سید محمد حسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست با اشاره به مختصات و آیین نامه های مرتبط به شرکت های خلاق، گفت: مجموعه ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش از این سعی کرده است تعاملات خود را با حوزه ها گسترش دهد و تاسیس مرکز نوآوری حوزه علمیه مشهد یکی از برآیندهای این همکاری است.
زیستبوم شرکتهای خلاق
سجادی نیری در ادامه افزود: ستاد توسعه فناوریهای نرم در معاونت علمی، ستادی است به صورت خاص به مسائل مربوط به حوزه علوم انسانی، هنر و مسائل فرهنگی میپردازد. تلاش این ستاد در ابتدای مسیر، آن بود که گفتمان حاکم بر قانون شرکتهای دانش بنیان را به حوزه علوم انسانی و اسلامی و صنایع خلاق تسری بخشد، با این همه به دلیل اتمسفر حاکم بر این قانون، این مسئله، میسر نشد، لذا یک مسیر جدیدی به نام زیستبوم شرکتهای خلاق و صنایع فرهنگی باز شد و شرکتهای خلاق در این بستر به فعالیت پرداختند.
گفتمانسازی
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به لزوم فرهنگسازی در حوزه فناوریهای نرم و هویت ساز اضافه کرد: حوزه، عمود خیمه سپاه دانشی در حوزه صنایع نرم و هویت ساز است و امیدوار هستیم با گفتمانسازی و انجام کارهای پژوهشی، کمک کنند که مسئولین و مدیران کشور، اهتمام بیشتری نسبت به صنایع خلاق و فناوریهای نرم داشته باشند. این مسئله باعث میشود که رویکرد جدیدی نسبت به صنایع خلاق و فرهنگی ایجاد شود.
مرکزی برای تمام کشور
سیدمحمدحسین سجادی نیری با توجه به مرکزیت شهر قم در مسائل حوزوی، گفت: مرکز نوآوری و صنایع خلاق قم باید به صورت مرکزی برای تمام کشور عمل کند، میتوان در این مجموعه یک مرکز مجازی تاسیس کرد که بتواند دیگر مراکز حوزوی در کشور و شهرستانها را نیز تحت پوشش خدماتدهی خود قرار دهد.
استفاده از ظرفیتهای خیرین
استفاده از ظرفیتهای خیرین برای توسعه صنایع فرهنگی و نرم و هویتساز در محیطهای حوزوی، یکی از محورهای مورد بررسی در این نشست بود. همچنین مقرر شد تا ساختمانی مناسب برای استقرار مرکز خلاقیت و نوآوری پیشبینی شود.