اخبار استارتاپیاخبار صنایع خلاق و فرهنگیصنایع خلاق و فرهنگی

راه اندازی خانه خلاق و نوآوری علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

تفاهم‌نامه تاسیس خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با حضور حسینعلی قبادی رییس این پژوهشگاه و پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق به امضا رسید.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است. این سازمان، مرکزی پژوهشی است که به مطالعه و تحقیق در حوزه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می‌پردازد.

پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، در مراسم امضای این تفاهم نامه، گفت: اقدام پسندیده این پژوهشگاه در تاسیس خانه خلاق و نوآوری، می‌تواند منشاء اثر بسیار مثبتی در حوزه کاربردی‌سازی فرهنگ، هنر و علوم انسانی و تجاری سازی ایده ها و علوم انسانی تولید شده در این پژوهشگاه باشد. با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و همیاری ستاد، امید است خانه خلاق و نوآوری این پژوهشگاه در کوتاه‌ترین زمان ممکن تاسیس شود.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: این پژوهشگاه با سابقه دیرینه‌ای که از آن برخوردار است، مخزن و انباشت غنی از مطالعات فرهنگی و علوم انسانی را در اختیار دارد. امضای تفاهم‌نامه امروز و تاسیس خانه خلاق و نوآوری، راه را برای تجاری سازی فرهنگ، هنر و علوم انسانی و علم نافع هموار خواهد کرد. باید توجه داشت که حدود ۵۰ درصد از برونداد مراکز دانشگاهی کشور بانوان هستند که علاقه‌مند هستند تا آموخته‌های خود را به صورت یک شغل در اجتماع پیگیری کنند.

وی ادامه داد: همچنین ۵۰ درصد از کل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مربوط به رشته‌های علوم انسانی و هنر هستند که در بازار کار با چالش‌های جدی مواجه هستند. راه اندازی این خانه خلاق و نوآور می تواند در شکل‌دهی به زیست بوم صنایع فرهنگی و ایجاد اشتغال در این حوزه موثر باشد.

کرمی، ضمن تبیین بیشتر وضعیت اشتغال در کشور گفت: در کشور نیازمند مکان‌های همچون خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هستیم تا نقش اکسلریتور و شتاب دهی به تجاری سازی فناوری‌های نرم و خلاق را عهده‌دار شوند. در حال حاضر حجم گردش مالی صنایع نرم و خلاق و فرهنگی در کشورهای توسعه یافته بیش از ۲۷۰۰ میلیارد دلار است، برای مثال گردش مالی جهانی سینما بیش از ۶۰ میلیارد دلار است، در حالی که این رقم در کشور ما معادل فقط ۳۰۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: این اعداد لزوم جهش و تلاش بیشتر را در زمینه صنعت سینما به ما گوشزد می‌کند. وقتی سینماگران در عرصه‌های جهانی تحسین می‌شوند و جوایزی مانند اسکار، خرس برلین یا جوایز آسیایی شانگهای را می‌ربایند، این نشانه ای از شایستگی سینمای ایران در جهان است، ولی در بعد ثروت‌افزایی و اشتغال وضعیت ما مطلوب نیست. در واقع این حجم ناچیز از گردش مالی سینما به عنوان یکی از زیرشاخه‌های صنایع نرم و خلاق، قابل قبول نیست.

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰ رشته مختلف در صنایع نرم و خلاق وجود دارد، که توسعه هر کدام از آنها بدون توسعه کلان زیست بوم نوآوری در کشور مقدور نیست. باید اجزای زیست‌بوم از جمله خانه‌های خلاق، مراکز نوآوری و یا شتاب دهنده ها را تا حد امکان توسعه داد تا بسترسازی‌های مورد نیاز صورت گیرد.

کرمی با تاکید بر اهمیت آشناسازی دانشگاهیان با فناوری‌های نرم و هویت‌ساز، گفت: تا زمانی که دانشگاهیان یا هنرمندان و فعالان فرهنگی، با فناوری‌های نوین در حوزه کاری‌ خود آشنا نشوند، نمی‌توان امید جهش در این حوزه را داشت. در حال حاضر گردش مالی صنعت اسباب بازی در جهان رقمی در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است، این در حالی است که این عدد در کشور ما معادل ۳۵۰ میلیون دلار است.

وی تاکید کرد: از این عدد نیز بیشتر کالاها وارداتی است و تنها ۱۵ میلیون دلار اسباب بازی های ایران‌ساخت است. این اعداد مسیر و راه را به ما نشان می‌دهد. برای مثال در این حوزه باید با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند AR، VR، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء یا مکاترونیک و تولید اسباب‌ بازی های تعاملی، ورود کرد و رقبای خارجی را عقب راند و بازار کشور و منطقه را تصاحب کرد.

حسینعلی قبادی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این رویداد، با اشاره به پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به شکل عام و دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش بنیان به شکل خاص، افزود: خانه خلاق و نوآوری، همان ظرف و ساختاری بود که در این پژوهشگاه برای نیل به اهداف عالیه به دنبال آن بود و این پژوهشگاه به عنوان اولین خانه خلاق و نوآوری علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تلاش خواهد کرد تا مطالعات و دانش موجود و فعالان فرهنگی را به سمت کارآفرینی و تولید ارزش افزوده و اثربخشی بیشتر در اجتماع رهنمون شود.

قبادی گفت: باید توجه داشت تا زمانی که سایه فرهنگ بر سیاست، اقتصاد و اجتماع ما گسترانیده نشود، نمی‌توان انتظار یک اقتصاد یا اجتماع پویا و پیشرو رو داشت. این فرهنگ است که می‌تواند همه اولویت‌های اقتصادی را جهت‌دهی کند و باعث ترغیب جامعه به ایجاد تغییرات مثبت شود. اگر هم حرف و سخنی برای جهانیان داشته باشیم، آن را از دریچه فرهنگ بیان خواهیم کرد.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، گفت: همه آنهایی نیز که دغدغه بومی‌سازی و دینی‌سازی علوم انسانی و فرهنگی را دارند، باید به این مهم توجه کنند که بومی‌سازی از مسیر کاربردی‌سازی ممکن است و مفاهیم علوم انسانی باید در ساختار عمومی جامعه نفس بکشد تا بومی‌سازی شود.

خانه خلاق و نوآوری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محله کریم‌خان زند تهران مستقر خواهد شد. این خانه خلاق و نوآور همچنین از امکاناتی مانند محل کار اشتراکی، سالن کنفرانس، سالن ورزشی، بخش نمایشگاهی، فروشگاهی و زیرساخت‌های اینترنتی برخوردار خواهد بود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
ایرنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *