مهدی صفاری نیا رئیس پارک فناوری پردیس امروز در بیستمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترینهای پارک فناوری پردیس که با حضور سرپرست معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در محل پارک در حال برگزاری است، گفت: در حال حاضر مساحت این پارک به ۴۰۰ هکتار رسیده است و فازهای توسعه اراضی آن رو به پیشرفت هستند.
وی با بیان اینکه ۴۳۹ شرکت عضو پارک فناوری پردیس هستند، گفت: ۴۸ کارگزار خدمات تخصصی، ۴۷ عضو شعب، ۱۹۶ شرکت تملیکی، ۶۰ شرکت استیجاری و ۸۸ تیم نوپا عضو و تحت پوشش پارک فناوری پردیس هستند.
وی با اشاره به شرکتهای عضو و تحت پوشش پارک فناوری پردیس گفت: در حال حاضر ۲۶۰ استارت آپ مستقر در شعب پارک پردیس هستند. رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه ۲۴ فضای کار اشتراکی در پارک وجود دارد، گفت: ۷۹ شتاب دهنده نوآوری که شامل ۷۰۰ استارت آپ میشود در شعب پارک فناوری پردیس مشغول تحقیق و توسعه هستند.
وی با بیان اینکه ۱۶۳ شرکت دارای مجوز دانش بنیانی هستند که عضو پارک شده اند، گفت: همچنین ۸۹۰۰ نفر در پارک فناوری پردیس مشغول به فعالیت هستند.
عملکرد شرکتهای دانش بنیان پارک فناوری پردیس در حوزه فروش و صادرات
صفاری نیا با اشاره به فروش داخلی و صادرات شرکتهای عضو پارک گفت: مجموع فروش داخلی شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس در سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۰۱ هزار میلیارد ریال بوده است و بر اساس آمارها ۲۹ درصد این میزان فروش نسبت به سالهای قبل توسعه داشته است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ محصول به ۲۴ کشور خارجی به میزان ۱۵.۵ میلیون یورو صادر شده است، گفت: همچنین با تولید محصولات شرکتهای دانش بنیان در این پارک به میزان ۳۵۱ میلیون یورو مانع از خروج ارز از کشور شده که این محصولات در حوزههای الکترونیک و مخابرات، دارو و تجهیزات پزشکی و سایر حوزهها بوده است.
رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به عملکرد شرکتهای دانش بنیان در پارک فناوری پردیس در حوزه سرمایه گذاری گفت: در سال ۱۴۰۰، ۱۸ هزار میلیارد ریال بخش خصوصی در ساختمان و تجهیزات این شرکتها سرمایه گذاری کردند.
وی با بیان اینکه همچنین ۲۵۰ هزار متر مربع برای فضاهای پژوهش و فناوری شرکتهای دانش بنیان در پارک فناوری پردیس اختصاص داده شده که در حال بهره برداری است، گفت: مجموع سرمایه گذاری دولت برای حوزه فناوری و نوآوری پارک ۵ هزار میلیارد ریال بوده است.
صفاری نیا با اشاره به درصد فروش بخش تحقیق و توسعه شرکتهای دانش بنیان در پارک گفت: در سال گذشته ۸,۲۰۵ میلیارد ریال هزینه سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه بوده است.
وی با بیان اینکه ۲۰۵۲ محصول فناورانه در پارک به تولید میرسد گفت: در سال گذشته ۱۲۰ محصول ارتقا یافته ضمن اینکه ۶۷ محصول جدید به تولید رسیده است.
رئیس پارک فناوری پردیس با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس و شرکتهای عضو آن همواره با دانشگاهها و شرکتهای فناور همکاری میکند، گفت: در سال گذشته ۸۴ مورد هم افزایی بین شرکتهای پارک و دانشگاهها انجام گرفته که در این راستا ۷ پایان نامه در شرکتها و ۹ پایان نامه در حوزه فناوری و نوآوری به نتیجه رسیده است.
وی با بیان اینکه همچنین در سال گذشته ۱۳۷۰ فرصت برای کارآموزی، استخدام، پایان نامه و امریه انجام گرفته، گفت: ۳۰۰ مورد خدمت به شرکتهای عضو از طریق کارگزاران خدمات تخصصی کسب و کار ارائه شده است. به گفته وی، همچنین در مدت یک سال گذشته به ۳ هزار نفر آموزش تخصصی طی ۱۹ دوره داده شده است، همچنین ۵۰ مورد خدمات مشاوره به اعضای سایت ارائه شد.
رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه پارک فناوری پردیس از شرکتها در راستای توسعه بازارشان وحضور در مناقصهها حمایت میکند، گفت: طی مدت یک سال اخیر ۳۸۳ فقره ضمانت نامه در مناقصات به مبلغ ۵,۷۷۰ میلیارد ریال به شرکتها صادر شده است.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان ۲۲۰ فقره تسهیلات به مبلغ ۱,۳۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از پارک دریافت کرده اند.
صفاری نیا با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان از معافیتها و مزایای قانونی برخوردار میشوند، گفت: یکی از اقداماتی که پارک برای این شرکتها انجام داده پیگیری برای تدوین و تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان و آئین نامههای اجرایی، پیگیری کاهش تعرفههای حامل انرژی و مشارکت در کارگروه مقررات زدایی بوده است.
به گفته وی، ۲۲ نفر توانسته اند خدمات نظام وظیفه خود را در پارک بگذرانند. وی همچنین در ادامه گفت :۱۶۱۶ میلیارد ریال معافیت بر عملکرد شرکتها بوده که پارک فناوری پردیس در این زمینه حمایتهایی داشته است. رئیس پارک فناوری پردیس با تاکید بر اینکه پارک نیازهای فناورانه صنایع بزرگ را برطرف کرده و در راستای حمایت از آنها گامهایی برداشته است، گفت: بیش از ۵۰ پروژه در قالب ۲۰ قرارداد با صنایع مختلف به ارزش ۱,۵۰۰ میلیارد ریال اجرایی شده که در این راستا ۱۰۰ نیاز صنعت به محصولاتهای تک بومی سازی شده است.
وی با بیان اینکه طی دو سال اخیر بیش از ۶,۱۰۰ میلیارد ریال شبکه فن بازار ایران عملکرد اقتصادی داشته است، گفت: همچنین طی این مدت رویدادها و نمایشگاههای مختلفی برای شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ های این مجموعه برگزار شده است.
صفاری نیا با بیان اینکه در قالب رویدادهای مختلفی تجارت دانش و فناوری جریان سازی میشود، گفت: ۳۰۰ میلیارد ریال قرارداد فروش در قالب یکی از این رویدادها منعقد شده است.
وی با اشاره به تأسیس پایگاه صادرات محصولات پارک فناوری پردیس گفت: افزایش پایگاههای صادراتی، دو پایگاه کنیا و عمان، مذاکره برای تأسیس پایگاه در ترکیه و ونزوئلا از جمله اقدامات پایگاه صادرات محصولات پارک طی یک سال اخیر بوده است. این اقدام با هدف صادرات ۳۰ میلیون یورویی محصولات دانش بنیان عضو این مجموعه اجرایی میشود.
وی با اشاره به دبیرخانه شبکه انتقال فناوری D8 گفت: در سال ۱۴۰۰ یازده تفاهم نامه و قرارداد انتقال فناوری به ارزش ۱۰.۶ میلیون دلار در قالب این شبکه منعقد شد.
رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به جایزه مصطفی (ص) گفت: اکنون این جایگاه تبدیل به NGO شده به طوری که با ساختاری منفک از دولت فعالیت میکند. وی با اشاره به ایجاد زمینه اشتغال نخبگان مقیم خارج در پارک گفت: در سال ۱۴۰۰ از ۱۴ کشور مهاجرت معکوس داشتیم که ۳۵ نخبه جذب شدند و به واسطه علم آنها ۱۰ فناوری جدید تولید شد؛ به واسطه اشتغال نخبگان مقیم خارج در پارک ۱۶۲ شغل جدید (در ۳۰ شرکت) ایجاد شد.
صفاری نیا ادامه داد: ۴ شرکت از شرکتهای راه اندازی شده توسط ایرانیان غیرمقیم توانسته اند از پارک خارج شوند. وی با بیان اینکه هر ساله محصولات شرکتهای دانش بنیان برای انتخاب برترینها مورد ارزیابی قرار میگیرند، گفت: امسال از ۱۲۲ شرکت ۸ شرکت را به عنوان شرکت برتر انتخاب کردیم و در این مراسم از آنها تجلیل کردیم.