۵۴۱ متخصص سئو در ایران چه میگویند؟
تریبون پلتفرم پیشگام انتشار رپورتاژ آگهی است و خدمات مرتبط با روابط عمومی دیجیتال را با دو رویکرد سئو و برندسازی به مشتریان خود ارائه میدهد. در این راستا، تریبون دومین گزارش جامع وضعیت سئو در ایران را با همکاری ۵۴۱ نفر از متخصصان سئو و فعالان این حوزه منتشر کرده است. با مطالعه این گزارش میتوان از فعالیتهای سئوی کسبوکارهای ایرانی باخبر شد و با اطلاع از مباحث مهم این حوزه، مناسبترین استراتژی سئوی سال را برای کسبوکارها تعیین کرد.
«محتوای عمیق و تخصصی» حرف اول را در آینده میزند
نسبت به سال ۱۴۰۰، افراد بیشتری «محتوای عمیق و تخصصی» و «یادگیری ماشین، هوش مصنوعی و الگوریتم MUM» را بهعنوان عوامل مهم رتبهبندی در ۲ سال آینده انتخاب کردهاند. این دو عامل در سال ۱۴۰۰، از نظر متخصصان سئو به ترتیب در رتبه ۲ و ۳ قرار داشت.
عوامل رتبه بندی در دو سال آینده
بیشتر متخصصان سئو با عنوان شغلی کارشناس سئو جذب میشوند
بیشتر متخصصان سئو با عنوان شغلی «کارشناس سئو» در شرکتها استخدام میشوند. ۲۶درصد فعالان سئو در سِمَت «مدیر سئو» و ۲۱درصد از از آنها با عنوان شغلی «کارشناس ارشد» در تیم داخلی سئو فعالیت میکنند.
پرهزینهترین فعالیت سئو برای تولید محتواست.
نتایج نظرسنجی نشان میدهد که متخصصان سئو بیشتر بودجه خود را به ترتیب صرف «تولید محتوا»، «رفع موارد فنی سایت» و «خرید رپورتاژ آگهی» میکنند. در مقایسه با سال ۱۴۰۰، میزان هزینه صرفشده برای تولید محتوا افزایش یافته است. به نظر میرسد اهمیت گوگل به تولید محتوای باکیفیت و دستاول یکی از دلایل افزایش بودجه از سمت کارفرمایان و شرکتهاست.
متخصصان سئو میزان موفقیت پروژههای خود را با بهبود رتبه کلمات میسنجند.
«بهبود رتبه کلمات کلیدی» و «افزایش ترافیک ارگانیک» مهمترین فاکتورهایی هستند که متخصصان سئو برای سنجش موفقیت پروژههایشان استفاده کردهاند.
در حالی که انتظار کارفرمایان و شرکتها از پروژههای سئو «افزایش فروش» است، این فاکتور برای متخصصان سئو در اولویت سوم قرار دارد.
فیلترینگ و محدودیتهای اینترنت چالش جدی در سال ۱۴۰۱
در سال ۱۴۰۰، «ناهماهنگی در ارتباط با سایر واحدها» و «ناآگاهی کارفرما از روند پروژهها سئو»، بزرگترین چالش از نظر متخصصان این حوزه مطرح شده بود. در گزارش ۱۴۰۱، «فیلترینگ و محدودیتهای اینترنت» پرچالشترین مسئله در حوزه سئو عنوان شده است و پس از آن، فعالان سئو با چالشهایی مانند «ناآگاهی کارفرما» و «ناهماهنگی در ارتباط با سایر تیمها» روبهرو بودهاند.
طرح صیانت برای جامعه متخصصان سئو تهدید است
از نگاه ۷۸درصد از فعالان سئو «طرح صیانت و طبقاتیشدن اینترنت» بزرگترین تهدید ۲ سال آینده برای جامعه سئو خواهد بود . مانند گزارش سال ۱۴۰۰، موضوع «هوش مصنوعی» دومین تهدید بزرگ در این حوزه مطرح شده است.
فقط ۱۳درصد از متخصصان سئو بیشتر از ۳۰میلیون تومان درآمد دارند
۶۱درصد از متخصصان حوزه سئو، درآمدی بین ۵ تا ۱۸میلیون تومان دارند.
درآمد ۵۱درصد از خانمها بین ۵ تا ۱۰میلیون تومان است، در حالی که حدود یک سوم از آقایان، بین ۱۰ تا ۱۸میلیون تومان از حوزه سئو کسب درآمد میکنند. همچنین میانگین درآمد ماهانه خانمها و آقایان به ترتیب ۱۰ و ۱۶میلیون تومان است.
میانگین درآمد ماهانه افرادی که در شرکتهای B2B و B2C مشغول به کار هستند، به ترتیب ۱۲ و ۱۵/۵میلیون تومان است.
تمایل زیاد متخصصان سئو به مهاجرت
با توجه به این که ۱۶درصد از پاسخدهندگان «مهاجرت متخصصان سئو» را یکی تهدیدهای حوزه سئو میدانند، این نمودار نشان میدهد که ۷۰درصد از فعالان سئو به مهاجرت فکر میکنند.
تولید محتوای مفید و باکیفیت، مهمترین عامل رتبهبندی سال ۱۴۰۱
از نظر ۶۷درصد از متخصصان حوزه سئو، تولید محتوای مفید و باکیفیت (helpful content) بیشترین تاثیر را در رتبهبندی سال ۱۴۰۱ داشته است. بعد از آن، به ترتیب فاکتورهای «سئوی تکنیکال»، «تجربه کاربری» و «سئوی داخلی» تاثیرگذارترین عوامل رتبهبندی در سئو بودهاند.
اگر نتایج این گزارش برایتان جالب بود و دوست داشتید اطلاعات مفصلتری را بخوانید، میتوانید گزارش کامل آن را اینجا بخوانید.