خودروهای معمولی از سوخت های فسیلی مانند بنزین یا گازوئیل، برای تامین انرژی موتور احتراق داخلی استفاده میکنند. این خودروها در حین رانندگی با تولید صدا و گازهای خروجی، موجب آلودگی صوتی و آلوگی هوا میشوند. خودروهای معمولی به صرفه نیستند و تنها حدود ۱۸ تا ۲۵ درصد از انرژی موجود در سوخت را برای حرکت خودرو در جاده ها استفاده میکنند. چنین خودروهایی بیش از یک قرن است که به صورت انبوه تولید شده اند و زیرساختهای پشتیبانی قابل توجهی از جمله تاسیسات ساخت، تعمیر و سوختگیری، برای این خودروها ایجاد شده است.
اما در کنار پیشرفت این خودروها، فعالان حوزه خودرو مدت هاست که ساخت و توسعه انواع خودروهای برقی را در دستور کار قرار داده اند.
دانشمندان در ساخت این خودروها تلاش میکنند تا معایب خودروهای معمولی را با جایگزینی خودروهای برقی از بین ببرند و همزمان بازدهی بالایی در صنعت حمل و نقل ایجاد کنند.
مطالعه سیر پیشرفت یک فناوری، اطلاعات زیادی در رابطه با دیدگاهها، نقاط عطف و چالشهای آن حوزه به ما میدهد. از این رو، در این مطلب بنا داریم تا با ارائه سیر تاریخی پیشرفت خودروهای برقی در قالب اینفوگرافیک، یک آشنایی کلی با روند توسعه این خودروها پیدا کنیم: