طبق این طرح هرکدام از پلتفرم ها و فعالان کسب و کارهای فضای مجازی، تنها با دریافت پروانه کسب ذیل قانون نظام صنفی کشور با رعایت الزامات فنی ابلاغ شده مجاز به فعالیت هستند.
احمد حسین فلاحی، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در توضیح این طرح در صحن علنی گفت: «کمیسیون آموزش به عنوان کمیسیون اصلی در آبان ماه سال گذشته در راستای پشتیبانی و مانعزدایی از بخش تولید این طرح با ۱۶ ماده را طی ۴ تا۵ جلسه متعدد با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط و کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس مورد بررسی قرار داد. در نهایت در جلسه ۱۱ آبان ماه۹۹ با اصلاحاتی به تصویب رسید. در کمسیون صنایع هم به عنوان کمیسیون فرعی این طرح مورد بررسی قرار گرفت.»
او ادامه داد: «تمام تلاش کمیسیون آموزش این بود تا زمینههای رشد شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را فراهم کند. موانع تولید را بردارد و در این راستا دستگاههای مختلف را هم موظف کردیم تا زمینه فعالیت جوانان را فراهم کنند.»
در ادامه علی اسلامی پناه، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم به عنوان نماینده دولت به عنوان مخالفت این طرح گفت: «این طرح مزایای بسیاری دارد؛ اما تصویب این طرح سبب میشود که بخشی از وظایف وزارت علوم سلب شود و به معاونت علمی ریاست جمهوری محول میشود. در حالی که معاونت علمی یک معاونت موقت است و رئیس جمهور میتواند این معاونت را منحل کند. در حالی که براساس این طرح بخشی از وظایف وزارت علوم در جهت نظارت بر شرکتهای دانشبنیان به معاون رئیس جمهور داده میشود. از سوی دیگر این طرح انسجام را از وزارت علوم گرفته و برای دولت بار مالی ایجاد میکند.»
اسفندیار اختیاریی کسنویه، نماینده یزد هم به عنوان نماینده موافق این طرح بیان کرد: «اهمیت طرح جهش تولید دانش بنیان در این است که جوانان فعال در شرکتهای دانش بنیان در شرایط سخت اعم از شیوع کرونا به کشور کمک کردند. به یاد داشته باشید که این شرکتهای در این دوران تعداد زیادی دستگاههای تنفس مصنوعی تولید کردند.»
او ادامه داد: «وقتی در رابطه با شرکتهایی صحبت میکنیم که در حوزه تکنولوژی و فناوری فعالیت دارند بنابراین لازم است قوانین نیز در این حوزه به روز شوند. این طرح هم در جهت حمایت شرکتهای دانش بنیان مطرح شده و ۱۲۰ پیشنهاد از سوی نمایندگان برای آن ارائه شده که بیانگر میزان رضایت آنها از این طرح و میزان اهمیت آن است.»
در نهایت نمایندگان با کلیات طرح جهش تولید دانش بنیان با ۲۰۷ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند و این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش به عنوان کمیسیون اصلی ارسال شد.