جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی بر سکوی کارن کراد از بخش های مهم و جدید اینوتکس ۲۰۲۲ است که امسال در این رویداد مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲، حساسترین چالش حمایت از شرکتهای دانشبنیان و نوپا چگونگی تامین مالی آنهاست. تامین مالی جمعی، نوعی جمعسپاری و روشی رایج برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان، صنایع متوسط و کوچک مقیاس، پروژههای هنری، صنایع خلاق، استارتاپها و کارآفرینان است.
در همین راستا علیرضا آقا احمدی مدیر تامین مالی شرکت کارن کراد گفت: ۲ شرکت دانش بنیان با سابقه ویژه نمایشگاه اینوتکس بر روی پلتفرم سرمایه گذاری کارن کراد قرار گرفته که مورد توجه حاضران قرار گرفته است. مدت این ۲ طرح، یک سال و پیشبینی سودشان ۳۵ درصد است. این طرحها دارای وثایق مالی و ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برای اصل سرمایه هستند.
وی افزود: این نوع سرمایه گذاری میتواند با ریسک همراه بوده و سرمایه گذاران معمولا بر روی طرحهایی سرمایهگذاری میکنند که سابقه خوب و بازدهی مناسبی داشته باشد. طبیعتا میزان سود و ریسک طرح، با هم رابطه مستقیمی دارند.
آقااحمدی افزود پس از صدور مجوز تامین مالی جمعی، در سال ۱۳۹۹ نخستین طرح بر سکوی کارن کراد و با مجوز از شرکت فرابورس ایران قرار گرفته و در مدت چهارماه، اجرا شده و تقسیم سود کرد. در سال ۱۴۰۰، کارن کراد میزبان ۱۷ شرکت دانشبنیان برتر در مسابقه تلویزیونی کارویا از شبکه یک سیما بود و بیش از ۴۰ میلیارد تومان توسط ۱۷۵۰ سرمایهگذار حقیقی و حقوقی برای این سرمایهپذیران تامین کرد.
گفتنی است نمایشگاه اینوتکس رویدادی منحصر به فرد در اکوسیستم نوآوری و فناوری به شمار میرود که هرساله و با حضور پرشور کارآفرینان، صاحبنظران مطرح حوزه علم و فناوری و بازیگران فعال در اکوسیستم استارتاپی و نوآوری کشور برگزار میشود.