محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان با ارائه سامانهای برای احراز هویت غیر حضوری توانستند این سامانه را در قوه قضائیه و سازمان بورس پیاده سازی کنند و در حال حاضر با این سامانه بیش از ۳.۵ میلیون احراز هویت الکترونیکی انجام شده است.
دکتر علی رسولیزاده، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: همهگیری کرونا در کشور، با وجود همه سختیها، به تلاشهای چندین ساله برای توسعه فعالیتهای آنلاین، سرعت مضاعفی بخشیده است؛ چرا که حساسیتهای حاکمیت و جامعه برای عدم ایجاد تجمع افراد در اماکن و ادارات، نهادها و سازمانهای دولتی را وادار کرد تا حد امکان، بخش بیشتری از خدمات خود را به صورت غیرحضوری در اختیار مخاطبان قرار دهند و از مراجعه حضوری آنها جلوگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: از این رو این شرکت دانش بنیان به عنوان یکی بزرگترین مجموعه سرمایه انسانی هوش مصنوعی کشور، بستری را در اختیار نهادهای مختلف کشور قرار داد تا از طریق آن افراد بتوانند به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری از خدمات متنوعی بهرهمند شوند، به گونهای که با ایجاد زیرساخت احراز هویت غیرحضوری، در قالب سامانهای به نام «فراشناسا» به ارائه خدمت پرداختیم.
رسولی زاده با اشاره به اهمیت احراز هویت، اظهار کرد: عزم دستگاه قضا برای الکترونیکی شدن دادرسی و دسترسی آسان افراد به خدمات این قوه، نیز بر پایه این پیشنیاز امکان تحقق یافت. بر همین اساس سامانه فراشناسا در یکی از مهمترین همکاریهای خود با قوه قضائیه، امکان تحقق این مهم را برای این قوه فراهم کرد.
وی افزود: سامانه مشترک قوه قضائیه و فراشناسا، که در سایت «ثنا» پیادهسازی و با حضور معاون قوه قضائیه، حجتالاسلام اژهای، رونمایی شد و از طریق سامانه فراشناسا سرویسهای احراز هویت خود را در اختیار قوه قضائیه قرار داد تا امکان ثبتنام افراد برای بهرهمندی از خدمات غیرحضوری این قوه، فراهم شود.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه کاربران میتوانند پس از ورود به سامانه و ثبت اطلاعات هویتی خود، احراز هویت الکترونیک را انتخاب کنند تا به درگاه احراز هویت غیرحضوری فراشناسای این شرکت هدایت شوند، ادامه داد: از این طریق کاربران با بارگذاری فیلم و عکس سلفی از خود، بدون فوت وقت و در کمترین زمان ممکن از خدمات مورد نیازشان بهرهمند خواهند شد
رسولی زاده گستردهترین درگاه فعال فراشناسا را احراز هویت غیرحضوری در سجام و دریافت کد بورسی روی اپلیکیشن سیگنال دانست و افزود: علاوه بر قوه قضائیه و سازمان بورس، فراشناسا، خدمات احراز هویت الکترونیکی خود را به بیش از ده نهاد و سازمان دولتی و غیردولتی ارائه داده و تا کنون موفق به انجام بیش از سه و نیم میلیون احراز هویت الکترونیکی شده است.
مجری طرح خاطر نشان کرد: برای ایجاد فضایی امن و مطمئن، فراشناسا از سرویسهای متنوعی بهره میگیرد که از جمله آنها میتوان به سرویسِ پردازش تصویر، پردازش صوت، زنده بودن تصویر، پردازش دستورات حرکتی و بافت چهره اشاره کرد. تسریع انجام امور و شفافیت فرایندهای ناظر بر احراز هویت از دیگر مزایایی است که میتوان برای این سامانه ذکر کرد.
بر اساس اعلام این شرکت، در احراز هویت آنلاین، لحظاتی پس از درج اطلاعات، افراد نتیجه درخواست خود را میبینند.