برای شرکت های خلاق نیز مانند شرکت های دانش بنیان، خدمات صادراتی متنوعی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شده است؛ لذا این شرکت ها می توانند محصولات خود را با استفاده از این امکانات به بازارهای جدید صادر کنند.
در این راستا با توجه به اینکه تسهیل فرآیند صادرات کالا و خدمات و همچنین آموزش و مشاوره شرکتها در حوزه صادرات از جمله نیازهای اساسی شرکتهای خلاق میباشد، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سعی دارد تا با شناسایی و ارزیابی شرکتهای فعال در این حوزه، خدماتی با کیفیت و اثربخش برای توسعه توان صادراتی شرکتها ارایه شود.
شرکتهای خلاق میتوانند برای تسهیل در امر صادرات، خدمات متنوعی از این معاونت و نهادهای همکار دریافت کنند. از جمله این خدمات میتوان به «اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری»، «حضور در پاویون ملی در نمایشگاههای خارج از کشور»، «حضور مستقل در نمایشگاههای خارجی»، «ارائه کمک هزینه تحقیقات بازار بین المللی»، «پرداخت کمک هزینههای تهیه اقلام تبلیغاتی بین المللی» و «عضویت در وبسایت های B2B » اشاره کرد.
شرکت های خلاق همچنین مورد ارزیابی صادراتی قرار میگیرند. در ارزیابی آمادگی صادرات به طور کلی شاخصهایی مانند «دارا بودن بازار داخلی»، «داشتن برنامه و اهداف جامع صادراتی مدون»، «وجود زیرساختهای کافی به منظور صادرات مانند وبسایتهای دو زبانه» مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین دارا بودن گواهینامهها و استانداردهای بین المللی، بسته بندی مناسب کالا، وجود تحقیقات بازار بین المللی و … مورد توجه قرار خواهند گرفت.