیم.

صاحبکار با بیان اینکه توسعه بازار داخل شرکتها یا بازار دولتی هم جز برنامه های ویژه ما به شمار می رود، بیان کرد: تا بدین واسطه کارفرمایان دولتی به صورت حداکثری از توان داخل خرید کنند؛ ما سعی می کنیم با دستگاههای مختلف ارتباط بگیریم و با هماهنگی هایی که با آنها داریم آنها را ترغیب کنیم که از محصولات ایرانی و شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند.

به گفته رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری، ما در صدد هستیم حمایتهای خود را به این سمت معطوف کنیم که از توان داخل استفاده شود. می بایست کار شرکتهای دانش بنیان بیشتر مورد اقبال قرار بگیرد و جایگزین محصولات وارداتی شود.

صاحبکار افزود: برخی ارگان ها با توانایی شرکتهای دانش بنیان آشنایی ندارند که معاونت علمی و فناوری همواره در صدد است آنها را با دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان آشنا کند؛ ما به صورت مداوم با وزارتخانه ها، دستگاهها، سازمانها، شرکتهای دولتی و… در تماس هستیم تا تعامل مستقیم برقرار کنیم؛ تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری نیز ما را بر این داشته که این ارتباط بیشتر شود و جلسات مشترک زیادی با ارگانها و دستگاهها برقرار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تمام اقدامات حمایتی در معاونت از شرکتهای دانش بنیان در راستای پیمودن کوتاه تر راه برای شرکتهاست، گفت: شرکتها در همه حوزه ها ورود پیدا کرده اند؛ هر یک از شرکتها در هر حوزه ای بسته به نوع فعالیت، مسیری را در مدت زمان مشخصی طی می کند تا به تولید و صادرات برسد؛ ما همواره در صدد هستیم که به عنوان مثال این پروسه را از سه هفته به یک هفته برسانیم.

وی افزود: مدل کار تسهیل صدور مجوزها یکی از برنامه های اصلی معاونت بوده؛ شرکت های دانش بنیان همواره انواع و اقسام مسائل و مشکلاتی دارند که ما بررسی می کنیم و آنها را با ارگان مربوطه در جریان می گذاریم؛ در یک فرایند قانونی که قانون را دور نزنیم و قانون سریعتر انجام شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
مهر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *