نشست خبری صد استارتاپ با موضوع گزارش پاییزی روز گذشته در پارادایس هاب برگزار شد. در این نشست که با حضور آقای یاراحمدی، مسئول روابط عمومی صداستارتاپ، اقای کریمی، مدیر پرتفو و شبکه راهبری و آقای لطفی، مدیر امور شتاب دهنده ها در حضور رسانه های اکوسیستم انجام پذیرفت، به موضوعاتی مانند سرمایه گذاری های قطعی صد استارتاپ ، رویداد های آینده این نهاد، جزئیات داوری های پیش رو، و همکاری های آینده این نهاد با شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران پرداخته شد.
نشست با صحبت های آقای یاراحمدی آغاز گردید و ایشان ضمن بیان رسالت صد استارتاپ مبنی بر جلوگیری از آسیب رسانی سرمایه گذاری های کم ریسک به اکوسیستم، یادآور شد :« این روزها ، سرمایه گذاران استارتاپ های بالغ را برای سرمایه گذاری ترجیح می دهند چرا که ریسک کمتری نسبت به استارتاپ های مرحله بذری دارند اما صد استارتاپ، رسالت خودش را سرمایه گذاری در استارتاپ های مرحله بذری می داند چرا که اگر این استارتاپ ها مورد توجه قرار نگیرند تبعاتش همه اکوسیستم را فرا خواهد گرفت و تیم های کمتری شور و اشتیاق خود را برای ورود به اکوسیستم از دست خواهند داد.
وی ادامه داد : اگر این استارتاپ ها مورد توجه قرار نگیرند، خوراک سرمایه گذار ها کمتر می شود و فرصت خلق ارزش آفرینی برای کشور از دست می رود و زمانی که فرصت کمتری برای کار وجود داشته باشد، اشخاص کمتری حاضر به ماندن در اکوسیستم خواهند بود و مهاجرت نیروی انسانی شکل می گیرد.
یار احمدی در بخش دوم صحبت های خود به درس آموزی صد استارتاپ از تجربه های حاصل شده از فصول گذشته این رویداد پرداخته و به تغییرات جدید این نهاد اشاره کرد و گفت : « در گذشته مدل داوری و بررسی صد استارتاپ به شبکه راهبران وابسته بود اما در رویکرد جدید، سرمایه گذاران، شتاب دهنده ها و انجل ها در این روند دخیل داده شده اند.
در این حالت تیم های موجود در شتاب دهنده ها می توانند به صد استارتاپ معرفی شوند، همچنین صندوق های جسورانه نیز در فرآیند داوری مشارکت خواهند داشت. ما به صندوق های سرمایه گذاری کمک خواهیم کرد تا ریسک سرمایه گذاریشان را کمتر کنند. همچنین تلاش داریم تا بخشی از مبلغ سرمایه گذاری در استارتاپ به شتاب دهنده ها تزریق شود تا حمایتی باشد برای حرکت به سوی شتاب دهنده های تخصصی.
در ادامه مسئول روابط عمومی صد استارتاپ به رویکرد های جدید در این طرح نیز اشاره کرد و اذعان داشت : «در حال حاضر تیم هایی که از پروسه سرمایه گذاری خارج شده، رها نخواهند شد و پیگیری ها برای آموزش و مشاوره به این تیم ها آغاز می شود تا تیم مجددا بتواند با قوای بیشتری در رویداد شرکت کند.
همچنین در گذشته مبلغ بذرمایه اولیه که حدود ۲۰ میلیارد در سال بود را مجموعه صد استارتاپ به تنهایی تامین می کرد، اما در حال حاضر نهاد های جمع سپاری، سندیکا های فرشتگان و صندوق های جسورانه نیز در تامین بذرمایه مشارکت خواهند داشت و این به ما اجازه می دهد تا محدودیت های سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون تومانی را پشت سر بگذاریم.
وی مشارکت صندوق های استانی و خصوصی در این طرح را اتفاقی خوش آیند برشمرد و تصریح کرد : «جغرافیای فعالیت ما گسترش یافته و سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی در صندوق ما قطعی شده است. همچنین صندوق های سیستان و بلوچستان، همدان، اصفهان و یزد نیز به احتمال قوی مشارکت خواهند داشت.
به طور خلاصه تا به حال صندوق خراسان رضوی، شناسا، رویش، معاونت علمی (مبلغ ۴ میلیارد، برای سرمایه گذاری در استارتاپ هایی که هم بنیان گذار خانم دارند)، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق استان یزد و پرشین داروی البرز بیش از ۱۹ میلیارد تومان از صندوق را تشکیل داده اند. در کنار موارد بالا صندوق های بهمن، آمن، هارد تک، پلتفرم نیک استارتر به عنوان تسهیل گر و نهاد عمومی مانند شهرداری تهران، ستاد اجرایی فرمان امام، قوه قضائیه، سازمان فناوری اطلاعات نیز با نهاد صداستارتاپ همکاری خواهند داشت.
وی در پایان ضمن تاکید بر چابکی فرایند سرمایه گذاری، تیم هایی که سرمایه گذاری قطعی در آن ها انجام شده را معرفی کرد :«پرتفو ما با ۵ تیم به صورت قطعی تشکیل و آغاز شده است و سرمایه گذاری قطعی در استارتاپ های ابرپزشکی، فن آسا، مُدوپد، اسمارت مدیکو، دست به رنگ انجام شده است. پس از برگزاری سکوی پرتاب در آذر ماه میزان ثبت نام ها تقریبا سه برابر شده است و برآورد ما این است که پس از برگزاری رویداد سکوی پرتاب زمستانی، پرتفوی جدی تری را سازماندهی کنیم.»
یاراحمدی در بخش پایانی صحبت هایش به جزئیات رویداد های در پیش رو و رویداد جدید “نشانی” و همچنین محل جدید برگزاری رویداد ها در باغ بهشت اشاره کرد و گفت : «امسال همزمان با رویداد سکوی پرتاب، رویدادی با نام نشانی نیز برگزار خواهد شد. برای برگزاری رویداد ها محلی با نام “با همستان” طراحی و ساخته شده است که بخشی از این ساختمان محل برگزاری سکوی پرتاب زمستانی و بخش دیگر میزبان رویداد نشانی خواهد بود.
این رویداد فرصتی است برای تیم ها تا با مشاوران خبره هم صحبت شوند و همچنین فرصتی است تا علاقه مندان به صد استارتاپ حضور یابند و به شبکه ای از مشاوران و استارتاپ ها متصل شوند.
آقای کریمی در رابطه با رویداد نشانی گفت : «رویداد نشانی صرفا یک رویداد نیست و مسیر جدید در صد استارتاپ است که هدف بزرگی دارد و بستری است برای ارتباط و انتقال تجربه میان مدیران سنتی بازار، کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای کوچک.»