آذرماه سال گذشته (۱۳۹۹) سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران تجهیز تاکسی های شهر تهران به بارکد یکپارچه شهری را با ۱۰ ایستگاه تاکسی آغاز کرد و حال محمد شریفی، معاونت خدمات دیجیتال شهروندی سازمان فاوای شهرداری تهران اعلام میکند که در حال حاضر اجرای این پروژه به کل سطح شهر تهران گسترش یافته است و پیشبینی میشود تا پایان تابستان ۴۰ هزار تاکسی به این بارکدها مجهز شوند.
تجهیز ۴۰ هزار تاکسی تا پایان تابستان
محمد شریفی میگوید تجهیز ۴۰ هزار تاکسی به بارکد یکپارچه شهری تا پایان تابستان به اتمام میرسد. او میگوید که «سازمان تاکسیرانی آمار تاکسیهای شهر تهران را بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تاکسی اعلام کرده است. با این حال امیدواریم تا آخر تابستان امسال درصد قابل توجهی از تاکسیها به بارکد یکپارچه شهری متصل شوند.» پیشاز این رئیس سابق سازمان تاکسیرانی تعداد تاکسی های فعال در شهر تهران را ۸۰ هزار تاکسی اعلام کرده بود.
حال شریفی میگوید که پس از اتمام تجهیز تاکسی های خطی به بارکد یکپارچه شهری، نوبت به تجهیز تاکسی های گردشی میرسد. او تجهیز این تاکسی ها را فرایندی طولانیتر و پیچیدهتر از تاکسی های خطی عنوان میکند؛ اما با این حال اظهار امیدواری میکند که بتوان این پروژه را تا پایان سال به اتمام رساند و تمامی تاکسی ها به بارکدهای یکسان تجهیز شوند.
طبق گفته شریفی هماکنون تجهیز تاکسی ها برعهده سازمان تاکسیرانی گذاشته شده و آنان با ارسال پیامک به دارندگان تاکسی برای مراجعه و مراکز تعیین شده و تجهیز به بارکد واحد پرداخت اطلاع رسانی میکنند.
در ابتدای شیوع ویروس کرونا شرکتهای فعال در حوزه پرداخت کرایه تاکسی اعلام کردند که میزان پرداخت کرایه تاکسی به صورت آنلاین تا حدودی افزایش یافته و این میزان تقریبا ۲ درصد پرداخت کرایه تاکسیها را شامل میشود و این میزان با انتظارهای حاکمیتی بسیار متفاوت است.
شریفی در خصوص استقبال کاربران از پرداخت آنلاین کرایه تاکسی اعلام میکند: «با توجه به این مساله که هیچ کمپینی برای پرداخت آنلاین کرایه تاکسی صورت نگرفته، میزان مشارکت قابل قبول است. اما از طرفی هم کرونا بهخودی خود این درصد را افزایش داده و هم اینکه بهزودی کمپینهایی را با همکاری اپلیکیشن های پرداختی شروع خواهیم کرد تا شهروندان با پرداخت آنلاین کرایه تاکسی بیشتر آشنا شوند.»
او از اعلام آمار دقیق پرداختهای آنلاین پیش از شروع کمپین تبلیغاتی خودداری کرد و گفت: «به محض آنکه کمپین آشنایی و فرهنگ سازی انجام شود، میزان مشارکتها به اشتراک گذاشته میشود.»
سیزده اپلیکیشن به سامانه شهرپی متصل شدند
شریفی در خصوص اپلیکیشنها و کیفپولهای پرداختی که تا کنون به سرویس شهرپی متصل شدهاند، گفت: «تا کنون ۱۳ اپلیکیشن و کیف پول به سامانه شهرپی متصل شدهاند و ۴ اپلیکیشن دیگر هم در حال اتصال هستند. همچنین درخواستهای دیگری ازسوی سایر اپلیکیشنها در راه است که آنها هم در انتظار بررسی هستند و بهزودی به سامانه متصل خواهند شد.»
تاپ، پیپاد، آپ، دیجیپی، ایزیپی، فونپی، ریالو، ست، گپ، همراه کارت، سکه، آیدی پی و بانک شهر اپلیکیشنهایی هستند که امکان پرداخت کرایه تاکسی در آنها وجود دارد. همچنین اپلیکیشنهای ایوا، مینیمم، داپ اپ و بههمراه بهزودی به این سامانه متصل خواهند شد. از میان اپلیکیشن های یاد شده، اپلیکیشن های تاپ، ریالو و آیدیپی امکان پرداخت میادین میوه و ترهبار را هم دارند. همچنین امکان پرداخت قبوض نوسازی، کسبی و پسماند هم ازطریق اپلیکشنهای پیپاد و آیدی پی امکانپذیر است.