سیستم پیامک ماهوارهای که پیش از این در برخی گوشی ها مثل آیفون ۱۴ قرار گرفته بود حالا در حال فراگیر شدن در صنعت موبایل است.
شرکت موتورولا در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا از یک گجت کوچک رونمایی کرده که میتواند هر نوع گوشی آی او اس یا اندرویدی را به ویژگی ارتباط با ماهواره برای ارسال پیامک مجهز کند.
این گجت کوچک که Defy Satellite Link نام دارد و توسط موتورولا تولید شده ، از طریق بلوتوث به گوشی متصل میشود و به کاربر این امکان را میدهد که به شبکه ماهوارهای متصل شده و از این طریق پیامک ارسال کند.
اتصال ماهوارهای در این گجت به لطف استفاده از چیپ جدید شرکت مدیاتک انجام گرفته است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند به زودی چیپهای دارای قابلیت اتصال ماهوارهای در بسیاری از تلفنهای جدید تعبیه خواهد شد.
اپل نخستین بار آیفونهای سری ۱۴ خود را به ویژگی ارتباط ماهوارهای مجهز کرد که به کاربران این اجازه را میدهد در مواقع اضطراری بتوانند پیامک ارسال کنند.
شرکت کوالکام سازنده بزرگ چیپست نیز قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ از پردازنده جدید خود که به این ویژگی اتصال ماهوارهای مجهز است رونمایی کند.
اما شرکت مدیاتک این چیپ را اکنون در یک گجت بسیار کوچک قرار داده که میتواند در گسترش این سرویس برای اتصال موبایلهای فعلی بازار بسیار موثر باشد.
ارزان کردن و عمومی کردن ارتباط ماهوارهای
نکته دیگر اینکه مدیاتک این چیپ را بسیار ارزان تولید کرده به طوری که چیپ مدیاتک ۶۸۲۵ که بسیار کوچکتر از یک ناخن انگشت است کمتر از ۱۰ دلار هزینه دارد.
معاون مارکتینگ شرکت مدیاتک میگوید که راهکار ما به شکل بسیار سادهای هر نوع گوشی ۵G و ۴G را اعم از پرچمدار یا گوشی ارزان قیمت به ماهواره متصل میکند.
بر خلاف سیستمهای ماهوارهای اپل یا کوالکام که تلفنهای همراه را به منظومههای ماهوارهای Globalstar و Iridium متصل میکند که در مدارهای پایینی قرار دارند، پردازنده مدیاتک به ماهوارههایی در مدارهای بالاتر متصل میشود که فاصله بیشتری با زمین دارند.
این موضوع باعث میشود که مدت زمان ارسال پیامک از این طریق افزایش یابد اما یک مزیت پردازنده مدیاتک ( برخلاف گوشیهای اپل ) این است که نیازی به گرفتن گوشی به سمت آسمان برای ارتباط ندارد.
آینده دست این شرکت های ماهواره است