رحیم زارع، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بهرهگیری از ظرفیت های اقتصاد دیجیتال را یکی از راههای برون رفت کشور از وضعیت نامناسب اقتصادی برشمرد و گفت: اقتصاد دیجیتال همیشه به دنبال شناسایی چالش ها و فرصت ها است و راه حل های خلاقانه ای را با استفاده از فناوری در فضای مجازی به مردم و دولت ها ارائه میدهد.
نماینده مردم آباده، خرمبید و بوانات در مجلس، استفاده از ظرفیتهای استارتاپ ها در حوزههای مختلف اقتصادی را یکی از راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در کشور دانست و گفت: به عنوان مثال امروزه در کشورهای بسیار زیادی از اپلیکیشنها و پلتفرم های مختلفی برای توسعه گردشگری و خدمات اقامتی استفاده میشود که هاستل از جمله معروفترین آنهاست؛ حال آنکه در کشورمان نیز قابلیت بهرهگیری از چنین ایدههایی برای توسعه و رونق گردشگری نیز وجود دارد.
زارع ادامه داد: اقامت یکی از ارکان توسعه صنعت توریسم و گردشگری است و برای این رکن مهم امروزه در دنیا راهکارهای جالب و قابل توجهی از سوی اقتصاد دیجیتال ارائه شده که از جمله آنها اجاره اقامتگاههای بوم گردی و روستایی است.
این اقتصاددان با اشاره به نسبت مستقیم توسعه گردشگری و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشورمان پلتفرم های دیجیتال بسیار خوبی برای خدمات اقامتی توسعه یافته است که از جمله آنها میتوان به هومسا، جاجیگا، جاباما و … اشاره کرد که در حقیقت با بهرهگیری از کادر متخصص و نخبه توانستهاند امکان انتخاب اقامتگاه در سراسر کشور را در اختیار گردشگران قرار دهند.
وی ادامه داد: البته ثمرات چنین پلتفرمهایی تنها متوجه گردشگران و مسافران نیست، بلکه مردم بومی روستاها و شهرستانهایی که میزبان مسافران هستند نیز با استفاده از چنین قابلیتهایی اقامتگاههای خود را در معرض نمایش و انتخاب میلیونها نفر از سراسر ایران قرار میدهند که در نوع خود به توسعه کیفیت صنعت گردشگری در کشور نیز کمک میکند.
زارع با بیان اینکه این اتفاق موجب توسعه صنعت گردشگری در سراسر کشور شده است، خاطرنشان کرد: حمایت از صنعت گردشگری و پلتفرم های فعال در این حوزه میبایست از جمله برنامههای جدی دولت باشد چراکه این صنعت میتواند در گرهگشایی از مشکلات کشور بسیار موثر باشد و طبیعتا مجلس نیز در بررسی برنامه هفتم توسعه نگاه ویژهای به صنعت گردشگری و پلتفرم های فعال آن خواهد داشت.