نشست هم اندیشی کارخانه های نوآوری سراسر کشور، با حضور معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری و مدیران ارشد اکوسیستم نوآوری به میزبانی کارخانه نوآوری البرز برگزار می شود.
امیر سرکندی، دبیر اجرایی نشست مدیران کارخانه های نوآوری کشور با اعلام این خبر گفت: در این مراسم که با سخنرانی دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر محمد صدری مهر دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ساماندهی و توسعه زیرساخت های فناوری و نوآوری برگزار می شود، شاهد حضور و سخنرانی ایرانیان فعال در موضوعات استارتاپ و نوآوری در کشورهای مختلف جهان به شکل مجازی هستیم تا علاوه بر انتقال تجارب، امکان مقایسه ای میان ظرفیت ها فراهم شود.
ایشان ایجاد شبکه یکپارچه خدمات، امکانات و تسهیلات کارخانه های نوآوری برای توسعه کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان را از اهداف این نشست اعلام کرد و گفت: کارخانه های نوآوری به عنوان زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری در استانها، میتوانند با یکپارچه کردن خدمات، تحولی اساسی در شرکت های دانش بنیان، فریلنسرها و شرکت های نوآور و فناور ایجاد کند، در این سامانه، یک شرکت مستقر در هر کدام از کارخانه های نوآوری، می توانند در صورت نیاز از کلیه ظرفیت های کارخانه های نوآوری در ۱۵ استان کشور استفاده کنند و هیچ محدودیتی برای این استفاده از این خدمات وجود نخواهد داشت.
وی افزود: این طرح، ظرفیت بی نظیری برای توسعه فعالیتها برای کلیه شرکتهای مستقر در کارخانه های نوآوری کشور ایجاد می کند، توسعه سامانه همیار دانش بنیان، سامانه هم آفرین، ایجاد صندوق CVC, کمک به ایجاد محیط مناسب برای رشد و توسعه کسب و کارهای نوپا مبتنی بر نیاز بازار به ویژه نیازهای صنعتی کشور با اولویت مشکلات هر استان نیز از اهداف دیگر این نشست است.
همچنین ایجاد مراکز مشاوره کارآفرینی با رویکرد نوآوری، ایجاد شبکه عارضه یابی صنعتی، تشکیل شبکه یکپارچه کارخانه های نوآوری با رویکرد عدالت اجتماعی و برگزاری جوایز استانی نوآوری از مهمترین اهداف نشست مدیران کارخانه های نوآوری کشور است.
دکتر محمد صدری مهر، دستیار معاون علمی و فنآوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر گفت: در نشست مدیران کارخانه های نوآوری سراسر کشور که به میزبانی کارخانه نوآوری البرز برگزار می شود، چند موضوع در دستور کار قرار گرفته است:
- تدوین نظامنامه جایزه های استانی نوآوری که محور و متولی برگزاری آنها کارخانه های نوآوری خواهند بود و این موضوع می تواند مقدمه ای برای رویدادهای ملی باشد
- موضوع دوم با توجه به مشکل اشتغال در کشور، ایجاد مراکز مشاوره کارآفرینی با رویکرد نوآوری است که کارخانه های نوآوری در سراسر کشور گام هایی خوبی برای این موضوع برداشته اند و در این نشست نیز این موضوع تقویت خواهد شد.
دستیار معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان در ساماندهی و توسعه زیرساختهای فناوری و نوآوری کشور افزود: یکی دیگر از موضوعات این نشست، ایجاد شبکه عارضه یابی صنعت با رویکرد فناوری و نوآوری است که توسط کارخانه های نوآوری هر استان انجام خواهد شد و تمامی ظرفیت کارخانه های نوآوری در کشور، برای حل این معضلات تقویت خواهند شد. این فعالیت بخشی از تعامل میان اکوسیستم نوآوری و صنایع کشور است که با حمایت مالی بخش صنعت، بر اساس قانون اقتصاد دانش بنیان مصوبه مجلس شورای اسلامی، اجرایی می شود و بخشی از هزینه های مرتبط با این فعالیت، به عنوان مالیات، پذیرفته می شود.
همچنین در این گردهمایی موضوع ایجاد شبکه یکپارچه کارخانه های نوآوری در کشور در دستور کار قرار دارد که این کار موجب اشتراک گذاری امکانات در تمام کشور و استفاده از به روزترین امکانات فناوری در مناطق محروم و دور از مرکز می گردد.
وی افزود: انجام این پروژه های ملی در شبکه ی کارخانه های نوآوری کشور موجب نقش آفرینی جدی کارخانه های نوآوری در زیست بوم نوآوری، صنعت و زیست بوم کارآفرینی خواهد بود و ثمرات نوآوری را برای مردم و صنعت ملموس خواهد کرد.
لازم به ذکر است که گردهمایی مدیران کارخانه های نوآوری کشور، ۲۰ تا ۲۲ خرداد ماه به میزبانی کارخانه نوآوری البرز و با سخنرانی دکتر دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود.