ایده های استارتاپی

معرفی ۵ فناوری کارآمد و موثر فناوری آب

فناوری های مصرف آب که باید بدانیم

آیا می‌دانستید که ۷۰% از سطح زمین را آب پوشانده و فقط ۱% آن در دسترس بشر قرار داشته و قابل ‌استفاده است؟

سرعت جامعه‌ی جهانی ما از سرعت آب برای تحقق قابلیتش به‌عنوان یک منبع تجدیدپذیر بسیار بیشتر است. ما آب شیرین را به منبعی محدود تبدیل کرده‌ایم. منابع آب، مثل آب زیر زمینی، رو به اتمام هستند چون ما قادر به بازپرسازی آنها با همان سرعت رشد جمعیت و افزایش فعالیت کشاورزی خودمان نیستیم. اساساً مصرف آب ما سرعت بسیار ناپایدار و نگران‌کننده‌ای دارد.

خشکسالی فقط مشکل کشورهای جهان سوم نیست

چند منطقه در جهان وجود دارد که مستعد بحران آب «روز صفر» هستند، یعنی زمانی که ذخایر آب سرانجام خشک خواهد شد. کیپ‌تاون آفریقای جنوبی، با تلاش‌های بسیار برای حفظ منابع طبیعی، موفق شده این بحران را به تعویق بیاندازد، اما نواحی دیگری وجود دارد که آب آنها با سرعت بالایی در حال تمام شدن است از جمله عراق، هند، مراکش و اسپانیا.

معنایش این نیست که آمریکا از کم‌آبی مستثنی است. طبق آمار دیده‌بان خشکسالی ایالات متحده، تا ۱۷ می ۲۰۱۸، بیش از ۴۵% آمریکا وضعیت خشکی یا خشکسالی غیرعادی و ۲۸% وضعیت خشکسالی متوسط تا شدید را تجربه کرده‌ است.

فن‌آوری یکی از قطعات پازل صرفه‌جویی در مصرف آب است

آب منبع باارزشی است که گاهاً انسان‌ها قدرش را نمی‌دانند، اما با ظهور برنامه‌های عمومی صرفه‌جویی در مصرف آب، توجه بیشتر به مسئولیت فردی، و پیشرفت حاصل‌شده به واسطه‌ی فن‌آوری پیشرفته، بیش از هر زمانی برای رفع این مشکل آماده‌ایم.

در اینجا چند مثال از فن‌آوری‌های صرفه‌جویی در مصرف آب آورده شده، که اگر در سرتاسر جهان نصب شوند، تأثیر زیادی بر اطمینان از تمام نشدن ذخیره‌ی آب ما خواهند داشت.

۱. توالت‌های کم‌مصرف

بیایید درباره‌ی توالت‌ها حرف بزنیم. فقط در آمریکا، هر روز حدود ۴.۸ بیلیون گالن آب به معنای واقعی کلمه از سیفون‌ها خارج می‌شود. بااین‌وجود،با افزایش محبوبیت تولیدکنندگان مطرح توالت، مثل Toto، توالت‌ها به شکلی درمی‌آیند که از کمترین مقدار آب ممکن استفاده کنند، درعین‌حال عملکرد بالاتری داشته و تجربه‌ی کلی سرویس بهداشتی را بهبود ببخشند. مثلاً، یک توالت Toto، از سیستم سیفون پربازده دو چرخنده استفاده می‌کند که در هر بار کشیدن سیفون تنها به ۱.۲۸ گالن آب نیاز دارد. برای این که معنای این عدد را بهتر بفهمید، باید بدانید که توالت‌های قدیمی‌تر سه تا هفت گالن آب در هر بار کشیدن سیفون مصرف می‌کنند!

توالت‌های دو سیفونه دو سطح آب مختلف دارند –کمتر برای فضولات مایع، بیشتر برای فضولات جامد- بنابراین می‌توانید از بیرون ریختن غیرضروری پنج گالن آب در هر مرتبه دستشویی رفتن جلوگیری کنید. در حال حاضر بسیاری از توالت‌های پیشرفته‌ی آسان نصب با همین مختصات در بازار عرضه شده‌اند و می‌توانید انتظار دیدن تجهیزات بیشتری در آینده‌ی نزدیک را داشته باشید.

۲. شیر آب‌های کم‌مصرف

آیا هنگام مسواک زدن یا دوش گرفتن، شیر آب را باز می‌گذارید؟بسیاری از مردم همین کار را می‌کنند. متأسفانه! اما آیا می‌دانستید که با تعویض یک شیر آب قدیمی و ناکارآمد، با یک مدل مارک WaterSense می‌شود ۷۰۰ گالن آب در سال صرفه‌جویی کرد؟ معادل حجم آب لازم برای ۴۰ بار دوش گرفتن. این یعنی یک عالمه دوش و یک عالمه آب!

اگر نمی‌خواهید ناگهان به سراغ یک شیر آب کاملاً جدید بروید می‌توانید شیرهای موجود را به یک هوادهنده‌ی WaterSense مجهز کنید تا جریان آب کند شده و این منبع باارزش را حفظ نمایید. اکثر تولیدکنندگان اصلی شیر آب هر دوی این گزینه‌های کم‌مصرف را عرضه می‌کنند، بدین‌ترتیب مشکلی برای تعویض نخواهید داشت.

دوش های فشار شکن

۳. دوش‌های فشارشکن

نمی‌شود درباره‌ی حفظ آب صحبت کنید و ناگهان به یاد دوش نیافتاده و به زمانی که صرف گرم شدن آب می‌شود دشنام ندهید. خوشبختانه، گام‌های بلندی برای بهبود پایداری دوش‌ها برداشته شده است.

سیستم‌های فشار شکن جواب مسئله‌اند، اما به نظر نمی‌رسد جریان کم‌فشار برای دوش گرفتن ایده جالبی باشد. براساس استانداردهای WaterSense، یک سردوش بهینه در هر دقیقه فقط ۲ گالن آب مصرف خواهد کرد، و شرکت‌های بیشتر و بیشتری به سمت ساخت سردوش‌هایی می‌روند که کیفیت جریان آب را به خطر نمی‌اندازد.

ضمناً، اتصالات سردوشی وجود دارند که برق و آب گرم کمتری مصرف می‌کنند. به گفته‌ی EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا )، «تعویض سردوش‌ها با مدل‌های WaterSense می‌تواند هزینه‌ی آب و برق یک خانواده‌ی متوسط را تا ۷۰ دلار کاهش دهد و سالانه بیش از ۲۷۰۰ گالن در مصرف آب آن صرفه‌جویی کند، یعنی معادل مقدار آب لازم برای ۸۸ بار شستن لباس در لباسشویی!»

۴. بدنه های آب‌پاش کم‌ مصرف

پردیسه سازی قطعاً برای هر نوع کسب وکار فعالی مهم است. فضای سبز جذاب، شگفت انگیز است، اما آب زیادی لازم است تا گل ها حتماً شکوفا شوند و چمن ها سبز بمانند.

اگر یک سیستم آب پاش داشته باشید، شاید بدتان نیاید نگاهی به بدنه ی آب پاش بیاندازید. بدنه ی آب پاش، بخشی از سیستم آب پاش است که سرلوله ی افشانه را در خود جای داده و به سیستم آبیاری شما وصل می شود. آبپاش های آبیاری فضای سبز اغلب در جاهایی نصب می شوند که فشار سیستم در آنجا بالاتر از میزان توصیه شده برای سرلوله ی آبپاش است. این میتواند به فشار آب بیش ازحد، ایجاد غبار، مه افشانی، و پوشش ناهموار منجر شود.

بدنه های آب پاش مارک WaterSense باعث می شوند حجم درستی از آب با پوشش یکنواخت تر افشانده شود.

۵. حسگرهای آب/رطوبت

وقتی پای مصرف آب وسط باشد، هر قطره ای حساب و کتاب دارد. هرچند شاید ما متوجه نباشیم اما نشتی ها مقصر اصلی هدررفت آب هستند. هر ساله بیش از یک تریلیون گالن آب در آمریکا به خاطر نشتی هدر می رود.

با در ذهن داشتن این واقعیت، در برخی از خانه های هوشمند و سیستم های ساختمان سازی حسگرهای آب/رطوبت به کار می روند که درصورت کشف یکی از دو مورد پیش گفته، به شما هشدار خواهند داد. برخی حسگرها و سیستم ها فوراً سیستم آب را به منظور جلوگیری از خرابی بیشتر و اتلاف آب قطع می کنند. وسایل دیگری هم هست که به خط اصلی تأمین آب شما وصل شده و دائماً جریان آب را ردیابی می نمایند تا از بروز کوچک ترین نشتی ها قبل از اینکه مسئله ساز شوند جلوگیری کنند.

شاید به نظر برسد نشتی ها از کنترل شما خارجند چون به اندازه ی سیفون توالت یا دوش باز واضح نیستند، اما راه های امکان پذیری برای پیشگیری، ردیابی، و کاهش نشتی وجود دارد. جلوگیری از آسیب دیدن آب فقط یک امتیاز اضافه است.

هر بار با یک قطره تفاوت ایجاد کنید

برنامه هایی مثل برنامه ی شراکتِ WaterSense متعلق به EPA، درجهت ارتقای فن آوری صرفه جویی در مصرف آب و آگاه کردن عموم جامعه از این نگرانی خاص زیست محیطی کار میکنند. اگر محصول یا سیستمی برچسب WaterSense داشته باشد، قطعاً حداقل ۲۰% کمتر از مدل اصلی آب مصرف می کند، به علاوه از نظر مصرف برق بهینه تر است.

برنامه ی WaterSense تا کنون بیش از ۴۶ بیلیون دلار در قبوض آب و برق مصرف کنندگان آمریکایی صرفه جویی کرده است. در سپتامبر ۲۰۱۸ اعلام شد که قرار است این برنامه به بخشی از قانون فدرال تبدیل شود. براساس معاهده ی بهره وری آب/ Alliance for Water Efficiency، این برنامه بخشی از قانون زیرساخت آب آمریکا در سال ۲۰۱۸ خواهد بود که توسط مجلس تصویب شده و منتظر تأیید سناست تا به کاخ سفید رفته و با امضای رئیس جمهور ترامپ به قانون تبدیل شود.

به نظر ما این نوع قانون گذاری و فن آوری صرفه جویی در مصرف آب، توانایی تغییر دادن جهان را دارد، و این همان کاری است که ما در Hydrofinity به دنبالش هستیم.

نیاز به حفظ آب واقعی است! و هر کسی که مصرف کننده ی آن است (یعنی کل نژاد بشر) باید به راه هایی بیاندیشد که می تواند از آن طریق سهم خود را در اطمینان از وجود آب کافی برای نسل های آینده ایفا کند. انجام این تغییرات کوچک نخستین گام در تضمین ادامه ی جریان آب عزیز ماست.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۴ Average: ۴.۵]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

۳ دیدگاه

  1. با سلام و سپاس از مطالب وزین سایت
    پرسشی دارم و آن اینست که :
    چرا برای تامین آب شرب روی تصفیه آب دریاها و اقیانوس و انتقال به خشکی ها برنامه ریزی نمی کنند ، که حجم بالای آن می تواند کاملا” نیازها را پوشش دهد؟

    1. سلام
      هم اکنون ایده ای می فرمایید در مناطق مختلفی به طرق مختلف پیاده سازی شده است. البته در این باره مقیاس آب شیرین تولیدی و هزینه ی تمام شده اهمیت بالایی دارند و ممکن است این راهکار همیشه به صرفه نباشد.
      برای آشنایی با یک نمونه ی موفق در شیرین سازی آب دریاها می توانید به مصاحبه ی دکتر حامد بهشتی مراجعه کنید:

      https://ecomotive.ir/1398/06/25/hamed-beheshti-interview/

  2. با تشکر از مقاله خوبتون
    لطفا در باره چگونگی صرفه جویی در مصارف غیر خانگی هم مطالبی بگذارید. تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *