عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی در نخستین روز رویداد G-forum با موضوع حفاظت از داده در حکمرانی در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ گفت: حفاظت از دادههای شخصی به جریان آزاد دادهها و تجارت در قالب کسبوکارهای دادهبنیان منجر می شود.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲، همزمان با نخستین روز نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری نشست اول رویداد G-forum با موضوع حفاظت از داده در حکمرانی با سخنرانی باقر انصاری عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی برگزار شد.
باقر انصاری در خصوص دلایل و چالش های حمایت از داده های شخصی گفت: حمایت از دادهها در ایران، صیانت از دادهها فهم شده است. پرداختن به دادههای شخصی بسیار کلیدی است و باید موضع خود را نسبت به آن مشخص کنیم و سپس به دیگر انواع داده در جغرافیای دادهشناسی بپردازیم.
او ادامه داد: در حال حاضر، در وضعیت هرج و مرج در حمایت از دادههای شخصی در ایران هستیم. در این زمینه یا هیچ حمایتی از حریم خصوصی نداریم یا حمایتها بسیار محدود است.
به گفته انصاری منظور از داده انواع اطلاعات است که باید مربوط به شخصی حقیقی باشد که هویت آن مشخص باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی تاکید کرد: بخش اعظم اطلاعاتی که در دنیای دیجیتال ارائه می شود مبتنی بر داده های شخصی است.
او گفت: اهداف پردازش داده های شخصی ارائه سرویس، توسعه و ارتقا سیستم و سرویس، پیشگیری از جرایم و تخلفات، بازاریابی و تبلیغات تجاری، اجرای احکام قوانین و دستورات قانون و فروش یا اجاره این داده های می باشد.
انصاری معتقد است حمایت از دادههای شخصی کمک میکند تا جریان آزاد دادهها و تجارت در کسب وکارهای دادهبنیان تضمین شود. او تاکید کرد: به جای تنظیمگری قائده محور، باید به سراغ تنظیمگری اصلمحور برویم که انعطافپذیر است. دیگر مسئله مهم، رعایت حق اشخاص موضوع داده در قوانین است.
عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی گفت: در کشور ما، کسب و کارها باید پیشقدم شوند و سیاستهای داده خود را مشخص کنند. البته این سیاستها نباید استثماری باشد.
انصاری افزود: در دنیا سه مدل حکمرانی داده وجود دارد؛ مدل اروپا، آمریکا و چین. این مدل ها مبتنی بر یک تجربه زیسته چند دهه ای حکمرانی است. لذا هیچ کدام در کشور ما جواب نمیدهد. ما در ابتدای راهیم و باید با حداقل ها شروع کنیم.