گروه D8 به عنوان سازمانی جهت بهبود موقعیت کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی، متنوع سازی و ایجاد فرصتهای جدید در روابط تجاری، افزایش مشارکت تصمیم سازان در سطح بین المللی و فراهم آوردن استاندارد زندگی بهتر در بین ۸ کشور، بنگلادش، مصر، اندونزی، ایران، مالزی، نیجریه، پاکستان و ترکیه ایجاد گردیده است.
اهمیت این کشورها از چند جهت قابل توجه است؛ پراکندگی کشورهای حاضر در این گروه به لحاظ جغرافیایی در جهان و اینکه این ۸ کشور به لحاظ جمعیتی در حدود یک هشتم جمعیت جهان را دارا میباشند بازار مناسب و بزرگی است جهت فروش و انتقال فناوریها و تکنولوژیهای کاربردی؛ از دیگر نکات تاثیرگذار این گروه این است که تمامی آنها جزء کشورهای مسلمان میباشند.
نشست سرمایه گذاری فناوری یکی از رویدادهای گروه D8 است که دبیرخانه دائم آن در ایران و در محل پارک فناوری پردیس قرار دارد. اولین دوره این رویداد در سال ۲۰۱۷ به میزبانی ایران و در محل پارک فناوری پردیس برگزار گردیده که در آن بیش از ۲۰ صندوق جسورانه و ۲۰۰ نفر سرمایه گذار و سرمایه پذیر حوزه فناری حضور داشتند.
در این رویداد سه تفاهم نامه همکاری فیمابین شرکت شناسا با صندوق جسورانه از مالزی و انجمن جهانی سرمایه گذاران فرشته از ترکیه، ادغام و سرمایه گذاری به میزان ۲۲ میلیون دلار در صنعت گردشگری کشور و پایهریزی ایجاد شبکه میان صندوق های جسورانه کشورهای عضو D8 محقق شده است.
رویداد TIM 2020
دومین دوره “نشست سرمایهگذاری فناوری” در تاریخ ۱۵ الی ۱۶ بهمن ماه (۴ الی ۵ فوریه) در محل پارک فناوری پردیس برگزار میگردد. دبیر این رویداد آقای مهندس صفارنیا (رئیس پارک فناوری پردیس) و معاون دبیر رویداد، آقای دکتر صدرخانلود (رئیس شبکه فنبازار ملی ایران و مرکز توسعه تجارت فناوری پارک فناری پردیس) میباشند
با توجه به فعالیتهای موثر کشور ایران (پارک فناوری پردیس) به عنوان دبیرخانه دائم این گروه از طرف سازمان D-8 مبلغ ۲۰.۰۰۰ یورو جهت برنامههای آتی این دبیرخانه در نظر گرفته شده است که یکی از این برنامهها که در سال ۲۰۲۰ صورت میپذیرد برگزاری رویداد جایزه انتقال فناوری است که با هدف تشویق کشورهای اسلامی جهت انتقال فناوری، ترغیب همکاری فیمابین و همکاریهای سازنده شرکتها و سازمانها صورت میپذیرد.
در حال حاضر بالغ بر ۲۰ شرکت شامل، سرمایه گذاران، کارآفرینان و فرشتگان کسب و کار خارجی از ۶ کشور (پاکستان، نیجریه، اتیوپی، بنگلادش، لبنان، و هند) جهت حضور در این نشست اعلام آمادگی کرده اند.
همچنین در این رویداد سرمایه گذاران تاثیرگذار داخلی از جمله؛ انجمن VC، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت به پرداخت ملت، صندوق حمایت از صنایع الکترونیک و بالغ بر ۱۰۰ سرمایه گذار داخلی حضور خواهند داشت.
اهمیت رویداد
فضای حاکم کشور در خصوص تحریمهای ظالمانه و اهمیت حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور و لزوم تبادلات مالی بین کشورهای این شبکه میتواند با استفاده از ایجاد صندوقهای مشترک فیمابین کشورهای عضو که فقط در یک منطقه جغرافیایی خاص نمیباشند و در سطح جهان گستردگی دارند باعث کم اثر شدن تحریمها گردد. از دیگر موارد پر اهمیت این رویداد ایجاد بستری جهت استفاده از اسمارت مانی جهت تبادلات میان کشورها میباشد.
با توجه به برگزاری این نشست به صورت بینالمللی و به زبان انگلیسی و حضور سرمایه گذاران و سرمایه پذیران از کشورهای مختلف فرصت مناسبی است برای شرکتهای فناور، سرمایه گذاران و کار آفرینان داخلی که از تجربیات و فرصتهای همکاری ایجاد شده در کشورهای مختلف آگاه شده و شبکه ارتباطی خود را گسترش دهند.
افراد شاخص حاضر در این نشست
- جناب آقای Dato ‘Ku Jaafar Ku Shaari دبیر کل سازمان D-8
- جناب آقای دکتر ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری)
- دکتر وحدت (رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی)
- سناتور های انجمن فرشتگان کسب و کار
- دبیر انجمن vc و…
قسمتهای مختلف برگزاری رویداد
۱- پنلهای تخصصی
در بخش ابتدایی نشست سه پنل تخصصی با موضوعات؛ سرمایه گذاری مشترک، تقریق سهام و بیمه سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است. پنلیست ها و سخنرانان کلیدی حاضر در این بخش سرمایه گذاران و رؤسا و نمایندگان صندوقهای جسورانه کشورهای نیجریه، هند، ترکیه، بنگلادش، مصر و ایران هستند.
۲- داستان های استارتاپی
استارتاپ ها از کشورهای مختلف به بیان تجربیات خود با هدف تعامل و ارائه راه حل برای مسائل مشترک در زیست بوم فناوری و نوآوری کشورهای عضو میپردازند.
۳- ارائه به سرمایهگذاران
در این بخش بیش از ۳۰ شرکت فناور و استارتاپ داخلی و خارجی اعلام آمادگی جهت حضور و ارائه طرحها و محصولات خود را نمودهاند. در این بخش ۶ استارتاپ هر کدام به مدت ۸ دقیقه زمان دارند تا استارتاپ خود را جهت جذب سرمایه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی معرفی نماید.
۴- معرفی فرصتهای سرمایه گذاری
در این بخش فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه فناوری ۴ کشور ترکیه، نیجریه ، مصر و ایران ارائه میگردد که این بخش از مهمترین بخشهایی است که میتواند همرسانی میان سرمایهگذاران و سرمایه پذیران را ایجاد کند.
۵- کارگاه های آموزشی
موازی با بخشهای ارائه شده در نشست کارگاه هایی با موضوعات ارزشگذاری استارتاپ ها و روشهای تأمین سرمایه شرکتهای فناور و نوآور برای مخاطبان ایرانی این نشست برگزار میگردد.
۶- جلسات B2B
در حاشیه این نشست جلسات B2B میان سرمایه گذاران داخلی و خارجی از یک طرف و شرکتهای فناور و استارتاپ های حوزه فناوری از طرف دیگر برگزار میگردد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر به این آدرس مراجعه کنید و یا با شماره ۷۶۲۵۱۲۲۴ تماس حاصل فرمایید.